Jake tracky mixovat?
Jake tracky mixovat?
Ahoj vsichni DJ, jsem zacinajici ve svete DJs, mam VDJ, tak trochu chapu vetsinu funkci ale unika mi stale jedna podstatna. Jake pisnicky mam mixovat, chtel bych se orientovat trance, progressive ale vubec netusim jak to mam udelat.. To mam jako na jedny strane pustit AvB a na druhy desce Tiesta (jen priklad ) a nejak si s tim pohrat? me by se zkratka liblo udelat remix nejaky popovy pisnicky v tanecnim stylu atd. Mam opravdu jen PC a VDJ a dokud nepochopim tyhle zaklady, dal se poustet nehodlam. Diky moc za vsecky rady, pripominky i kritiky
Re: Jake tracky mixovat?
V podstatě říkáš, že jsi začátečník a ptáš se jak začít. Z tvého dotazu jsem nějak ale nepostřehnul, jestli chceš být spíš DJ a/nebo producent. Pro začátek ti k DJingu bude VirtualDJ myslím stačit, do budoucna a na živé vystoupení ti ho z bohatých osobních zkušeností nedoporučím. Stejně tak doporučuju naučit se srovnávat podle sluchu, ne podle BPM na obrazovce. Jinak tě pak čekají krušné chvilky.
Na tvorbu hudby/remixing používám Ableton Live 8. Jinak techniku mixování se musí každý naučit sám. Jak track A namíchat do tracku B je alfa i omega DJského vystoupení. Zkus popátrat po internetu, na youtube je toho taky dost (zejména pak DJ Tutor).
Na tvorbu hudby/remixing používám Ableton Live 8. Jinak techniku mixování se musí každý naučit sám. Jak track A namíchat do tracku B je alfa i omega DJského vystoupení. Zkus popátrat po internetu, na youtube je toho taky dost (zejména pak DJ Tutor).
"jaké písničky mám mixovat... netušim jak to mam udělat... a nějak si s tim pohrát..."
jako SORRY ale to se nás může rovnou zeptat takle celej národ, my vám to povíme a bude nás o 10 milionů DJů víc, každej si bude hrát doma na VDJ, v ulicích bude prázdno a všichni budem spokojený
s takovými dotazy to nikdo nemůže myslet vážně, DJing není PC hra kde procházíš mise a potřebuješ k tomu jen návod a vědět jak to ovládat, radši zůstaň u toho pohrávání si s tím programem jako doposud a třeba tě to za 2 týdny přestane bavit...
proč vůbec někdo na to reaguje?
jako SORRY ale to se nás může rovnou zeptat takle celej národ, my vám to povíme a bude nás o 10 milionů DJů víc, každej si bude hrát doma na VDJ, v ulicích bude prázdno a všichni budem spokojený
s takovými dotazy to nikdo nemůže myslet vážně, DJing není PC hra kde procházíš mise a potřebuješ k tomu jen návod a vědět jak to ovládat, radši zůstaň u toho pohrávání si s tím programem jako doposud a třeba tě to za 2 týdny přestane bavit...
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG
Nechtel jsem tady nikoho urazit ani nastvat. Asi ten text pusobi trochu debilne, trochu vic. Ale nez nejakej presnej navod jsem ocekaval neco jako radu, ale ne typu Za 2 tydny te to mozna prestane bavit. Berte to trochu nadnesene. Omlouvam se a klidne to tema zamkneteKenny Dixx píše:"jaké písničky mám mixovat... netušim jak to mam udělat... a nějak si s tim pohrát..."
Prvne si vazne musis ujasnit, co chces delat. DJing (tzn "davat tiesta a AvB do (za) sebe") nebo remixovani/tvoreni tracku. Potom Ti tu lidi muzou poradit dalPajkaS píše:Nechtel jsem tady nikoho urazit ani nastvat. Asi ten text pusobi trochu debilne, trochu vic. Ale nez nejakej presnej navod jsem ocekaval neco jako radu, ale ne typu Za 2 tydny te to mozna prestane bavit. Berte to trochu nadnesene. Omlouvam se a klidne to tema zamkneteKenny Dixx píše:"jaké písničky mám mixovat... netušim jak to mam udělat... a nějak si s tim pohrát..."
A na tyhle negouse kasli... Jak rika jedno anglicke prislovi "There is one born every minute"