VS alebo Djing
VS alebo Djing
Zdravim, mam vaznu dilemu. Neviem ci mam ist na vysoku alebo sa venovat hudbe. Hudba je moje vsetko a chcem to robit, vysoku by som robil len aby som mal titul, ale napokon ked ju skoncim tak to nechcem robit a ked budem stary a neco sa pokazi tak aj tak ma nikde nezamestnaju lebo ju bude mat kazdy a keby ju teda aj mam tak nemam prax... pri najhorsom mohol by som zatial nehat tak, sak na vysoku mozem ist hocikedy predsa. Mate nekto nejake skusenosti s podobnym rozhodovanim?
Re: VS alebo Djing
podivej, ja jsem z vysoke vypadl po 14ti dnech a do dnes me to mrzi a dodelavam si vysku dalkove, ale je to vazne maso..
pokud muzes, tak si tu skolu udelej, studentsky zivot je zkusenost o kterou by nemel nikdo prijit, navic budes mit dost volneho casu, abys se mohl venovat hudbe a pokud budes hooodne sikovny, tak ti vyjde cas i na brigady a koupis si vlastni techniku..
je fakt, ze za par let bude mit vysokou kdekdo, ale brigady, a prace na pul uvazku ti da nejakou praxi a urcite se nekde uchytis.. ja kvuli studiu musel s aktivnim hranim zkoncit a ted hravam jen obcas a uz vubec ne pravidelne..
pokud muzes, tak si tu skolu udelej, studentsky zivot je zkusenost o kterou by nemel nikdo prijit, navic budes mit dost volneho casu, abys se mohl venovat hudbe a pokud budes hooodne sikovny, tak ti vyjde cas i na brigady a koupis si vlastni techniku..
je fakt, ze za par let bude mit vysokou kdekdo, ale brigady, a prace na pul uvazku ti da nejakou praxi a urcite se nekde uchytis.. ja kvuli studiu musel s aktivnim hranim zkoncit a ted hravam jen obcas a uz vubec ne pravidelne..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
ja studujem na VS a robim DJa vsetko sa da ked chces
je pravda ze studujem v rodnom meste ale nic to nemeni na tom ze sa da zohnat flek aj inde
mozno je to aj tym ze studujem informatiku a nic sa neucim a same A-cka
proste ide mi to

mozno je to aj tym ze studujem informatiku a nic sa neucim a same A-cka

Kde a co studujes? Ja jsem taky studoval informatiku na CVUT na fakulte jaderny fyziky a vypadl jsem po prvnim semestru 

no to mate pravdu, ale ja sa chcem sustredit primarne na produkciu a to su hodiny a hodiny...
ja znam celkem dost lidi, co zvladaj produkci a praci a to zabere imho vic casu nez VS
beatit:
Jestli chceš dělat vejšku, jen abys měl titul, tak se na to vybodni. Studovat je o něčem jinym, než o titulu, titul je třešnička na dortu. Navíc vejška neni vůbec záruka práce. Já byl zrovna teď ve středu promovanej a už dva měsíce schánim práci jako statik a nikdo nechce zaměstnat, páč se nestaví. Před pěti/deseti lety stály firmy na absolventy frontu. Teď je to uplně opačně.
Jestli tě něco nebaví, tak to nedělej, páč je to ztráta času. Dělej, co tě baví a v čem vidíš, že bys moch mít nějakej progres. Samozřejmě pokud je to hudba, tak se připrav na těžkej boj, protože umění a kultura obecně, pokud nejsi mainstream, je opravdu těžká řehole.
Jakou vejšku sis vybral a proč ? Doporučil bych ti elektroakustiku.....
Jestli chceš dělat vejšku, jen abys měl titul, tak se na to vybodni. Studovat je o něčem jinym, než o titulu, titul je třešnička na dortu. Navíc vejška neni vůbec záruka práce. Já byl zrovna teď ve středu promovanej a už dva měsíce schánim práci jako statik a nikdo nechce zaměstnat, páč se nestaví. Před pěti/deseti lety stály firmy na absolventy frontu. Teď je to uplně opačně.
Jestli tě něco nebaví, tak to nedělej, páč je to ztráta času. Dělej, co tě baví a v čem vidíš, že bys moch mít nějakej progres. Samozřejmě pokud je to hudba, tak se připrav na těžkej boj, protože umění a kultura obecně, pokud nejsi mainstream, je opravdu těžká řehole.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com
www.sunflower-bitches.com
No Management Cestovneho Ruchu v Brne, pretoze strednu mam taky zameranu na CR. Mam skvele managerske schopnosti ale hudba je moj zivot :/ Ale asi na tu vysku pojdem, skusim, uvidim. A hovori sa ze kvalifikovanych pracovnikov CR je malo a myslim ze ja mam nato vlohy...voče píše:beatit:
hah tak o tomhle presne premyslim uz nejakej ten patek
a jak sem to vyresil? studuju VS i fusuju do hudby a k tomu dokonce pracuju. vsechno se da kdyz je clovek aktivni... ted sem si behem skoro roku vydelal na vsechnu techniku do studia co sem chtel (plus i neco navic samozrejme) a praci pomalu opoustim abych mel vic casu na skolu a hudbu.
dokud nemas nejakej luxusni record deal a nehrajes pravidelne akce alespon po stredni Evrope urcite u toho tu skolu studuj, ono se to neztrati a da se to skloubit (samozrejme mluvim o tobe konkretne, napr s medicinou by to bylo o necem jinym asi
) clovek ma nejaky zadni vratka a kdyz pak jedno zavrhne alespon nemas pocit zes prospal zbytecne x let.

dokud nemas nejakej luxusni record deal a nehrajes pravidelne akce alespon po stredni Evrope urcite u toho tu skolu studuj, ono se to neztrati a da se to skloubit (samozrejme mluvim o tobe konkretne, napr s medicinou by to bylo o necem jinym asi

-
VŠ i hudbu můžeš v pohodě stíhat dohromady... já jsem stíhal vystudovat 2 VŠ, podnikat, flákat se a chvilka vždycky zůstala i na tu hudbu.
-
A jinak... kvalifikovanejch pracovníků je v ČR více než dost a překvalifikovanejch ještě více
.
VŠ je v dnešní době v podstatě formalita. Statisticky je studium na VŠ dnes asi 240x běžnější, než bylo před 30ti lety. Ve skutečnosti dnes zvládají vystudovat VŠ i mnohem méně schopní lidé, než ještě celkem nedávno jiní maturitu. Zhruba 60% současného populačního ročníku půjde studovat na VŠ (v roce 88 směřovalo jen 16% k blbé maturitě).
Takže je to celkově dost přeceňovaný parametr. Na stranu druhou ho pak očekává v podstatě každý zaměstnavatel, tak jako byla běžná před 10ti lety maturita. Protože alespoň trochu oddělí houževnatější lidi od pasivních...

VŠ je v dnešní době v podstatě formalita. Statisticky je studium na VŠ dnes asi 240x běžnější, než bylo před 30ti lety. Ve skutečnosti dnes zvládají vystudovat VŠ i mnohem méně schopní lidé, než ještě celkem nedávno jiní maturitu. Zhruba 60% současného populačního ročníku půjde studovat na VŠ (v roce 88 směřovalo jen 16% k blbé maturitě).
Takže je to celkově dost přeceňovaný parametr. Na stranu druhou ho pak očekává v podstatě každý zaměstnavatel, tak jako byla běžná před 10ti lety maturita. Protože alespoň trochu oddělí houževnatější lidi od pasivních...
nj ja som tym myslel viac-menej ze na Slovensku je malo kvalifikovanych pracovnikov CR. Dakujem vsetkym za prispevky