access.3 + maya 44 usb + vdj

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
michaal
Příspěvky: 41
Registrován: 03 kvě 2008 23:04

access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od michaal »

Cau. Tohle je muj prvni mixak a potřebuju poradit jk mam všechno zapojit k ntb přes mayu 44 usb tak, aby to jelo ve virtual dj 5....Zkoušel jsem to a haže to chybu:

Error in the ASIO sound driver: Not enough channels

co dělam špatně ??? pls poraďte...

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Re: access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od hoolifan »

zapnul si vdj dřív než si zapojil mayau takže radím než zapneš vdjje tak nejdřív zapoj mayau a posléze zapni vdjje a nebo když už to zapneš dřív tak si zajdi do setupu a nastav si následně zase zvukovku - mayau a rozdelení na dvoukanálový mix a třeba 1a2 kanal jako left a 3.a4. kanál jako right..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

michaal
Příspěvky: 41
Registrován: 03 kvě 2008 23:04

Re: access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od michaal »

Tk už je to vyřešene ale mala drobnost - ani jedny ledky u korekci nereaguji, jen probliknou když mixak zapnu...? čim to je??

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Re: access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od hoolifan »

slabá výstupní hlasitost z mayay to se mi taky stává na pio500 zvuk jde slyšet dost hlasitě a diody skoro vůbec nesvíti - občas i třeba jen blikne první diodka..hlavně že z toho leze zvuk.. sice bych ty diodky uvítal ale už sem si na to za ten rok a půl co hraju s mayaou zvyknul...
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

michaal
Příspěvky: 41
Registrován: 03 kvě 2008 23:04

Re: access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od michaal »

aha jasny... ale ještě neco v reproduktorech (2.1 pro pc) mi prostě praska lupe taky vdj při tom lupani se seka a nekdy vydne zvuk uplně ale vdj hraje dal jen hudba neni.... :roll: repraky k mixaku mam piřpojeny přes redukci cinch-jack do subuferu..... může to byt tim že mam stary ntb? nebo je to mayou? nebo čim?

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Re: access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od hoolifan »

to co popisuješ mi přijde že máš spíš zasekaný operační systém a komp nestíhá (jaký máš komp?).. jestli repráky napojíš jen čistě na jakýkoliv zdroj hudby fungují bezproblému??
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

michaal
Příspěvky: 41
Registrován: 03 kvě 2008 23:04

Re: access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od michaal »

no mam starý hp nx6125 1,6 amd turino a ram 1gb... ještě jsem se na to dival a vlastně tu mayu ve vdj mužu vybrat 2x :
1) jako maya 44 (obrazek maya) ale bez možnosti dalšiho nastaveni

2) jako ASIO driver (logo asio) a tam jsou ještě další nastavení

a pravě když nastavim 1. možnost tk to sekani skoro uplně zmizi akorat někdy to tam lupe...a na chvili se kousne když to přeženu s efektama nebo tak a repraky na jiny zvukovce nebo z mp3 hrajou normalně...

michaal
Příspěvky: 41
Registrován: 03 kvě 2008 23:04

Re: access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od michaal »

michaal píše:no mam starý hp nx6125 1,6 amd turino a ram 1gb... ještě jsem se na to dival a vlastně tu mayu ve vdj mužu vybrat 2x :
1) jako maya 44 (obrazek maya) ale bez možnosti dalšiho nastaveni

2) jako ASIO driver (logo asio) a tam jsou ještě další nastavení

a pravě když nastavim 1. možnost tk to sekani skoro uplně zmizi akorat někdy to tam lupe...a na chvili se kousne když to přeženu s efektama nebo tak a repraky na jiny zvukovce nebo z mp3 hrajou normalně...
no tk jsem to nakonec vyřešil sam... stačilo sathnou nejnovější ovladače a zatim všechno jede dobře dokonce se mi zda že i odpolech je hlasitější.. :)

ps: TXH hoolifan

michaal
Příspěvky: 41
Registrován: 03 kvě 2008 23:04

Re: access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od michaal »

:oops: :oops: no tk mam tady další problem a to takovy že když nahrávam přes vdj tk se hudba nahrava tak, jk jsou nastaveny šavle a corss v programu - vdj prostě nahrava všechno najednou je to vlastně logicke, ale je nějaky zpusob aby se nahravani řidilo podle mixaku a ne podle nastaveni šavli a crosu ve vdj :?: :roll: ... pls poradte...

amdman
Příspěvky: 130
Registrován: 29 dub 2008 15:13

Re: access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od amdman »

michaal píše::oops: :oops: no tk mam tady další problem a to takovy že když nahrávam přes vdj tk se hudba nahrava tak, jk jsou nastaveny šavle a corss v programu - vdj prostě nahrava všechno najednou je to vlastně logicke, ale je nějaky zpusob aby se nahravani řidilo podle mixaku a ne podle nastaveni šavli a crosu ve vdj :?: :roll: ... pls poradte...
Nahravej z mixu a ne ze zvukovky... :wink:
Hraju na cokoli co mi přijde pod ruce...

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Re: access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od hoolifan »

kup si kabel 2x cinch a 1x jack 3.5mm zapoj ho do mixu do record výstupu pokud ho má a do kompu do vstupu pro mikrofon..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

michaal
Příspěvky: 41
Registrován: 03 kvě 2008 23:04

Re: access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od michaal »

tk že nahravani konečně funguje jen další maly problem :D když ukončim nahravani a pustim si to ve vdj tk mi přehraje jen asi minutu nebo dvě z cele nahravky, když to otevřu ve wmp tk to hraje až do konce akorat jezdec po ty minute nebo dvou dojede do konce ale hudba hraje dal... co stim? už se mi nad tim nechce přemyšlet :evil:

amdman
Příspěvky: 130
Registrován: 29 dub 2008 15:13

Re: access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od amdman »

michaal píše:tk že nahravani konečně funguje jen další maly problem :D když ukončim nahravani a pustim si to ve vdj tk mi přehraje jen asi minutu nebo dvě z cele nahravky, když to otevřu ve wmp tk to hraje až do konce akorat jezdec po ty minute nebo dvou dojede do konce ale hudba hraje dal... co stim? už se mi nad tim nechce přemyšlet :evil:
To se mi taky stavalo kdyz sem mel zasekany windowsy ruznejma hrama a picovinama takze doporucuju minimalne reinstal OS nebo jeste lip vsechno zazalohovat a naformatovat HDD.
Hraju na cokoli co mi přijde pod ruce...

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Re: access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od hoolifan »

nebo nahrávat do mp3 s nižším datovým tokem.. možnost jsou i nedostatečné ramky.. ve vdjji když jsem chtěl pustit nějaký 30ti a víceminutový set a chtěl sem se v něm posunout třeba na 25. minutu tak docela trvalo než se načetl zvuk a po delší době mi až naběhlo grafické vykreslení tracku.. to sem měl v booku jen 512mb ram.. teď mám 1,5gb ramek a není problém hrát takto i z externího disku..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

michaal
Příspěvky: 41
Registrován: 03 kvě 2008 23:04

Re: access.3 + maya 44 usb + vdj

Příspěvek od michaal »

nejakou chvili už blbnu z mixakem tk že mám v planu sem hodit nejakej prvni demo set akorat to nahravání se mi pořad nelibi... nahrava to co ma ale kvalita je podprumerna... stači když je připojim jacka do ntb a hned to začina v bednach tak potichu pištět a když to nahraju tk v nahravce jsou nejak moc slyšet výšky a všechno je takový "špinavy" i když nahravam na 320kbps... kabel mam zapojeny do komplu přes druhou externi zvuknu (mixak mam na mayi)....

tk se ptam da se tato vada nějak odstranit? aspon třeba přes nějaky software? nebo to je špatnym výstupem z mixaku? kde je vubec chyba? :confused2:

Odpovědět