Jako nováček, který má jen mírné zkušenosti s mixováním a hraním tracků na pc-čku (v programu virtual dj), na oslavách nebo v menších klubech a na party, bych chtěl vědět, jak mám postupovat, když chci hrát jednou pro více lidí i na nějakých větších akcích. Dost mě nakoplo Chorvatsko a Zrće beach. Strašně mě baví house (Hardwell, Dimitri Vegas, Firebeatz, W&W, a pod.). Rád bych tedy jednou hrál tuhle muziku a trošku po svým jako dj.
1) Co k tomu vše potřebuji? (ntb, midi kontroler, sluchátka, repro) to je to co vím. Potřebuji ještě něco?
- tady bych jen nadhodil, který se mi líbí. Sáhl jsem do začátku opravdu po jednom z nejlevnějších, co myslíte? http://www.muzikant.cz/hercules-dj-cont ... 19058.html)
2) Kde se mohu dozvědět úplné základy o tom, co a jak mám mixovat, hrát, pouštět...? Umím tak scratchovat

(stačí poslat odkazy, nechci po vás aby ste mi to tu vypisovali, pokud nemáte náladu

3) Budu hrát pro lidi opravdu jen to, co mě baví? Sice jsem otevřený skoro každé melodické hudbě (né hip-hop, zvláště český, dechovky a další ho*na),
aůe unavují mě ty pipky, co lítají co 5 minut k DJům a pořád do něj hustějí aby zahrál to či ono. DJ není žádnej zasra*j juebox. Na plakátě je jeho jméno, tudíš hraje Dj Pejsekskočičkou a né nějaká Natálka, Anička ani Vojta z 9. třídy základní školy.
4) Neumím moc dobře anglicky. Slova a pojmy samozřejmě nějaký znám, ale s plynulou diskuzí je to horší. Programy mám také raději v češtině. Je to problém?
- Předem všem děkuji za odpovědi a pokud jsem někoho nějak pohoršil, klidně mi to napište, ale na ty komentáře já reagovat nebudu, a ani nechci. Odpovím jen na slušné a pozitivní odpovědi slušných a pozitivních lidí. Děkan za pochopení.