Jakou techniku zvolit

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
Sqara

Jakou techniku zvolit

Příspěvek od Sqara »

Doufám, že tímhle vláknem tady nikoho neobtěžuju, vím, že se na to už ptala řada lidí. Já samozřejmě mám představu o tom, na co se jaká technika používá a co od ní zhruba očekávám já sám. Protože mi ale chybí ta praxe a zároveň vím, že spousta z Vás jí naopak má dostatek, rozhodl jsem se zeptat právě Vás, zkušenějších, jakožto lidí, kterým už pod rukama něco prošlo a kteří znají všechny klady a zápory, jakou techniku si na začátek vybrat.
Budu moc rád za všechny rady, předem díky :wink:

Jsem domácí DJ, míchám v Traktoru, baví mě to. Pokud bych nějak důstoněji zvládl techniku, měl bych možnost si i sem tam zahrát, ale i kdyby tu ta možnost nebyla, chtěl bych mít doma něco, na co si může člověk šáhnout. A jelikož holku už mám, řeč bude o DJ gearu. :lol:

V potaz je třeba vzít to, že neočekávám návratnost investice a hraju pro zábavu. Od toho se určitě odvíjí i finanční strop, kterej bych viděl tak na 30 000. Technika bude na doma, nemyslím si, že s ní budu nějak moc cestovat, ale bylo by příjemný, kdyby byla mobilnější.

Osobně jsem zatím vyloučil vinyl a CD; DVS alespoň pro začátek. Takže tím tu otázku prakticky zužuju na kontroléry. Původně jsem myslel, že koupím Digital Jockey CE 2 a k tomu NI Audio 2; sluchátka už mám. Je to levný a funkcema bych si s tím pro začátek určitě vystačil. Časem bych pak mohl přejít na třeba na Allen & Heath XONE:DX nebo Traktor Kontrol S4. Na druhou stranu je to malinký, lehoučký...Nejsem si jistej, jestli z toho dostanu přesně ten feeling, kterej očekávám. A zároveň nevím, jak dlouho mi taková technika vydrží. I proto se ptám, věřím, že hodně zdejších mělo Digital Jockey pod rukama.

Druhá, dražší varianta, by byla koupě mixáku s MIDI (stačí mi 2 šavle a rád si nechám poradit) a dvou kontrolerů k němu, třeba ten novej Denon (DN-SC 2000) by byl skvělej. Na to už bych potřeboval zvukovku s třemi výstupy? (dva na kontrolery, jeden na mix).
Výhoda týhle varianty je alespoň pro mě ta, že budu mít de facto mixák a dva přehrávače, zároveň neřeším skladování CD/desek. Taky to není tak drahý, jako kdybych kupoval dva playery s USB vstupem (navíc vzhledem k průměrný velikosti displeyů mi přijde jako jedinej použitelnej přehrávač jen Pio 2000, což už je pro mě cenově úplně mimo).

Takže co byste mi poradili? Mám investovat víc peněz, koupit si mix a 2x ten novej Denon, nebo začít levněji, koupit Digital Jockey a pak se rozhodnout, co dál. Nebo třeba rovnou investovat víc do samostatnýho kontroleru? Traktor Kontrol S4 je přimo pro Traktor a nemusím už k němu dokupovat ani zvukovku.

Discuss...

Azu

Re: Jakou techniku zvolit

Příspěvek od Azu »

Za těch 30tis můžeš koupit v podstatě cokoliv.
Pokud cheš hrát jen z trakaře, tak klidně vem Traktor Kontrol S4 + kufr a víc nemusíš řešit. Když se toho budeš chtít někdy v budoucnu zbavit, tak to i v pohodě prodáš, což se o jiných věcech říct nedá.

Nešel bych cestou samotných komponent už jen z důvodu že potřebuješ moc volných USB portů a tolik jich mít v notesu nemusíš a s HUBama to většinou nefunguje, stejně tak se můžou vyskytovat problémy se dvěma stejnýma kontrolérama.

Mně se líbil Numark Mixdeck, jenže ty CD stejně skoro nevyužiju a cena je stejná jako Traktor S4, kde mam v ceně i profi software uzpůsobenej kontroléru a to je velká výhoda.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

iceSee

Příspěvek od iceSee »

Ja bych zvolil S4, je to fakt pecka, jen jsem zvedavej,za jak dlouho odejdou ty knoby na regulaci master a cue ve sluchatkach, prijde mi, ze ty moc kvalitni nejsou :-x Ale uvidime casem,zatim vse maka jak ma.
soundcloud.com/stanleydevito

Dyron

Příspěvek od Dyron »

S4 je fakt super, ALE ovladače pro Win7 64bit NI dost nezvládlo...to je tragédie, je toho plný forum přímo na NI a jak to vypadá, nikdo s tim nic nehodlá dělat :-( Ovladač je nestabilní a dochází k výpadkům zvuku (latencí ani zatížením procesoru to není)...pokud se povypíná wifi, lan a další zařízení, tak se to dá (na 95% to funguje), ale u zařízení za 23k bych čekal že bude odladěné...i moje maya 44USB měla 100% stabilní driver. Uživatelé Macu prý nemají problém, XP nejspíš taky ne, nejčastěji se to týká Win7 64bit o čemž jsem se sám přesvědčil :-( Ale jako kontrolér je to nejlepší, ještě aby dotahli ten ovladač...

Bj_Carda
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda »

ono celkově Win7 64 bit je dost problém. Já tam třebas nejsem schopnej rozběhat ani blbý MyDMX od ADJ (přitom na 32bit uplně v klídku). Ne prostě žádný 64bit wokna mi ještě hodně dlouho nesmí do domu. Na doma klidně jo, ale na akce kde prostě potřebuju používat specifickej druh softwaru tak sem v prdeli když mi to nejede.
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

Dyron

Příspěvek od Dyron »

No dneska se mi to podařilo dotahnout k dokonalosti, tedy zvuku bez "drop outu". Musí se zakázat ve správci zařízení ovladač baterie (vypnutá wifi je samozřejmost). Je zajímavá že moje druhá zvukovka (Edirol UA25ex) žádný takový tuning nepotřebuje a naprosto stabilně jede. No jak jsem říkal NI ještě bude muset zapracovat na ovladačích. Každopádně pokud někdo máte problémy s výpadkama zvuku na S4, tak postupujte takto:

1) vypnout wifi
2) zakázat ovladač baterie ve správci zařízení
3) pokud nic nepomáhá, stahnout DCP latency checker, spustit a zakazovat další zažízení (webcamera, interní audiokarta, LAN karta atd.) v grafu nesmí být červené sloupce!

iceSee

Příspěvek od iceSee »

Ja mam Mac no,tak nejspis proto jsem s tim zadnej problem nemel. Navic hned vysla aktualizace Traktor Pro S4. Jediny co me "trapi" je, ze nevim, jak v sample decku vypnout automatickou synchronizaci BPM s masterem,protoze kdyz chci nahodit nejakou acapellu a ono mi ji to zrychli na 140 BPM, nezni to moc dobre :-x
soundcloud.com/stanleydevito

Dyron

Příspěvek od Dyron »

Včera jsem našel na foru NI, že i Macaři mají problémy, ale jinýho druhu. Hlavně při nějaké reinstalaci ovladačů a sem tam někdo s latencí. Win ale vede :-D .

Azu

Příspěvek od Azu »

Pro používám staré dobré Windows XP, na kterých se snad co vím žádné problémy nevyskytují :-)
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Dyron

Příspěvek od Dyron »

Azu píše:Pro používám staré dobré Windows XP, na kterých se snad co vím žádné problémy nevyskytují :-)

Jojo XP jsou v pohodě, protože nemají tolik blbostí na úsporu energie, který ale ve výsledku způsobujou ty dropouty :-( Nicméně stačí u win 7 zakázat ovladač "Microsoft ACPI-Compilant Control Method Battery" a WiFi síť a je taky klid, šlape to dokonale ....

Chongoo

Příspěvek od Chongoo »

Myslím, že se vaše diskuze dostala někam jinam, než Sqara chtěl. Problém s S4 se tu řeší jinde. Tak to napravte, ať to mají začátečníci jako já lehčí.

Odpovědět