N1 forum + rada

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
3NDor

N1 forum + rada

Příspěvek od 3NDor »

Ahoj
Tak nedříve bych chtěl poděkovat za tohle forum za 20 minut jsem našl vše co jsem potřeboval. Hlavně to jak nastavit 4.1 zvukovku kam přesně dát kabely a jak nastavit VDJ.

Tak a teď jednu radu prosím :-)
Scháním něco kde by se dali udělat klasické hlasové intra, jako je např na SW ty řeči něž začne Dj hrát. Pokud byste o nějakém věděli budu rád :-)

A rovnou se i představim :D
Říkám si Markus Trasher, jsem ze severočeského Chomutova a bydlím momentálně v Praze. Rád mixuju House Trance a Techno, dříve jsem udělal pár setíků Schranzu ješte po jmenem 3NDor P. Marcus, ale pak se mi to jméno nelíbílo. Zatím jedu hlavně mix+4.1zvukovka+VDJ, ale občas mám zapůjčené CDP.
Jeden House setík, děláno ve VDJ+mix, mám zde http://soundcloud.com/3ndor-p-marcus/ma ... ouse-mania má asi 45 minutek.
Vím že to není 100% DJing protože to je Digital ale na naučení přechodů to je postačující :-)
Kdybyste si to náhodou poslechly budu rák když mi k tomu napíšete své postřehy abych v přechodech vychytal mouchy.
Díky za rady :-)
Behringer DX 626

3NDor

Re: N1 forum + rada

Příspěvek od 3NDor »

[quote="3NDor"]Ahoj
Tak nedříve bych chtěl poděkovat za tohle forum za 20 minut jsem našl vše co jsem potřeboval. Hlavně to jak nastavit 4.1 zvukovku kam přesně dát kabely a jak nastavit VDJ.

Tak a teď jednu radu prosím :-)
jo jinak mixák mám tento Behringer DX 626
Behringer DX 626

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Bud si namluv vlastni a ty pak efektuj nebo pouzij voice generator z textu. Ma to treba Fruity Loops.

Toto se zde na foru take probiralo, takze staci pohledat...

3NDor

Příspěvek od 3NDor »

ok Díky :-)
No to jediný sem nenašel no asi sem slepej a potřebuju brýle, protože jsem jinak našel vše našel :D
Behringer DX 626

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Dluzis mi pivo :wink: :

./viewtopic.php?f=8&t=1341&hilit=voice
./viewtopic.php?f=8&t=7002&hilit=vocoder
./viewtopic.php?f=8&t=4774&hilit=vocoder
./viewtopic.php?f=8&t=4706&hilit=vocoder
./viewtopic.php?f=15&t=855&hilit=vocoder

3NDor

Příspěvek od 3NDor »

OK máš ho u mě :-)
Ale jen poslední malá rada :-)
Přemýšlím na o dvou směrech kterýma se vydat.

1.CDJ, protože je dle méhé nejrozšířenější forma DJingu a pak si můžu teprve říkat DJ
2.NTB+někajá konzole, ale pak bych chtěl soft bez sync, abych si to sám rovnal. Protože kdybych používal sync tak v životě DJ nebudu a dotáhnu to maximalně do p*dele.

Pravda je v tom že teď si vlastně jen tak hraju s mixem a VDJ a jak tu někdo napsal honim myšku po stole :D , ale aspoň mam 4.1 zvuk mix a mám kam zapnout sluchátka :D

Jinak díky že máš se mnoutakovou trpělivost :-)
Behringer DX 626

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Tyhle úvahy o tom, že až "s něčím" jsi plnohodnotnej DJ jsou naprosto úsměvné...

... plnohodnotnej DJ jsi v moment, kdy jsi tak vnímán a kdy se tak Ty sám cítíš. A jestli se Ti dobře hraje z PC, tak hraj z PC. Jestli Ti to nevyhovuje tak se zamysli proč Ti to nevyhovuje a až dle toho hledej techniku.

Představa, že nákup 2000 série z Tebe udělá "plnohodnotného DJ" je samozřejmě naprosto lichá. Musíš vědět z jakého důvodu tu 2000 chceš, aby to mělo reálnej smysl ;-).

Ono jak praví klasik, "neni důležité kdo má peníze na začátku, ale kdo jí má nakonec". Stejné je to s DJingem. Dobrej DJ je dobrej DJ. A nakonec to nikdy nemůže dopadnout jinak, než že dobrej a houževnatej DJ bude úspěšnej.

A neexistuje žádná možnost, že by výbornej a houževnatej DJ úspěšnej nebyl... technika netechnika. Leda, že by nebyl až tak dobrej (jak si o sobě myslí) nebo do toho nebyl ochotnej dost dát.

Denon

Příspěvek od Denon »

na tomto foru je skutecne vse co potrebujes :mrgreen: . tvuj problem se resil v tematu diskriminace na zaklade techniky - ./viewtopic.php?f=37&t=7098&start=30. nejvice souhlasim s nazorem, ze je jedno z ceho hrajes, hlavni je mit znamosti. klidne muzes honit mysku po stole a kdyz k tomu budes mit navic dobre zname, tak se dostanes i do televize.

3NDor

Příspěvek od 3NDor »

Majky_mike:
Já jsem jen napsal to co si myslím :-) samozřejmě v tom nejsem tak zběhlej jako většina tady :-)
Jinak ntb+konzole+soft si myslím že je praktičtější než tahat milion CD nebo desek :-)
Jinak ta úvaha je opravdu jen čistě úvaha :-) A jelikož si zatím hraju spíše jen doma občas kdýž mam kliku a naazim na kamaráda v clubu tak mě tam na chvílu pustí tak si opravdu DJ říkat nemohu :-)

Denon:
jj koukal sem teď na to a určitě na tom něco bude :-) ale není honit myšku jako honit myšku :-) Buď ji honíš že tam dáváš jen songy do decku a zbytek děláš přes konzoli popřípadě něco jiného(např timecody) a pak jí honíš se vším švady vč. loopu sync atd atd
Já osobně dělám zatím tu druhou věc protože mam jen mix a zvukovku.
Jinak co já si pamatuju tak třeba PvD hrál v roce 2008 v O2arene skrz 2 ntb :-)

Každopádně oboum dekuju z obou příspěvků, popř. toho fóra něco mám :-)
Behringer DX 626

stereoman

Příspěvek od stereoman »

No bud honis nebo nehonis (mysku). V druhem pripade vse loadujes konzoli, takze nevidim duvod, proc by jsi mel sahat na mys?

Nemel PVD k tem 2 notebookum pripojenej Xone 3D/4D?

3NDor

Příspěvek od 3NDor »

stereoman píše:No bud honis nebo nehonis (mysku). V druhem pripade vse loadujes konzoli, takze nevidim duvod, proc by jsi mel sahat na mys?

Nemel PVD k tem 2 notebookum pripojenej Xone 3D/4D?
stereomane tak to se přiznám nevím :-) konzoli jsem ještě neměl takže nevím že můžeš dělat vše na konzoli :-)
Co se týče toho PvD tak to opravdu nevím :-) ale vím že se psalo že hál se 2 ntb a něl tam ještě klavesy a hrál for an agels na živo :-)
Behringer DX 626

DJ Patrix

Příspěvek od DJ Patrix »

Paulovi vtedy frčalo na jednom booku Serato a na druhom Ableton Live a áno, mal tam aj Xone:3D a klávesy od M-audio.

3NDor

Příspěvek od 3NDor »

Ok tak sem se pro zacate rozhod pro konzoli. Zkusim ji a uvidim no. Kazdopadne aspon na doma na cvicene by to mohlo byt ok :)
Nic jdu si vygooglit popripade najit zde nejaky soft. Osobne premyslim o seratu nrbo traktoru, ale treba je i neco lepsiho uvidim.
popripade muzete napsat zkusenosti a doporuceni se seratem nebo traktkrem diky.
nic jdu navstivit strycka googla :)
Behringer DX 626

3NDor

Příspěvek od 3NDor »

Tak jsem si sehnal toto, ale uz pouzite abych nevyhodil skoro 6K jen tak :-)
http://www.shop4djs.com/hercules/hercul ... e-rmx.html

Obrázek
Behringer DX 626

Odpovědět