Jak mixovat Dnb?

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
drumspeed

Jak mixovat Dnb?

Příspěvek od drumspeed »

Ahoj chtěla jsem se vás zeptat, jak se naučit mixovat drumec... jak je to s tim počítání dob a prvním beatem u Dnb? Nebo je lepší se to učit třeba na něčem pravidelnějšim třeba technu a pak přejít na drumec? Poraťě dik.

Sagus

Re: Jak mixovat Dnb?

Příspěvek od Sagus »

Joo tato teoria by zaujimala aj mna, som uplny samouk, pri zrovnavani sa riadim len rytmicakom a obcas v tom mam fakt zmatok..

havlis

Příspěvek od havlis »

Me by zajimalo co mu to hralo za track na tom levym decku
Pioneer CDJ2000, Pioneer DJM800, Sennheiser HD-25

crewy

Příspěvek od crewy »

druhé video :right cdj, High Contrans" Mermaid scar", left cdj, London Elektricity " Different drum"

crewy

Příspěvek od crewy »

první video: left deck= girl next door - By, hold tight; right deck=Dj aphrodite - listen to the rhythm flow

havlis

Příspěvek od havlis »

crewy píše:první video: left deck= girl next door - By, hold tight; right deck=Dj aphrodite - listen to the rhythm flow
Díky moc bejku ;-)
Pioneer CDJ2000, Pioneer DJM800, Sennheiser HD-25

voče

Příspěvek od voče »

Já teda neviděl ty videa, ale základem je magické číslo !4!. počítej si do rytmu do čtyř (osmi, šestnácti,...=násobky 4) a pak zase od začátku a pořád dokola a hele - máš smyčku. neni na tom nic těžkýho. je to prostě rytmus. tak jak si ťukáš nohou. a kdeže je ten magickej první beat? jó, na to si musíš už přijít sama. ale nemůže to bejt nikde jinde, než tam, kde si řekneš "raz" (dva - tři - čyř). ale teď který to "raz" je to ono co? hehe :) no a když pochopíš todle, tak dej "raz" obou desek přesně na sebe a rovnej rychlost. teď by se ti měly všechny "raz" na obou deskách pokaždý potkávat. tradáá, a můžeš na mix - hrát si s korekcema a třeba i efektama (nepřehánět!) a pozor na hlasitost. v mixu (prolnutí dvou desek) leží těžiště a kouzlo hraní. rovnání rychlostí a první beay jsou opravdu jen nejnutnější základ. kdo todle nechápe, nemá pak jeho hraní pražádnou naději na úspěch. Pokud se teda pořád bavíme o drumbácu..
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

drumspeed

Příspěvek od drumspeed »

voče píše:Já teda neviděl ty videa, ale základem je magické číslo !4!. počítej si do rytmu do čtyř (osmi, šestnácti,...=násobky 4) a pak zase od začátku a pořád dokola a hele - máš smyčku. neni na tom nic těžkýho. je to prostě rytmus. tak jak si ťukáš nohou. a kdeže je ten magickej první beat? jó, na to si musíš už přijít sama. ale nemůže to bejt nikde jinde, než tam, kde si řekneš "raz" (dva - tři - čyř). ale teď který to "raz" je to ono co? hehe :) no a když pochopíš todle, tak dej "raz" obou desek přesně na sebe a rovnej rychlost. teď by se ti měly všechny "raz" na obou deskách pokaždý potkávat. tradáá, a můžeš na mix - hrát si s korekcema a třeba i efektama (nepřehánět!) a pozor na hlasitost. v mixu (prolnutí dvou desek) leží těžiště a kouzlo hraní. rovnání rychlostí a první beay jsou opravdu jen nejnutnější základ. kdo todle nechápe, nemá pak jeho hraní pražádnou naději na úspěch. Pokud se teda pořád bavíme o drumbácu..
Jo jasný tak nějak to chápu, první beat neboli začátek fráze na každý desce si vždycky najdu a snažim se první beat tý vmixovávaný desky vrazit na první beat tý hrající desky, ale nevim no furt se mi to nějak přetlouká přes sebe...asi ho pustim vždycky moc brzo nebo pozdě a pak mi dělá dost problém srovnat rychlosti, četla jsem někde na netu, že je lepší zrychlovat a nebo zpomalovat ručo buď zásahem na desku, popoháněním nebo zpomalováním talíře gramce nebo oskou jenže já nevim no občas se mi zdá že mám srovnáno a pak se stejně rozjeddou, neni lepší zrychlovat a zpomalovat spíš pitchem....

voče

Příspěvek od voče »

Rovnat desky jen pitchem bez šáhnutí na talíř je frajeřina.. Ty prostě nemáš cit v ruce. Nejdřív se nauč šahat na talíř s citem a podle toho posunovat pitch. A taky drumnbass mixovat tak, aby se to nekopalo a bylo to poslouchatelný, je celkem těžký. Nejsou to rovný beaty a taky struktura tracků je celkem složitá a většina desek je namástrovanejch na 45rpm, takže se to rychlejc rozjíždí. Trénuj a za půl roku se ozvi. Určitě se zlepšíš. Nemůžeš mít všechno hned, nic neni zadarmo :)
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

Odpovědět