Co nakoupit, jsou lepší gramofony, nebo mixování přes pc?

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
SmellingSalt

Co nakoupit, jsou lepší gramofony, nebo mixování přes pc?

Příspěvek od SmellingSalt »

Dobrý den, omlouvám se, jestli tu to někde bylo, ale hledal jsem.
Jednak bych se chtěl zeptat, jakou techniku do začátku (o té jsem četl jen nějaké staré topicy)

- Nikdy sem nic nemixoval, ale chci to zkusit, myslím si, že by mě to mohlo bavit. Kdyby mě to nechytlo nechci kupovat nic drahého, aby to nebyly vyhozený peníze, jestli rozumíte.
- Rozpočet mám kolem 2 tisíc, raději si připlatím, ale nechci toho litovat.

Druhak pak, jak se vlastně mixuje na gramofonech, co k nim kromě jich samotnýých potřebuju, jelikož u těch co se připojují k pc stačí jen pc.
//Potřebuju koupit nějaký "značkový" gramofon, určený pro DJing, nebo stačí nějaký obyčejný, 10let starý co byl součástí Hi-fi?

Díky za odpověď, přes DJing sem noob.

nema.dj

Re: Co nakoupit, jsou lepší gramofony, nebo mixování přes pc

Příspěvek od nema.dj »

Myslieť si, že ťa to bude baviť nestačí, nič v zlom, každý z nás nejako začínal. V rozpočte máš chybu, za 2 ti chýba 0, lebo potom ti to stačí tak na jednu prenosku a nie na dva gramce, mix a zopár vynilov. Ak tam chybu nemáš, tak by som na začiatok odporúčal niečo takéto http://hudba.bazos.sk/inzerat/23628728/mixpult-usb.php. Predpokladám, ža nabudúci piatok nejdeš už hrať nejakú akciu, tak ti na doma stačí aj PC a nejaký free soft.
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

SmellingSalt

Chybu tam nemám, ale malé číslo sem napsal protože kdyby mě to nevhytlo, tak právě abych ty peníze neutratil zbytečně. Já sem se teď koukal třeba na Numark mixtrack pro, myslíte, že by stačil? mimochodem gramofony jdou sehnat i levně, viděl jsem http://aukro.cz/dj-gramo-direct-drive-t ... 12099.html který se mi zdá má dobré parametry. Jen nechápu: když bych používal gramofóny, tak mě celá aparatura vyjde dráž, že? Navíc se musí kupovat i desky, jehly atp., tak v čem tedy spočívá jeho výhoda, když je celkově dražší a nedá se propojit s pc?
Díky za odpověď.

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

to je jeden gramec .... a druhy? .... a to, ze je to nahrada, resp. kopia neznamena, ze je dobry ..... jasne, ze to vyjde drahsie.....gramce potrebujes dva, k tomu prenosky, mix ..... potom uz len zalezi akym smerom sa uberat .... pure analog? alebo dvs? .....hranie z gramcov je trosku iny level DJ-ingu oproti mixtrack .... v jednoduchosti, na jednoduchu konzolu ti stacia aj zakladne znalosti z IT, kdezto gramce su krasna alchymia znalosti prenosiek, vyvazenia, nastavenia pritlaku, atd ....aj gramce sa daju prepojit s PC/softom ale zase sme na zaciatku .....skus si este raz prejst zopar topicov pre zacinajucich, youtoube (DJ Tutor to vysvetluje tak vsetko polopatisticky, ze jednoduchsie to ani nejde) .... mozno ta potom to nadsenie prejde tak rychlo ako prislo,preto pokial kupu nechces lutovat tak rozmyslaj v inych financny dimenziach .... 2x Technics 1200 cca 1000€ + 2x prenoska ( napr. Ortofon Concorde Pro cca 75€/kus) .... nejaky mix k tomu .... jeden vynil okolo 10€/ks .... ked to budes chciet predat, za gramce sa ti investicia zhruba vrati, ostatok ma silnu amortizaciu, mozno az nepredajnost
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

motomiro

Příspěvek od motomiro »

tady mas tip za 2000 pokud chceš nejak zacit na garamo. staci uz jen jehla a tafo...

http://hudba.bazos.cz/inzerat/21911617/ ... r-cena.php

SmellingSalt

Jenze ja bych asi kvuli cene a jednoduchosti sel radsi do mixovani pres pc. to staci jen mixpult a zvukovka, ze? btw jaky mate nazor na ten numark mixtrack pro?

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

klikanie myšou vo VDJ má hooodne ďaleko od djingu, len aby si bol v obraze. nehovoriac o tom,že ťa to aj skôr prestane baviť.

marks

Příspěvek od marks »

Numark Mixtrack Pro je pro účely, které tu popisuješ myslím velmi solidní stroj. Je za dobré peníze a součástí je samozřejmě i software a vestavěná zvuková karta, takže...do startu vše co potřebuješ.
Pokud jde o to, jestli jít do gramofonů nebo PC DJingu...pokud máš jen omezený rozpočet, pak je lepší cesta ten kontroler. není to samozřejmě úplně dobrý, protože v základu by si každý měl projít hraním z gramofonů nebo alespoň z CDček. DJing by měl být především o sluchu a "citu" k muzice a nikoli o tlačítku sync...je to možná přehnané tvrzení, ale má něco do sebe.
Pokud tě DJing láká, ale nevíš, jestli by tě bavil, zkus se poohlídnout v okolí po někom, kdo se DJingu věnuje (a nejlíp, ať používá CD nebo gramofony), domluvit se s ním jestli by tě nenaučil základy a neumožnil odzkoušet si techniku. Je to lepší způsob, něž jít do levné základní konzole, protože když tě to chytne, pak ti zase levná základní věc stačit nebude. Když tě to nechytne, pak budou náklady v podstatě nulový...
NI TRAKTOR SCRATCH PRO 2 / NI TRAKTOR KONTROL X1 / NI TRAKTOR PRO 2.6

SmellingSalt

Tak se skusím poptat, dotaz mám dát do sekce Spolupráce? Mimochodem existuje nějaká funkční DJ škola? našel jsem weby těch co už zanikly.

marks

Příspěvek od marks »

Pokud mám správné informace, jakože věřím, že ano (protože jsou z poměrně důvěryhodného zdroje), tak centrum Deccart (www.deccart.cz) připravuje DJ školu, mám pocit na květen, s několika zastávkami po republice. Součástí má být jak přednáška tak i praktická část s profi technikou, kde si bude možno vše naživo osahat.
Snad brzo vypustí oficiální info na webu Deccart.cz

SmellingSalt

Ok děkuji. Ještě jsem něco četl a pravděpodobně stejně nakonec místo do vinylů půjdu do toho numarku.

SmellingSalt

Ještě mimochodem, jaký je rozdíl mezi Numark Mixtrack pro a mixtrack pro II? jen že má navíc ty sample pady?

marks

Příspěvek od marks »

Mixtrack Pro II je nová verze, kterou představil Numark teprve v lednu. Je to jakoby další generace. Rozdíl je hlavně v těch padech..jinak simyslím, že to bude podobný.

SmellingSalt

Tak dík, mě šlo o to, jestli jít do jedničky, nebo do dvojky, vypadá to na jedničku + nějakej launchpad k tomu - jelikož jednička se dá bazarově sehnat slušně, tak by mi něco zbylo.

Odpovědět