kvalita mp3 192? 225? 320?
Re: kvalita mp3 192? 225? 320?
Tak o mě nepomůže ani SACD. Nejslabší článek jsem vždy já
nemate nejake strankz na kvalitnejsiu 320kbps music??? lebo ja stajunem z dj geru a tomu podobne polske stranky a tam je max 192 kbps
Dúfam, že potom MP3 stiahnuté z djgeru aj hráš ne akciách. :confused2:
Choď na beatport alebo junodownload...
Alebo kukni topicy podobné tomuto: ./viewtopic.php?f=3&t=4693&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Support artists and buy releases !
Choď na beatport alebo junodownload...
Alebo kukni topicy podobné tomuto: ./viewtopic.php?f=3&t=4693&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Support artists and buy releases !
nie nie s tim nehram:D vcsinou si pozicam od kamosa co ma klub cele obali cds a prepalujem ale v kuse za nim behat koli novej hudbe sa mi uz nechce a z dj geru si len stiahnem a vipocujem co je take nove a ket to napalim tak to uz pocut v boxoch ze je nizka kvalita
prepalit alebo stiahnut......to vyjde na rovnako
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
Osobne se snazim hrat spise z FLACu nebo z WAVu, prinejhorsim 320kbps MP3. A ten rozdil slysim i na akcich, ale je pravda ze zalezi jakej maji aparat, nekdy to je znat dost, nekdy ani moc ne. Nejvic tu kvalitu poznam podle vysek a podle dynamiky (hlavne ve sluchatkach to dost slysim, na mych 5.1 repro u pc to poznat snad ani neni), koupil jsem par tracku v 320kbps MP3 i ve FLACu a ten rozdil tam slysim, 192kbps mp3 a mene je pak na tech vyskach a dynamice orezana uz docela dost. Na akcich to ale vetsina lidi neresi, hlavne pokud nekdo hraje celej vecer jen MP3, tak to tak znat neni, nez kdyz hraje DJ z vinylu a po nem zacne dalsi DJ hrat mp3. To poznam hned. Taky zalezi co to je za akci, nekde na diskotekach tu kvalitu asi nikdo neresi a dost DJs pousti i 128kbps mp3 a lidi jsou spokojeny ze slysej kabaty, stejne se tam chodi vetsina lidi hlavne vozrat ale na akcich zamerenych na jeden styl, na tom zvuku podle me zalezi vic a vic lidi si toho vsima.
Drum&Bass> Denon DN-X1100/2xReloop RP-6000/Traktor Scratch
Na akcích zaměřených ne jeden styl se chodí "zfetovat" takže nevidim rozdíl
-
Mno... já bych jen dodal, že většinou je mnohem větší problém samotné nagrabování než BR. Když se MP3 nagrabuje fakt správně a kvalitně, je poslouchatelná už od nějakejch 96kb. Do MP3 kapesního přehrávače (k běhání... do fitka) si hudbu většinou dávám ve 128, někdy i 96. A musim smutně konstatovat, že zpravidla má ten zvuk mnohem lepší dynamiku, než mnohem větší MP3 z internetu.
Takže bych problém viděl spíše jednoznačně v grabování než BR. Když už musim nějakou MP3 stáhnout, raději ji stáhnu třeba 15x a vyberu nejlepší verzi (a často to zdaleka nebývá ta s nejvyšším BR... občas raději volím pořádně grablou 128 než mizernou 320). Další kapitola sama pro sebe je stabilita tempa tracku...
Ale při dnešních cenách disků a médií absolutně nevidim důvod, proč si vlastní MP3 negrabovat do 320 CB.
Zkuste si porovnat ve studiu... vemte jeden wave z Beatportu a nagrabujte si ho pořádně do 128, 192 a 320 a pak origo. Rozdíl mezi 320 a full není na mé sestavě slyšet v podstatě vůbec (možná lehce ve výškách). Mezi 128 a 320 je trochu cejtit v celkovém podání, ale vyzkoušejte si tu 128 proti prvnímu staženému tracku z netu .
Takže bych problém viděl spíše jednoznačně v grabování než BR. Když už musim nějakou MP3 stáhnout, raději ji stáhnu třeba 15x a vyberu nejlepší verzi (a často to zdaleka nebývá ta s nejvyšším BR... občas raději volím pořádně grablou 128 než mizernou 320). Další kapitola sama pro sebe je stabilita tempa tracku...
Ale při dnešních cenách disků a médií absolutně nevidim důvod, proč si vlastní MP3 negrabovat do 320 CB.
Zkuste si porovnat ve studiu... vemte jeden wave z Beatportu a nagrabujte si ho pořádně do 128, 192 a 320 a pak origo. Rozdíl mezi 320 a full není na mé sestavě slyšet v podstatě vůbec (možná lehce ve výškách). Mezi 128 a 320 je trochu cejtit v celkovém podání, ale vyzkoušejte si tu 128 proti prvnímu staženému tracku z netu .
kdyz to nekdo nagrabuje, vypali na cd a pak znovu nagrabuje tak je logicke ze to bude stat za houby..
trosku OT.. jednou se mi podarilo nagrabovat jednu pisnicku s chybou.. asi v 20-26sekubde byly 3 poskoceni.. za dobu asi 3 let jsem ji poustel s timto skakanim z cdcka, tudiz ji mam naposlouchanou i s tema zasekama.. uspesne jsem je maskovamluvenym slovem.. no nedavno sem sedel na diskotece a mlady klucina ji poustel..otazka je, jak se k nemu dostala? je videt, ze moznosti internetu jsou vazne neomezene..
trosku OT.. jednou se mi podarilo nagrabovat jednu pisnicku s chybou.. asi v 20-26sekubde byly 3 poskoceni.. za dobu asi 3 let jsem ji poustel s timto skakanim z cdcka, tudiz ji mam naposlouchanou i s tema zasekama.. uspesne jsem je maskovamluvenym slovem.. no nedavno sem sedel na diskotece a mlady klucina ji poustel..otazka je, jak se k nemu dostala? je videt, ze moznosti internetu jsou vazne neomezene..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
Podle mě ty na nic verze s 320kbps nevznikají špatným nagrabováním... Není to z čeho grabovat.. dneska originály nikdo nemá a kdo jo, tak to blbe negrabuje, ale vznikají tím, že někdo "vydá" 128kbps verzi a jiný aby jí "měl stahovanější" jí převede do 320kbps, další si jí zmenší do MP3 na 192kbps atd.... Mam to ověřeno na několika desítkách songů, které jsou z jednoho zdroje a jde to identifikovat, ale na netu jsou v desítkách rychlostí...
-
Jj... to je celkem možné. Na stranu druhou je ale fajn, že tenhle fakt alespoň udržuje prodeje hudby. Protože pro mě osobně je třeba hodně nepohodlné jeden song stahovat 15x a vybírat složitě nejlepší verzi + ještě zkoumat, zda se jí nerozjíždí tempo. U fakt dobrejch věcí (kde mi je jasné, že to budu nějakej pátek tahat) mi to za 2 USD zdaleka nestojí.
majky misto quote používej tlačítko post reply když reaguješ pod příspěvkem
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
Zkrátka když už člověk něco stáhne, chce si to pořádně poslechnout a ne jenom koukat na bitrate.
Já sám jsem názoru, že pokud už nějaký ten set stahuju tak nebudu určitě hledat 128ku v mp3ce a když už ste se bavili o porovnání 192 a 320 - pusť si stejnou píšničku 192 a 320 a poznáš alespoň trochu pokud máš normální uši - stejně se tady pořád hádáte že nepoznáte rozdíl mezi tím a tím - vy třeba ne protože v tom hledáte moc vědu, ale zkuste to jenom vnímat a nepřemýšlet - nebo hledejte inspiraci jinde.... např. 320ku vs. Flac na stejné písničce a pak až najdete rozdíl tak stejně hledejte 192 vs 320.
A je to vlastně uplně na vás s čím budete a nebudete pracovat...
A je to vlastně uplně na vás s čím budete a nebudete pracovat...
A tiež si treba dať pozor na to, v akom stereo móde daná MP3 je. Ak je to Joint-Stereo ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Joint-stereo ), je to ten horší prípad. Full stereo je samozrejme tá správna cesta.