Kecání do microfonu

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
ctiteljan

Kecání do microfonu

Příspěvek od ctiteljan »

Měl bych ho tázku s Djingem úplně nezačínam ale momentálně prorážím v jedné hospodě a majitel má představu jak z 80 let kdy DJ kecal nějaký info do micráku. Zdá se mi to dost uhozený ,neplete si to snad s moderováním?

Martin_70

Re: Kecání do microfonu

Příspěvek od Martin_70 »

To je spíš pro Dj-moderátora. Ale pokud to po tobě chce a tobě to extra nevadí, nevidím problém. Mě samotnému se tento styl líbí víc, protože s lidmi aspoň trochu komunikuješ. Stát za pultem a dělat si svoje, je spíš záležitost tekno djs > ti se ale schovávají ještě za zeď z reprobeden :)
Jestli je však jen obyčejná hospoda, tak nevím, jestli na tvoje kecy bude někdo zvedavej :D

ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

přesně jsi vystihl můj názor

Stay.ONE

Příspěvek od Stay.ONE »

Záleží na tom, za jakého dje se považuješ nebo jakým směrem by ses chtěl ubírat a co hraješ...dá-li se to takhle říct :) Takový to, jak píšeš, "kecání do mkrofonu" patří spíš na diskotéku nebo na vesnickou akci. Kluboví djs by měly fakt jen hrát. Ptže už se vidím, jak jsem někde v Německu, např. v Berghainu, a v půlce setu začne Richie Hawtin do mikráku říkat: přátelé, kamarádi, mejdan nekončí, jedeme dál, pustíme si něco tanečního :)
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

Zdědil jsem koníčka po stýci dá se říc že zatím bez vlastní tvorby (pokusy byly),pro známý hraju už nějakej ten pátek ,dělám i jiný jako konference ,svatby, apod. hraju zatím dle osazenctva proto mě zarazilo že po mě chce moderovat, to příště zkusím ale určitě spokojený nebudou :biggrin2: :biggrin2:

Stay.ONE

Příspěvek od Stay.ONE »

hele pokud se ti do toho nechce a necítíš to tak, tak to nedělej. Člověk by neměl být prodejnej :)
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Člověk by neměl být prodejnej? To jako aby mu tam hrál zadarmo? To asi ne. Je to přece kromě zábavy hlavně kšeft. (ale jo, chápu jak jsi to myslel) :) Pokud po něm chce šéf mluvit do mikrofonu a platí ho, měl by ho poslechnout a snažit se. Na vesnických a hospodských diskotékách je mikrofon nutnost, i když se mixuje. To by si jinak hospodský mohl postahovat z internetu pár hotových setů, každý večer je postupně pouštět a DJ-je by tam vůbec nepotřeboval. Bez mikrofonu a DJ-je, který reaguje na to co se děje na place, se ta atmosféra a nálada buduje v takových podnicích dost těžko. Samozřejmě že ale nemusí mlet do mikrofonu po každé skladbě :)

Stay.ONE

Příspěvek od Stay.ONE »

Myslel jsem to tak, že člověk by neměl dělat něco, co dělat nechce nebo co tak necítí, jen pro kšeft, jenom proto, že mu někdo řekl, fajn, booknu tě na akci, ale budeš mi tam dělat i moderátora a hrát 80ky. I když to ten dj nedělá. Například :) Nebo třeba dj, kterej hraje primárně např. house, by se neměl srát na techno akci, když techno nehraje, jen proto, aby si někde zahrál a pohonil si vlastní ego, ptže tam hraje třeba nějaký zajímavý zahraniční jméno a pro toho dje je to prostě prestiž. Například :)

Já to beru z pohledu klubovýho dje. Ale chápu, že na diskotékách a vesnických zábavách je tohle běžná praxe a rozhodně to neodsuzuju. Jen je to prostě něco jinýho, jinej levej djingu. Proto jsem taky psal, že by si tady kolega měl srovnat co a jak hraje a jakým směrem se chce ubírat...

plechito

Příspěvek od plechito »

Já myslím, že toho mluvení nemusí být hodně, ale sem tam bys jako dj měl něco říct. Je to komunikace s publikem, a lidem to absolutně vůbec nevadí.

lefak

Příspěvek od lefak »

Ahoj.Já jsem starší člověk,ale taky jsem byl maldej a v Praze jsem dělal v 70 a 80 letech diskotéky.Byla jiná doba,vybavení bylo prostý,bedny,mix a 2x gramec.Hrálo se převážně Sp-Ep-LP desky.Každá skladba se prakticky s uváděla.Nebylo moc informací o interpretech a a ni angličtina nebyla OK.Ale doba to asi chtěla.Je mi nyní přes 60 let,dělám dál svatby,rodinné akce,akce po... apod.Je třeba vycítit,co lidé chtějí a co ne.A jaké je publikum.Vždy se najde někdo,kdo bude provokovat.Proto s mluvením velice citlivě.Každá akce má své složení publika a tom to je.

djmario

Příspěvek od djmario »

ono jak kdy a taky co zrovna hraješ a někdy hodně málo jak jsi to vyžaduje situace a podle hudby můj nazor

Petr Senge

Příspěvek od Petr Senge »

a nebo na Hip-Hop battle ;)

Odpovědět