Ableton live mixovanie

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
dodik
Příspěvky: 6
Registrován: 05 kvě 2010 19:23

Ableton live mixovanie

Příspěvek od dodik » 05 kvě 2010 19:28

Ahoj, chcel by som začať mixovať v programe Ableton live 8, prvá otázka je či sa dá pripojiť externý mix(analogovo..., bez midi,usb atd) mať dva decky a každý púštať do mixu. Mám ext. katrtu Creative X-fi. Thx :)

momosk
Příspěvky: 121
Registrován: 21 čer 2009 16:37

Re: Ableton live mixovanie

Příspěvek od momosk » 05 kvě 2010 20:32

čisto hypotetická otázka: Hral si niekedy už z niečoho?
HP 550, Digital Jockey 2
soundcloud.com/momo-sk
facebook.com/djmomosk

dodik
Příspěvky: 6
Registrován: 05 kvě 2010 19:23

Re: Ableton live mixovanie

Příspěvek od dodik » 05 kvě 2010 21:21

samozrejme že hej :D, čo sa týka programov na mix tak VirtualDJ, Traktor

DJ Patrix
Příspěvky: 228
Registrován: 26 bře 2008 15:35

Re: Ableton live mixovanie

Příspěvek od DJ Patrix » 05 kvě 2010 23:31

Z tých hral snáď každý. A čo sa týka mašiniek? :D

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Ableton live mixovanie

Příspěvek od honcka » 06 kvě 2010 09:36

jde to urcite, ale nevim jestli na tvy karte, na normalni hudebni vicekanalovy zvukovce, muzes priradit, jestli jednotlivy tracky pujdou bud do masteru, nebo je primo pustit do jednotlivejch outputu na zvukovce

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Ableton live mixovanie

Příspěvek od honcka » 06 kvě 2010 09:38

kdyztak ta volba je uplne vpravo vedle faderu, je tam mala kulata ikonka I-O, kdyz ji zmacknes, tak u kazdyho kanalu ti vyjede nabidka, kde si to zvolis

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Ableton live mixovanie

Příspěvek od honcka » 06 kvě 2010 09:40

jinak jestli chces mixovat v abletonu, tak je pro tebe nejdulezitejsi do zacatku se naucit poradne si nawarpovat tracky, je k tomu hromada tutorial videi napr
http://www.youtube.com/watch?v=waLeq8-2UBo

Fousch
Příspěvky: 9
Registrován: 31 bře 2009 10:22

Re: Ableton live mixovanie

Příspěvek od Fousch » 30 čer 2010 19:23

Ahoj, rozšířím trošku úvodní dotaz. Kdybych měl Live bez kontroleru, jak se to dá co nejšikovněji udělat aby se z toho dalo hrát ? Myslím jenom "pouštět" tracky, žádný Live Act. Dá se to nějak udělat, aby člověk dokázal předvést trošku něco navíc, jako nějakej Mash up, hrátky s Loopama a efektama, bez toho aniž bych musel zběsile lítat myší po monitoru a všechno tam ve stresu někam sendovat a potom zase stahovat.... ? Dík za nějakou radu.

Martty
Příspěvky: 9
Registrován: 25 lis 2010 22:19

Re: Ableton live mixovanie

Příspěvek od Martty » 26 lis 2010 00:08

Fousch píše:Ahoj, rozšířím trošku úvodní dotaz. Kdybych měl Live bez kontroleru, jak se to dá co nejšikovněji udělat aby se z toho dalo hrát ? Myslím jenom "pouštět" tracky, žádný Live Act. Dá se to nějak udělat, aby člověk dokázal předvést trošku něco navíc, jako nějakej Mash up, hrátky s Loopama a efektama, bez toho aniž bych musel zběsile lítat myší po monitoru a všechno tam ve stresu někam sendovat a potom zase stahovat.... ? Dík za nějakou radu.
tak to by mě taky zajímalo.já tu lítám s myší.používám Ableton hlavně na mix i s použitím efektů,ale namíchat,pohrát si,pak si to pustit a když dobrý,finální set si vypálím na cd a poslochám až hotové.rozdíl je,že já si hraju jen pro sebe.
takže jsem taky zvědavá. 8)

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Ableton live mixovanie

Příspěvek od honcka » 26 lis 2010 09:52

bez kontroleru je to na hrani nazivo naprd, je tam max moznost si priradit nejake funkce na klavesove skratky, jinak z americkyho amazonu jde objednat Novation Lauchpad za $183 i s postovnym coz je nejakejch 3500 a pak teprve poznate silu abletonu, ze proste na klavesnici to neuhrajete

korky_bucek
Příspěvky: 147
Registrován: 01 pro 2010 15:26

Re: Ableton live mixovanie

Příspěvek od korky_bucek » 01 pro 2010 15:56

ak ma niekto mix tak hranie z abletonu: staci nahadzat tracky kanal 1 dat panoramaticky dolava a kanal 2 doprava nasledne napojit kabel stereo jack(do pc) a na konci rozdeleny na napr cince alebo cokovlek uz davate do mixu na vystupe mixu dostanete stereo signal, na ovladanie spustania jednotlivych sekvencii sa da pouzit aj ten launchpad ale skusil som a nevyhovoval mi moc ze nema ziadne knoby na tocenie dost tazkopadny oto viac preferujem pouzit toto http://www.youtube.com/watch?v=7wtCpR_xafQ uplne jednoduche nastavenie a rychla odozva. kto chce hrat live a neboji sa experimentovat tak doporucujem toto http://www.youtube.com/watch?v=nydOFGR3ZIA pomerne drahsia hracka ale osobne pouzivam a neviem sa nabazit co vsetko to dokaze
http://snd.sc/eOzpir ,kind of me style

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Ableton live mixovanie

Příspěvek od honcka » 01 pro 2010 22:22

APC 40 je top, jinak ten launchpad mam jenom jako zaklad, s tim rozdelenim stereokanalu je to dobry pro livesety, kde mas vetsinou samply mono, na mixovani hotovych veci to chce jet stereo. Jinak ja mam 3 kanalovou streo zvukovku (6 kanalu mono) a mam to nastaveny pres IO, kde si muzes dat vystup misto do mastru na ext a pak priradis jakykoli vystup na zvukovce k jakymukoli kanalu na abletonu, ja mam takhle 2 stereo na mixovani + 2 mono kanaly na samply, nocturna jsem si chtel poridit k launchpadu, akorat tu klavesovou verzi Nocturn 25, ktera ma navic 8 velocity padu, akorat tedka kvuli rodinejm povinostem to na par let budu muset odlozit :)

korky_bucek
Příspěvky: 147
Registrován: 01 pro 2010 15:26

Re: Ableton live mixovanie

Příspěvek od korky_bucek » 01 pro 2010 23:45

honcka píše:APC 40 je top, jinak ten launchpad mam jenom jako zaklad, s tim rozdelenim stereokanalu je to dobry pro livesety, kde mas vetsinou samply mono, na mixovani hotovych veci to chce jet stereo. Jinak ja mam 3 kanalovou streo zvukovku (6 kanalu mono) a mam to nastaveny pres IO, kde si muzes dat vystup misto do mastru na ext a pak priradis jakykoli vystup na zvukovce k jakymukoli kanalu na abletonu, ja mam takhle 2 stereo na mixovani + 2 mono kanaly na samply, nocturna jsem si chtel poridit k launchpadu, akorat tu klavesovou verzi Nocturn 25, ktera ma navic 8 velocity padu, akorat tedka kvuli rodinejm povinostem to na par let budu muset odlozit :)
ja som sa stal prave obetou novationskej politiky ked som si objednal nocturna asi 3tyzdne nato vydali nocturn 25 hajzli, ale nelutujem nocturn sa da pouzit k produkcii, k hraniu velice intuitivny 8)
http://snd.sc/eOzpir ,kind of me style

Odpovědět