Ableton live otázka

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
MaxEisley
Příspěvky: 21
Registrován: 18 črc 2008 16:34

Ableton live otázka

Příspěvek od MaxEisley »

Zdravím,

mám otázečku. Dá se v abletonu udělat normálně set jako v traktoru, tzn dají se tam někde najít i korekce ? A nebo ty tam nejsou a vše funguje tak, že se nato připojí rovnou mixák, díky moc za odpoved.
2x Reloop RP-4000 M3D + Numark X6 + Sennheiser HD 280 Pro

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Ableton live otázka

Příspěvek od honcka »

V abletonu se mixuje uplne jinym stylem, hlavni rozdil je ten, ze se tam nerovna rychlost, skladby tam mas uz defakto srovnany, proto se na to nehodi moc dj midi kontrolery, jinak korekce tam muzes pridat, ale spis se pouzivaj ty na externim mixu. Jinak dobre pouzitelny midikontrolery jsou ted 2, Akai APC40 (cca 11000,-) a Novation Launchpad(cca 5500,-)
http://www.ableton.com/apc40
http://www.ableton.com/launchpad

MaxEisley
Příspěvky: 21
Registrován: 18 črc 2008 16:34

Re: Ableton live otázka

Příspěvek od MaxEisley »

Já vím no, to jsem si v demu vyzkoušel. Skladba ti začne hrát dycky přesně srovnaná, proto jsem si řikal, že kdyby tam byly korekce, tak je to oproti traktoru mnohem lepší, pač tam ještě mužu rovnou přidávat různý smyčky, drumy, beaty a hity a bude to takový zajímavější. Navíc je tam spousta pěknejch efektů i, nevíš jak tam ty korekce přidám ?
2x Reloop RP-4000 M3D + Numark X6 + Sennheiser HD 280 Pro

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Ableton live otázka

Příspěvek od honcka »

nesmis se na to koukat z pohledu DJ, korekce jsou efekt, defakto 3pasmovej eqalizer, najdes je v live devices/Audio Effects/EQ Three tam mas jich asi 5 prednastavenejch, takze si jeden vyber, pretahni ho do A Returnu (je to hned vedle mastru) a do B returnu v kazdym tom efektu si nastav delici frekvence, jak ti budou vyhovovat a pak mas u kazdy savle s trackama 2 kolecka sends A/B, kdyz s nim pootocis, tak se ti bude track pouset pres efekty v return A/B, kdyby ti to nestacilo, tak tech returnu si tam muzes pridat vic

MaxEisley
Příspěvky: 21
Registrován: 18 črc 2008 16:34

Re: Ableton live otázka

Příspěvek od MaxEisley »

Díky tak jsem to vyzkoušel, ale pořád to nejsou ty klasický na mixáku, jediný co jde je přidávat korekce a nebo je mít v normálu, ale třeba nejde uplně vypnout basy, když se to dá na nejmín tak to pořád hraje.
2x Reloop RP-4000 M3D + Numark X6 + Sennheiser HD 280 Pro

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Ableton live otázka

Příspěvek od honcka »

muzes to jeste vyresit nejakym VST pluginem, urcite nejakej bude, ale jsem linej hledat :)

Odpovědět