Kontroler na psytrance
Kontroler na psytrance
Ahoj, chci začít hrát hlavně psytrance případně tekkno, poradí mi někdo jaký koupit kontroler, prachy jsou ale nevím jak mi to půjde, mám konzervatoř, rytmus udržím, jako láká mě to dost, chci experimentovat ale nevím jestli budu mít možnost se někde ukázat, mám známý co hrají psytrance, třeba bych se mohla nějak k nim připojit. Zatím jsem si ošahávala Traktor software. Přečetla pár diskuzí o výběru kontroleru,ale každý říká trochu něco jiného. Má cenu jít do něčeho levnějšího na domácí trénování Pioneer DDJ-SB2, Numark Mixtrack PRO III, dá se to pak použít i někde na akci nebo rovnou koupit Traktor Kontrol S2 MK2? Nevím jaká je praxe,jsem ze světa klasické hudby, jestli si každý DJ nosí svoje vybavení nebo jen comp. Omlovám se za trapné otázky
Re: Kontroler na psytrance
Ahoj,
nic konkrétního Ti doporučovat nebudu, jen tak obecně, pokud chceš hrát psy/goa, tak zřejmě nebudeš potřebovat zběsile scratchovat jako třeba u hiphopu, zřejmě nebudeš využívat celý portfolio efektů apod, spíš budeš potřebovat praciznost v mixu a v přechodech, tj. mj. dobře ovládat korekce.
Doporučuju se tedy zaměřit na délku hlavních šavlí na mixu (100mm délka a ne zkrácené verze) pro lepší přechody a třeba na velikost resp. prostor korekcí ekvalizeru - ať máš dost místa a dobře se ti ovládaj. Zkrátka bych nedoporučil prťavý kontroler ale spíš něco většího, na druhou stranu to může být nevýhoda v přenášení.. K tomu by mohlo pomoct třeba i to, že budeš mít jen 2 kanálový mixák, tj. víc místa než u 4 kanálu, kde je všecko na huštěné. Tedy pokud nebudeš používat všecky 4 kanály samozřejmě...
nic konkrétního Ti doporučovat nebudu, jen tak obecně, pokud chceš hrát psy/goa, tak zřejmě nebudeš potřebovat zběsile scratchovat jako třeba u hiphopu, zřejmě nebudeš využívat celý portfolio efektů apod, spíš budeš potřebovat praciznost v mixu a v přechodech, tj. mj. dobře ovládat korekce.
Doporučuju se tedy zaměřit na délku hlavních šavlí na mixu (100mm délka a ne zkrácené verze) pro lepší přechody a třeba na velikost resp. prostor korekcí ekvalizeru - ať máš dost místa a dobře se ti ovládaj. Zkrátka bych nedoporučil prťavý kontroler ale spíš něco většího, na druhou stranu to může být nevýhoda v přenášení.. K tomu by mohlo pomoct třeba i to, že budeš mít jen 2 kanálový mixák, tj. víc místa než u 4 kanálu, kde je všecko na huštěné. Tedy pokud nebudeš používat všecky 4 kanály samozřejmě...
Re: Kontroler na psytrance
já mám malé prstíčky, pro mě právě důležitý aby se to dobře přenášelo, uvažuju teď o Traktor Z1 a X1