nemůžu se rozhodnout
nemůžu se rozhodnout
Zdravím.
Nemůžu se rozhodnout, tak bych rád poprosil o názor.
Před časem jem koupil Pioneer DDJ Ergo a neuspokojilo to mé očekávání. Stálo 12000,-
Rozhoduji se proto o nákupu jiné techniky.
Přemýšlel jsem např. o sestavě NI Traktor, 2x NI Traktor control, NI Machine micro a nějaký 4 kanál mix, samozřejmě extrní zvukovku.
Po součtu jsem přibližně na 25000,- spíš víc.
Není to sice mnoho za dj techniku, ale já nikde veřejně nevystupuju. Mám tím na mysli cluby, festy a pod.
Protože mi tudíž z hraní neplynou žádné finance, nemohu se rozhodnout, zda do toho ty peníze dát či ne.
Co by jste udělali vy na mém místě?
Díkes za reakce...
Před časem jem koupil Pioneer DDJ Ergo a neuspokojilo to mé očekávání. Stálo 12000,-
Přemýšlel jsem např. o sestavě NI Traktor, 2x NI Traktor control, NI Machine micro a nějaký 4 kanál mix, samozřejmě extrní zvukovku.
Není to sice mnoho za dj techniku, ale já nikde veřejně nevystupuju. Mám tím na mysli cluby, festy a pod.
Protože mi tudíž z hraní neplynou žádné finance, nemohu se rozhodnout, zda do toho ty peníze dát či ne.
Díkes za reakce...
Re: nemůžu se rozhodnout
Pořádně se seznam s Ergo..
Tak nam napred rekni, co by te uspokojovalo (doufam, ze alespon stara ).
čaoEtscon píše:Zdravím.
Díkes za reakce...
tak na úvod řekni co tě bavý a proč si nebyl spokojenej s pioneerem kterej je takovej mercedes mezi těmahle kravinama jak tomu řiká moje dcera:D
jinak já bych k tomu řekl asi tolik-nekupuj vůbec nic z těhle věcí.
Technika neni rozhodující pro pocit naplnění.
Kdo umí například na gramcích mýchat placky,nebo spíš kdo to v sobě má,
udělá lepší mix na starejch řemínkovejch teslách jak nahoněnej cucák co
dostal pod stromeček dva westaxi za 40k.
Za 25 litrů si můžeš vybýrat tak neskoč po první kokotině kterou uvidíš.
když budeš chtít pokecat o hudbě- můj skajp je Riper24
...rád poradím
Yamaha rs7000,Korg esx-emx,akai apc60 ableton live Atd.
Zdar, chlapi. Já se momentálně rozhoduji mezi ddj-ergem a traktorem midi kontrolerem s2. Hraju dnb zatím z vinylů, uvažuji že přejdu na digital ale nevím co by bylo pro začátek lepší... Poradíte někdo? Mám na to 12 000,-
jestli umis hrat a hrajes s desek, neni lepsi si za ty prachy koupit serato?
Honcka,súhlasím s tebou.
4d4m, ja ako som si všimol,dnb dji ešte serato/traktor ako-tak prekúšu,ale s konzolou ďaleko nezájdeš.
4d4m, ja ako som si všimol,dnb dji ešte serato/traktor ako-tak prekúšu,ale s konzolou ďaleko nezájdeš.
Asi máte pravdu, možná bude lepší koupit serato/traktor. . . Nechám to ještě všechno uležet snad se mi udělá jasno po výplatě
koukám že máš v podpisu SL 1. jak se ti z toho hraje? a jak bys to hodnotil?piatro píše:Honcka,súhlasím s tebou.
ako sa mi z toho hraje? hmm. ak máš napojené na gramce,tak je to skoro to isté ako klasický vinyl. ak na cdj tak tam trocha cítiť latenciu (pri stlačení play,alebo poťukávaní/nastavovaní cue) a treba si na to zvyknúť. veľa ľudí odsudzuje digital djing kvôli tomu,že sa veľa pozerá do ntb,ale v podstate to je to isté ako keď sa prehrabávaš v bagu,alebo listuješ medzi cdčkami. dokonca je to aj rýchlejšie,všetko je o zvyku. zapojenie trvá tiež minútku. ja som s ním maximálne spokojný a nikdy by som nemenil na iný systém. som veľký serato fan4d4m píše:koukám že máš v podpisu SL 1. jak se ti z toho hraje? a jak bys to hodnotil?
pre mňa má tieto výhody:
-nezničiteľná zvukovka (už pri kúpe a otestovaní mi spadla na dlažbu v obchode)
-stále mám so sebou celý archív
-nový soft je zadarmo
-rýchle a ľahké nastavenie (jeden čas keď som hral s kamarátom z jeho cdj 400,len som si stiahol driver na cdj 400,zapojil som cez usb,prepol na cdj na PC,opýtalo sa ma či chcem daný player left/right a mohol som hrať)
-premakané UI bez zbytočností s prehľadným waveformom
-1ms latencia (samozrejme sa dá softvérom spomaliť, ak by nestíhala zbernica v ntb) mne ide na 5ms,bratovom bielom MB 2008 na 2MS
-nikdy nechytíš spätnú väzbu cez gramce
-dá sa hrať aj z jedného gramofónu (pre prípad núdze som tak hral na jednom feste)
-flexibilita (viem zahrať z hocičoho, či už je to cd player/gramec)
-serato bridge - ableton pod seratom (zatiaľ veľmi nepoužívam,v budúcnosti určite budem)
-serato video,tiež nepoužívam,no niekomu sa hodí
ale aby som nepísal iba samú chválu,tak pridám aj nevýhody,napr:
-SL1 je už staršia zvukovka iba 44.1Khz na 16bit (zvukovo mi ale postačuje už 4 a pol roka),
-serato ešte stále nepodporuje FLAC (možno ani nikdy nebude,už sa to ťahá pár rokov),
-nedá sa nastavovať farba UI (síce mi čierno-sivé UI v noci vyhovuje na priamom slnku by bol ideálnejší biely skin)
-ešte stále úplne nedoriešili bug s playlistami (hlavne keď používaš ext hdd,stane sa,že ti rozhádže zoradenie playlistov)
Ako som už písal na iný DVS by som v živote nemenil,ale je to iba môj subjektívny názor,tak ako celý môj príspevok. ak rozhoduješ medzi DVSmi odporúčam sa skontaktovať s nejakým známym,kto má traktor/serato,nech ti to ukáže a vyskúšaj si to pred kúpou. to čo mne vyhovuje,môže teba štvať a frustrovať.
diky moc piatro, vcera jsem si vyzkousel traktor a musim rict, ze me to celkem chytlo.