Hraní "potichu" doma

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
MikeEndy

Hraní "potichu" doma

Příspěvek od MikeEndy »

Zdravím všechny začínající i pokročilé.
Já patřím zatím mezi ty nepolíbené (moc jsem toho ješté nenamixoval). Prozatím se rozhlížím a zkoumám co by mi asi nejvíc sedělo. Dělám si jasno a zkoumám možnosti a základy. Myslím že s budu cpát spíš někam k harmonickému mixování, než k nějaké pure techno tvorbě. Také jsem pochopil, že harmonické mixování patří mezi ty vyšší levely. Nějaké hudební základy mám, takže t beru jako výzvu.

Hardware už jsem si vybral: XDJ-RX mi myslím bude vyhovovat. Nechci řešit nějaké problémy s latencí, nechci investovat do notebooku, líbí se mi možnost "nepotřebovat počítač"

Teď řeším vhodný monitor. Nic velkého, bude to hrát doma. Otázka zní: bude mi stačit jeden? Předpokládám že pro kompozice ano, nicméně chápu že prostorové efekty z toho nedostanu :)
Jaké monitory jsou za daných podmínek vhodné?

Další otázka zní: jak řešíte hraní "potichu"? Chci komponovat třeba v noci. Jak jsem pochopil, základní techniky mixování spočívají v přípravě tracku ve sluchátkách a jeho následnému užití v produkci. Jak to ale dělat potichu? Budu muset používat dvoje sluchátka? Nebo existuje nějaké Split řešení, kdy do jednoho ucha můžu dostávat master a do druhého příravu?

Sorry pokud vám můj dotaz příjde velmi směšný. Jsem prostě zatím láma.
Díky za pomoc.

Odpovědět