Nováček
Nováček
Ahojky, chtěl bych si vyzkoušet DJing ale nic o něm nevím. V článcích jsem četl jaká technika by asi byla dobrá pro nováčky ale nic o tom nevím. Nevím co znamenají ty výrazy (např. scratch, Cakewalk atd.)
Byl by mi někdo ochoten vysvětlit základy a zasvětit mě do tohoto "řemesla"?
Prosím? Pěkně od základů?
Byl by mi někdo ochoten vysvětlit základy a zasvětit mě do tohoto "řemesla"?
Prosím? Pěkně od základů?
Re: Nováček
okej, no hele "Cakewalk" taky neznám ale koukal sem do slovníku a prej je to nějakej černošskej tanec bo co...
jinak scratch= neumim to popstat koukni se na tohle videjko http://www.youtube.com/watch?v=fdhFsM4NoHQ je to prostě točení vinulu rukou...
jinak nějaký základy.. djing je o tom plynule do sebe mixnout 2tracky, pokud možno tak aby se to nekopalo (to znamená aby beaty (bassy) šli současně.. když nejdou současně tak to fakt zní hodně blbě:D. Ideální je mixovat skladby, který si sou žánrově hodně blízko (těžko namixuješ do sebe trance a dnb, když maj oba jinou rytmiku). Jinak každej track má BPM (beat per minute) u trancu je to obvykle 130až140. Takže ted když si to trošku shrneme, tak důležitý je srovnat u obouch tracků BPM pomocí pitche faderu, když máš srovnaný tempo, tak pak pomocí sluchu (do sluchátek si pustíš druhou skladbu) srovnáš beaty aby šli současně, až to budeš mít, tak mužeš ve vhodný okamžik přejít plynule z jednej skladby na druhou (bud pomíc crossfadere, nebo šavlí)
jinak scratch= neumim to popstat koukni se na tohle videjko http://www.youtube.com/watch?v=fdhFsM4NoHQ je to prostě točení vinulu rukou...
jinak nějaký základy.. djing je o tom plynule do sebe mixnout 2tracky, pokud možno tak aby se to nekopalo (to znamená aby beaty (bassy) šli současně.. když nejdou současně tak to fakt zní hodně blbě:D. Ideální je mixovat skladby, který si sou žánrově hodně blízko (těžko namixuješ do sebe trance a dnb, když maj oba jinou rytmiku). Jinak každej track má BPM (beat per minute) u trancu je to obvykle 130až140. Takže ted když si to trošku shrneme, tak důležitý je srovnat u obouch tracků BPM pomocí pitche faderu, když máš srovnaný tempo, tak pak pomocí sluchu (do sluchátek si pustíš druhou skladbu) srovnáš beaty aby šli současně, až to budeš mít, tak mužeš ve vhodný okamžik přejít plynule z jednej skladby na druhou (bud pomíc crossfadere, nebo šavlí)
Díky, tohle jsem pochopil.
Nemohl bys mi teď blíže popsat DJ techniku prosím?
Co je Pitch fader atd?
Co by měl Dj mít a k čemu to slouží atd.? Moc prosím
Nemohl bys mi teď blíže popsat DJ techniku prosím?
Co je Pitch fader atd?
Co by měl Dj mít a k čemu to slouží atd.? Moc prosím
fader= tahový potenciometr
pitch= fader na úpravu rychlosti
těch možností hraní je dneska strašně moc...
takže základ je 1mixážní pult a 2gramofony nebo cd-playery, ale taky se dá hrát přes konzoli (máš software ve kterym máš virtuální dj techniku a ovládáš ji bud myší, a nebo konzolí) a nebo se to dá taky různě zkombinovat, že můžeš využívat songy z kompu, že přes zvukovku to spojíš s mixákem a plyerema nebo gramcema (a využíváš timecody) pak hraješ- to pak hraješ songy který sou v počítači ale ovládáš je normální dj technikou...
timecode = cedéčko, nebo vinyl na kterym je nahranej časovej kod, kterej právě umožnuje chovat se jakoby by v tom byla ta vybraná skladba z pc
viz. video http://www.youtube.com/watch?v=fjpnbn0g8Lg
pitch= fader na úpravu rychlosti
těch možností hraní je dneska strašně moc...
takže základ je 1mixážní pult a 2gramofony nebo cd-playery, ale taky se dá hrát přes konzoli (máš software ve kterym máš virtuální dj techniku a ovládáš ji bud myší, a nebo konzolí) a nebo se to dá taky různě zkombinovat, že můžeš využívat songy z kompu, že přes zvukovku to spojíš s mixákem a plyerema nebo gramcema (a využíváš timecody) pak hraješ- to pak hraješ songy který sou v počítači ale ovládáš je normální dj technikou...
timecode = cedéčko, nebo vinyl na kterym je nahranej časovej kod, kterej právě umožnuje chovat se jakoby by v tom byla ta vybraná skladba z pc
viz. video http://www.youtube.com/watch?v=fjpnbn0g8Lg
No, tohle jsem taky pochopil a kdybych náhodou (zatím o tom jen uvažuju) měl zájem koupit si techniku a začít s tím, co bych si MUSÍM nutně pro začátek koupit? Prosím vezmi v potaz že absolutně netuším, co k čemu slouží a jak se s tím pracuje
dyt sem Ti to napsal záleží z čeho chceš hrát..ale šecko máš už napsaný....
Já vím, no ale řekněme, že je mi 15 (opravdu je mi 15) a cca 25 000 - 30 000 na nákup Dj techniky nemám
Hele,tak mě kontaktuj na ICQ,rád ti objasním základy,co a jak.
btw.: Mě je 14,a ty peníze se taky nějak našly.Nikdy neříkej že něco nejde
btw.: Mě je 14,a ty peníze se taky nějak našly.Nikdy neříkej že něco nejde
Energy Uplifting Trance = Thund3R Style
In Trance we Trust
In Trance we Trust
Jasne ze sa najdu, len potom pocuvajte doma tie kecy od rodicov, ked vam stale pindaju na co vam ti to je ked to aj tak este nevyuzijes, kupujes len lacne veci na ktorych prerobis, stalôe si zavysli od nas, ked si zarobis kup si a rob si co chces...LuKyss píše:Všechno jde když se chce, dokonce i ty peníze.
btw. ten Cakewalk je software na nahravání a editaci hudby... něco jako FL Studio
Ahojt DJi..! Měl by někdo z vás pokročilejších psát články o DJingu? - od základů přes recenze různých konzolí až někam... ??? Jestli jo, kontaktujte mě mailem, ICQčkem nebo tady v topicu veškeré kontaktní info na http://hryzalek.borec.cz
pokud nepocitam djforum, tak to uz jsi druhej kdo sem povesil takovou nabidku stejne jako v prnim pripade se to tady asi neujme . nechapu proc bych mel psat neco nekam, kdyz to muzu napsat sem. mam rad veci na jednom miste, proto veskere me myslenkove pochody, zkusenosti atd pisu sem a doufam ze to nekomu prijde zajimave nebo mu to pozume. myslis ze djforum je na todle super web stejne tak jsem rad kdyz nekdo jiny neco otestuje nebo na neco a da to sem
nj, ale tady se ty informace špatně hledají... nechápej to špatně, ale jde o to, že tady nefungujou FAQy... napadá mě teď třeba forum.pctuning.cz ... v každé kategorii je několik faqů, kde se dozvíš hlavní informace... a navíc by tu (snad) nevznikali takové dotazy o začátcích DJiny... a když, tak by se nemuselo psát furt to samý dokola, ale stačil by odkaz... šup a najde tam vše potřebné... no... asi ten web rozjedu někde na freehostingu, napíšu tam pár článků a když se to chytne a někdo se přidá (redaktoři) tak tomu klidně koupím doménu ...
me se tady hleda vyborne, nesmis byt lama - vo tom to je
na necem takovych uz dela admin van buuren, uz dlouho nebyl na foru, tak predpokladam ze na tom pracuje...
s temi redaktori nevim, to bude uroven, kdyz zacatecnici budou psat rady , nejvetsi kapacity chodi stejne sem Azu, stereoman, EVO, voce atd.
spousta dotazu zacatecniku je fakt hloupa a jak jsem mel moznost videt, tak pochybuju, ze nejakej tvuj web to spasi , kdyz nekdo neni ani schopnej zapojit pult, tak je to tezky
na necem takovych uz dela admin van buuren, uz dlouho nebyl na foru, tak predpokladam ze na tom pracuje...
s temi redaktori nevim, to bude uroven, kdyz zacatecnici budou psat rady , nejvetsi kapacity chodi stejne sem Azu, stereoman, EVO, voce atd.
spousta dotazu zacatecniku je fakt hloupa a jak jsem mel moznost videt, tak pochybuju, ze nejakej tvuj web to spasi , kdyz nekdo neni ani schopnej zapojit pult, tak je to tezky