R.E.S.P.E.K.T píše:Mal by som pár otázok, na kt. neviem nikde nájsť odpoveď, som vďačný za každú radu

:
1. Oplatí sa viac kúpiť používané TECHNICS gramce (bez záruky) alebo lacnejšie gramce, u ktorých môžem rátať so zárukou...btw. dajú sa v dnešnej dobe dať niekde opraviť?
2. Keď chcem hrať cez DVS potrebujem nejaké špecialne g.?
3. Aké mate skúsenosti so SERATO SL1
4. Možem pri DVS použivať zaroven aj normalne platne?
5. Netušim na akom principe presnejšie funguje DVS potrebujem navigovať na nejaky dobry zdroj informácii ďakujem
1. ja keď som kupoval gramce som si chcel kúpiť nové lacnejšie gramce ale kamarát ma presvedčil,nech zainvestujem radšej do technicsov. od kedy ich mám som s nimi max spokojný,ja odporúčam kúpiť použité Téčka v dobrom stave.ak by ťa to náhodou nechytilo,skôr predáš technicsy ako nejaké lacné plasťáky a neprerobíš na nich toľko.takisto technics je clubový štandard,tým pádom keď sa naučíš hrať na technicsoch a pôjdeš hrať do clubu tak budeš poznať tie gramce.budeš vedieť odhadnúť akú má silu motora,koľko hodiť tanierom aby si dorovnal beaty,resp akou silou pritlačiť na tanier aby si spomalil. jednoznačne technicsy.
2. nechápem otázke,aké špeciálne G??
3. len tie najlepšie,je to nerozbitná zvukovka so stabilným softom,ale na tvojom mieste by som radšej išiel do niečoho novšieho,napr sl2 alebo sl3. sl1 má len 44.1khz vzorkovaciu frekvenciu zvukovky,sl2 a 3 sú 48khz (lepší zvuk z nich lezie)
4. áno môžeš,pri sl1 máš true výstup,prepneš si len na pulte z line na phono, cez sl2 a sl3 sa to rieši cez softvér.
5. máš 2 control vinyly ktoré sú napojené do zvukovej karty, zvukovku máš prepojenú s noťasom a software ti rozpozná presnú pozíciu ihly na platni (na control vinyloch je nahratá meniaca sa frekvencia - piskot). v notebooku naloaduješ mp3 na nejaký deck a to ti prehrá v tej istej pozícii a pošle ti zvuk cez výstup zvukovky do pultu. je to podobné ako keby si hral z vinylov,je to ten istý feeling akurát nemeníš platne ale nahadzuješ tracky na virtuány deck v notebooku.
dúfam,že som ti pomohol,ak by si ešte potreboval nejaké info,rád pomôžem