gramofon s midikontrolerem v kapele

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
blahec

gramofon s midikontrolerem v kapele

Příspěvek od blahec »

zdarec bando, chci vyuzit gramofon a midikontroler jako nastroj v kapele. Hravam leta na baskytaru,ale nejak me uz neupokuji jen basove linky a chci se venovat tvorbe samplu a vseho moznyho co jen jde z tehle hracicek dostat. Zacal jsem si vytvaret nejaky songy ve fruity lóops,abych pochopil o co vlastne jde. ted se uz jen chci zeptat zkusenejsich cdo mi doporucuji pro pousteni mych vytvoru,popripade bych si rad promluvil s nekym kdo ma zkusenosti s jakymkoliv hranim na gramec atd. v metalove kapele. jestli mete nekdo nejake lepsi napady jak elektronicke zvuky dostat do zive hudby(koncerty)tak abych \ hral rovnou s kapelou,nebo poustel nejaky\ kratsi smycky a tak tak budu rad za kazdou radu...kdyztak tady je my icq,kdyby mel nekdo chut venovat vic casu dj noobovi a poradit co a jak...nemam totiz vubec predstavu co pro hrani potrewbuji,jen co jsem se docetl na forech tak si myslim ze ideal by byl midikontroler,gramec,mixak,midiklavesnice...kdyztak me vyvedte z omylu,jestli toho planuju pro zacatek moc...dikec za kazdou odpoved

Xakroo

Re: gramofon s midikontrolerem v kapele

Příspěvek od Xakroo »

Potřebuješ notebook, software (např. Ableton) a modikontrolér.
gramofón je hloupost.
Takhle to potom vypadá:
http://www.youtube.com/watch?v=J8WDuVlOYl0

blahec

Příspěvek od blahec »

ty jo ja si nemyslim ze je to hloupost,chapu ze ve svete digitalni techniky je to asi zbytecny,ale docetl jsem se ze na gramofonech se da sehnat daleko vic veci nez v mp3 nebo na cd... jako samozdrejme sem hledal,ale vse co nachazim jsou samy sinteticky zvuky,neco jak jsi posilal v odkazu,jako tenhle zvuk zrovna nehledam, chci nastrojovy zvuky,hrat si s efektama semtam nejakej scratch a tak...nechci samy sintaky,umelej zvuk mi neva,ale odsad pocad,kdyz je zajimavej proc ne, ale do 100procentniho elektra se poustet nechci....jinak kdyz tak nad tim premyslim tak ten gramofon je asi pocitova zalezitost,stejne bych asi pouzival DVS,ale chci ho..to je pro me zaklad...

dj-johny4

Příspěvek od dj-johny4 »

nj ale tak ty píšeš, že chceš tvořit, ale gramofon je jen přehrávač...
a jinak já si nemyslim, že ten nápad co měl Xakroo je špatnej,určitě se dají tvořit i lepší zvuky než si viděl v tej ukázce....

blahec

Příspěvek od blahec »

dj-johny4 píše:nj ale tak ty píšeš, že chceš tvořit, ale gramofon je jen přehrávač...
a jinak já si nemyslim, že ten nápad co měl Xakroo je špatnej,určitě se dají tvořit i lepší zvuky než si viděl v tej ukázce....
hmm,samozdrejme ze vim je to prehravac,ale myslim ze grafon je prehravac kterej se da pouzit i jako nastroj,kazdopadne midikontroler bude teda prvni vec po ktere budu shanet,a pak uvidim,jestli mi to dava to co potrebuji...myslite ze damidikontroler jako treba Denon DN-S1200 pouzivat s fruity loops,nebo pro FL je nejaka lepsi hracicka...nejlepsi bude asi nejakej keyboard,ale zase jen hadam podle toho jak se ovlada...

Xakroo

Příspěvek od Xakroo »

V mp3 kách toho seženeš tuny, to samé ve wavech a aiffkách.
Pokud nemáš rád electro, záleží jen na tobě jaké samply a smyčky si tam naskládáš.
A je lepší lepit kompozici z menších částí, než mít na desce puštěný 7mi minutový track. Nehledě na autorské práva, pokud chceš tvořit je rozhodně lepší si připravit vlastní věci, a pak to ovládat midi kontrolérem, zkreslit nějakýma filtrama a efektama, ať už softwarově, nebo nějakou mašinou.

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

denon dn-s1200 je midikontroler který je nejlepší pro ovládání softů jako je traktor nebo Virtual dj prostě spíše dj programů než programů pro tvoření přímo hudby. pro tvoje použití by byl možná dobrý Allen&Heath XONE:1D případně 2D který má zvukovou kartu.
http://www.dj-obchod.eu/katalog/control ... ne-1d.html
http://www.dj-obchod.eu/katalog/control ... ne-2d.html

M-Audio Trigger Finger
http://www.dj-obchod.eu/katalog/control ... rch=finger
Tento kontroler sem tuším viděl i použí v klipu s Linkin Park..

nebo nanoseries od korgu.. jsou to 3 různé kontrolery ale hodit se můžou všechny..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

blahec

Příspěvek od blahec »

Xakroo píše:V mp3 kách toho seženeš tuny, to samé ve wavech a aiffkách.
Pokud nemáš rád electro, záleží jen na tobě jaké samply a smyčky si tam naskládáš.
A je lepší lepit kompozici z menších částí, než mít na desce puštěný 7mi minutový track. Nehledě na autorské práva, pokud chceš tvořit je rozhodně lepší si připravit vlastní věci, a pak to ovládat midi kontrolérem, zkreslit nějakýma filtrama a efektama, ať už softwarově, nebo nějakou mašinou.

noo to je dobra rada,a jak jsi mi psal o tom abletonu,dival jsem se ted na nejaky tutorialy,a vypada to podobne jak FL...zkouseli ste nekdo hrat s FL na zivo?

blahec

Příspěvek od blahec »

[quote="hoolifan"]denon dn-s1200 je midikontroler který je nejlepší pro ovládání softů jako je traktor nebo Virtual dj prostě spíše dj programů než programů pro tvoření přímo hudby. pro tvoje použití by byl možná dobrý Allen&Heath XONE:1D případně 2D který má zvukovou kartu.
http://www.dj-obchod.eu/katalog/control ... ne-1d.html
http://www.dj-obchod.eu/katalog/control ... ne-2d.html

M-Audio Trigger Finger
http://www.dj-obchod.eu/katalog/control ... rch=finger
Tento kontroler sem tuším viděl i použí v klipu s Linkin Park..

nebo nanoseries od korgu.. jsou to 3 různé kontrolery ale hodit se můžou všechny..[/quote]

mrknu na to,diky

Kenny

Příspěvek od Kenny »

FL není dělán pro hraní na živo, je to program do studia, kdežto Ableton je přímo na hraní na živo, myslím že ti bude stačit Ableton a zvukovka + midi kontroler jak psal hoolifan (A&H Xone 1D) + midi klávesy a samozřejmě nějakej mixpult, pak už nebudeš potřebovat nic jinýho a nějak nechápu k čemu gramofony??? jestli chceš na ně scratchovat a neumíš to, tak na to zapomeň protože ti bude trvat dlouho než se naučíš scratchovat tak, aby to bylo poslouchatelný.
Něco si o tom Abletonu přečti, navíc k tomu dostaneš knihovnu nástrojů...
Čti:
"Knihovna nástrojů

Plná verze Live 6 nabízí několika gigabajtovou knihovnu pečlivých vzorků a vybraných nástrojů z nejlepší kolekce SONiVOX (dříve Sonic Implants). Essential Instrument Collection nabízí výběr akustických a elektrických pian, orchestrálních smyčců, žesťů, dřev, drnkacích strunných nástrojů, atd. Použitím Simpler Instrument Abletonu, který je v Live 6, můžete na zvuky Essential Instrument Collection rovnou hrát.

Essential Instrument Collection sestává z následujících nástrojů:

Acoustic Keyboards

o Grand Piano
o Harpsichord
o Celesta

Electric Keyboards

o E-Piano MK 1
o Jazz Organ (slow rotor, fast rotor)
o Rock Organ (slow rotor, fast rotor)

Orchestral Strings

o Solo Strings (legato): Double Bass, Cello, Viola, Violin
o Ensemble Strings (legato, pizzicato)

Orchestral Brass

o Solo Brass (legato): French Horn, Bass Trombone, Tuba (Eb), Trumpet
o Ensemble Brass (legato, staccato)

Orchestral Woodwinds

o Solo Woodwinds (legato, legato vibrato): English Horn, Bassoon, Clarinet, French Oboe, Concert Flute
o Solo Woodwinds (legato only): Alto Sax
o Ensemble Woodwinds (legato)

Guitars and Plucked Instruments

o Harp (fingers)
o Jazz Upright Bass
o P-Bass (fingers, picks)
o Six-String Nylon Guitar (tones, chords)
o Strat Clean (open, mute and chords)

Mallets

o Glockenspiel (brass mallets)
o Xylophone

Voice

o Female Choir (ahh, ohh)
o Male Choir (ahh, ohh)"

To je úryvek z popisku z jednoho shopu, teď už je verze 8 a možná tam je i něco přidanýho, i tak si můžeš do knihovny přidat spoustu dalšího...

Dle mě potřebuješ toto:

1x Notebook (minimálně 4x USB)
1x zvukovka (já bych navrhl Native Instrument Audio 8 DJ)
1x Ableton Live 8
1x nebo 2x Midi kontrolery A&H Xone 1D
1x Midi klávesy který maj i několik padů (třeba M-audio Axiom)

Teď ještě napiš kolik do toho chceš vrazit? :D
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG :)

blahec

Příspěvek od blahec »

no jasny chtel jsem ho na scratch,ale mas pravdu radsi v prvni rade koupim tady ty pocitacovy ovladatka a pak az pujdu do gramofonu,jestli teda vubec,kdyz rikate ze je to pro me zbytecny a ja nakonec zjistim ze to co mam splnuje my pozadavky,vrazit bych do toho chtel celkem 30 000,aji s koncovym zesilovacem a nejakyma 3 pasmovyma bednama...nebo aspon planuju koupit takovy bedny,hrat na live s kapelou se studiovyma monitorama asi neni dobrej napad

blahec

Příspěvek od blahec »

no i kdyz urcite si ho koupim,neznamena ze kdyz to potrva dlouho ze nechci umet scratche...dj midikontroler by byl asi v mym pripade lepsi,ale gramofon je gramofon

Kenny

Příspěvek od Kenny »

tak to bys mě nejdřív koupit gramofony, několik desek a mixpult s pořádným crossfaderem a začít cvičit scratche, si myslim
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG :)

blahec

Příspěvek od blahec »

tak ja vas zasvetim do me situace...vzdycky se mi strasne libil lethal z limp bizkit kvuli tomu jaky mel zvuky do pozadi a hlavne se mi libi jak zapojuje scratch do hudby,tak sem si rikal prvne se naucim delat vlastni zvuky a pak si koupim gramec a pres DVS to budu z komplu poustet a pracovat s tim.pak jsem si precetl nejakou radu ze nejlepsi je koupit si pro zacatek od reloopu midikontroler,jenze ten nemapohyblivy jog kola/teda aspon tu vrchni cast/,tak jsem nasel denon kterej se mi zalibil nejvic pro muj ucel.tak sem si rekl,ideal bude 2kanalovej/nebo 3/mix,jeden vstup denon a druhej vstup nejaka midiklavesnice,asi m-audio,pac 2 gramecy jsou pro zacatek zbytecny kdyz neumim ovladat ani jeden...takze ted vite co presne chci delat, ale pokud mi porad doporucujete ty vecicky ktery ste psali vic,tak se spolehnu na vasi radu,pac se na tomhle poli pohybuju opravdu kratce

jeste pro ukazku, kazdej ma jinej styl,aspon ale vidim ze kazdej dj si muze najit to svy

incubus
http://www.youtube.com/watch?v=53rB_g8i ... L&index=61
http://www.youtube.com/watch?v=J0ZRvxDrOxo

slipknot
http://www.youtube.com/watch?v=6XhNBOiFEsw

limp bizkit
http://www.youtube.com/watch?v=mmVahvL2 ... L&index=27

Odpovědět