Nekdo na pomoc s ddj ERGO? :)

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
Georgos8
Příspěvky: 8
Registrován: 11 lis 2012 13:13

Nekdo na pomoc s ddj ERGO? :)

Příspěvek od Georgos8 » 11 lis 2012 13:20

shanim nekoho kdo neni lama jako ja a neco umi na mixazni pulty.... pro me to je jak spanelska vesnice hromada cudliku ktera mi nic nerika chtel bych videt co se s tim da udelat youtube nepomaha :D ja jsem specialista spis pres vodni dymky :D kdyby se nekomu chtelo me neco naucit tak se ozvete... dik

Uživatelský avatar
Bj_Carda
Příspěvky: 259
Registrován: 13 čer 2007 01:17
Vybavení

Re: Nekdo na pomoc s ddj ERGO? :)

Příspěvek od Bj_Carda » 11 lis 2012 16:37

Ahoj,

já nějak nechápu co na tom nechápeš. Zajímalo by mě jestli už máš Ergo koupený doma, nebo nad tím jen uvažuješ, nebo proč to vlastně řešíš?

Pokud ho máš doma a na tohle se ptáš.. mno tak tě obdivuju. Málokdo si koupí něco o čem nemá šajn, jak to používat. Na druhou stranu jestli to máš někde před sebou, tak máš přece možnost si to vyzkoušet co co dělá. Máš u toho určitě nějakej manuál. Pochopil bych téma ve stylu že ti něco nejde zapojit apod. (to je celkem běžný u "začátečníků" kteří mě vždy dokáží pobavit hláškami typu "nevím jak to propojit s reprákama apod".

Pokud nad tím teprve uvažuješ, tak by možná bylo dobrý si nejdřív zjistit něco o tom co vlastně DJ dělá, a jak co funguje, než si koupíš tohle, a třebas zjistíš že ti to vůbec nevyhovuje. (zajdi za nějakým kamarádem Djem, nebo zkus slušně požádat DJe na diskotéce (hned po otevření, když bude parket prázdnej), jestli by ti to nevysvětlil. Jinak zkus na youtube. Hesla jako "How to mix music" apod. Z toho prostě musíš pochopit co a jak funguje. U toho Erga to bude skoro to samé. Plus nějaký tlačítka na ovládání smyček, hot cues apod.

Nebo si stáhni Traktora nebo VDJ.. a zkus si s tím pohrát. Z toho taky celkem rychle pochopíš jak co funguje. A u toho Erga si akorát najdeš přes jakej knob, či tlačítko se to ovládá..
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

Georgos8
Příspěvky: 8
Registrován: 11 lis 2012 13:13

Re: Nekdo na pomoc s ddj ERGO? :)

Příspěvek od Georgos8 » 13 lis 2012 21:39

jo mam ho doma nejak se zacit musi navod je k tomu jak pojd na me z boku kdy to nekdo hodil do google translator a bylo hotovo :D jen nevim, jak mam nastavit to, aby byl slyset zvuk z beden, ( ktere mam zapojene teda v kompu ) a v ergu netusim jak mam pripojit sluchatka aby hral zvuk i z nich.. ty proste rozchodit nemuzu... nejak se snazim primo ve virtual dj v nastaveni ale je to pro me jak spanelska vesnice...

piatro
Příspěvky: 490
Registrován: 27 dub 2011 14:34

Re: Nekdo na pomoc s ddj ERGO? :)

Příspěvek od piatro » 13 lis 2012 23:20

neviem aký program teraz používaš,ale stiahni si serato dj intro a máš po problémoch. alebo si zvoliť iný program a si to nastaviť/namapovať, ale pokiaľ nevieš absolútne základy,čo na čo slúži, tak pochybujem, že to zvládneš a tu ti tiež nikto nepomôže,kým nemáš aspoň ako-taký prehľad o technike. nikto predsa nebude hádzať hrach na stenu, keď tomu aj tak nebudeš rozumieť. ako posledná možnosť je,to predať, ušetríš kopu času aj nám a hlavne sebe.
A&H Xone:92, Technics sl 1200 mkII, Rane SL1, Sennheiser hd 25 mkI, MBP Late 2012 i7

Georgos8
Příspěvky: 8
Registrován: 11 lis 2012 13:13

Re: Nekdo na pomoc s ddj ERGO? :)

Příspěvek od Georgos8 » 09 pro 2012 01:38

prodat jsem neprodal :D ja vim ze zatezuju i ostatni ale treba se najde nekdo kdo mi poradi a bude ty nervy na me mit :) naucit se to fakt musi kazdy sam ala pokus omyl :) k tomu ergu je virtual DJ primo :) uz mam nastavene bedny z erga tudiz tam jedou i sluchadla v tom uz, ale nevim proc se to pres to ergo ten zvuk tak trha docela hodne casto jak na starem gramci takovy sum v tech pisnickach... ten šum je jak ve sluchatkach tak z beden... projel jsem si i navod vse by melo byt nastaveno tak jak je... cim to muze byt todle? a jak se pokusit to vyresit aby to bylo v normalu? :) diky za pomoc :) :)

Georgos8
Příspěvky: 8
Registrován: 11 lis 2012 13:13

Re: Nekdo na pomoc s ddj ERGO? :)

Příspěvek od Georgos8 » 09 pro 2012 01:45

pro jistotu uz predem pisu ze pouzivam notas a je to asus K50AB tak srot to jeste snad neni aby to bylo zvukovkou navic kdyz to ergo ma jeste svoji vlastni...

Georgos8
Příspěvky: 8
Registrován: 11 lis 2012 13:13

Re: Nekdo na pomoc s ddj ERGO? :)

Příspěvek od Georgos8 » 09 pro 2012 15:34

tak ted to zapnu a jeste horsi nez vcera :( seka se uplne silene ten zvuk...

Uživatelský avatar
Bj_Carda
Příspěvky: 259
Registrován: 13 čer 2007 01:17
Vybavení

Re: Nekdo na pomoc s ddj ERGO? :)

Příspěvek od Bj_Carda » 09 pro 2012 16:19

Přeinstaluj win, optimalizuj pro výkon, vypni wifi..

Co sem přistihl svůj noťas, tak jde výkon úplně do háje, když si stahuje na pozadí nějaké aktualizace, a člověk pak komp nevypíná, ale jen hybernuje nebo jen uspí do režimu spánku. Pač noťas si pak asi drží potřebný soubory v paměti, a až po restartu a instalaci aktualizací, pak funguje normálně..

Takže sem se nasral, přeinstaloval, a vypnul veškerý aktualizace, a je teď už nějakou dobu klid :)
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

Georgos8
Příspěvky: 8
Registrován: 11 lis 2012 13:13

Re: Nekdo na pomoc s ddj ERGO? :)

Příspěvek od Georgos8 » 09 pro 2012 16:24

ja podle me budu mit jiny problem uz tak dost co nechapu kdyz se snazim s tim udelat co koliv a nic nepomaha pak si otevru ovladaci panely dam opravit zvukova zarizeni a otevre se okno kdy je to nakliknunuto v prehravani.. v nabidce jsou jeste zaznam, zvuky, komunikace. kdyz kliknu na zaznam tak se to trha jen tak zlehka jako vcera v momente kdy to zavru nebo kliknu na to prehravani zvuky nebo komunikace je to zase naprosto v prd***. nedavno se mi komp preinstalovaval tak to by mi asi nepomohlo :D

Georgos8
Příspěvky: 8
Registrován: 11 lis 2012 13:13

Re: Nekdo na pomoc s ddj ERGO? :)

Příspěvek od Georgos8 » 09 pro 2012 16:30

mam bedny z DVD ktere maji koncovku klasickeho jacka... kdyz si v nastaveni dam zvuk z kompu a mam napojene bedny do kompa tak to jede naprosto normalne ale nejedou sluchatka... v kompu je nemam uz kam strcit rozdvojku jacka mam na ty moje bedny, protoze ty bedny maji dva jacky, a kdyz mam nastaveny ten zvuk z kompu tak ty sluchatka proste z erga nefungujou... proto jsem koupil redukci do erga 2x cinch na jacka (mámu) :D a bedny muzu zapojit do erga a sluchatka tudiz taky fungujou jen tu mam problem v tom ze kdyz to nastavim v jakemkoliv programu ze chcu zvuk z erga tak se ten zvuk trha a jak sem si vsiml tak ty programy taky... ze to nejede uplne plynule jako kdyz to mam strcene ten zvuk z notasu

Odpovědět