Vinyl vs CD vs Mp3
Vinyl vs CD vs Mp3
Co je za zenitem? Co je budoucnost?
Re: Vinyl vs CD vs Mp3
Ahoj...no budoucnost...to je docela zaludna otazka. Abych v tuhle chvili rekl, tak asi vsecno z toho co jsi tu vyjmenoval, mozna ty CD podle me uz jdou pomalu k zanikuPVD píše:Co je za zenitem? Co je budoucnost?

Ale mam-li se tu vyjadrit k vlastnostem, tak ze vseho ma prokazatelne nejlepsi zvuk vinylova deska. Ma totiz nejvetsi dynamicky rozsah. Jako priklad uvedu CD. To je z technickych duvodu orezane na freknevci z "obou stran" na 20Hz a 20kHz. Takovy vinyl, ten je na tom ohodne lepe. To je taky jeden z nekolika duvodu, proc se pouzivaji gramce.
MP3, to je podle format budoucnosti, vsak se podivejte, uz se cpe i na vinyly ve forme casovych kodů

Napiste i vy ostatni svuj nazor

Tohle je silene moc diskutabilni tema, a taky se vsude resi...
Ale vsude mam stejny nazor, vinyl byl je a bude; tozn. vinylari si pojedou na vinyl a mp3kari si pojedou na mp3kach... uprimne me mp3kari nevadi, je to levnejsi obdoba vinylu, a pokud na tom dj umi hrat, tak at si hraje...
Me sedi vic vinyl, i kdyz v traktoru hraju take - je to o pocitu
.
Ale vsude mam stejny nazor, vinyl byl je a bude; tozn. vinylari si pojedou na vinyl a mp3kari si pojedou na mp3kach... uprimne me mp3kari nevadi, je to levnejsi obdoba vinylu, a pokud na tom dj umi hrat, tak at si hraje...
Me sedi vic vinyl, i kdyz v traktoru hraju take - je to o pocitu

Re: Obrazky
Pokud to je to mirene na me, nechapu v cem je problem... obrazek mam v podpisu a snad ani neni v rozporu s "pravidly", ktere tu zatim nikde nevidim, ale dle jinych for doufam, ze jsem se niceho spatneho nedopustiladmin píše:Obrazky vkladejte jen pokud souvisi s tematem![]()
Veskere dalsi obrazky, ktere budou slouzit jako podpis budou mazany

Budoucnost je jasná, zůstane tu na věky věků vinyl a cd přehrávače projdou evolucí, která nahradí jejich CD mechaniky za sloty pro pěměťové karty a USB přípojky. Na teh ještě přijdou nově MIDI konzole, které se spojí s plně digitálními mixážními pulty, které ve skutečnosti stejnak nebudou nic jiného než MIDI kontroléry uvnitř řízené procesorem, stejně jako je tomu u Pioneera DJM800. Díky tomu, že zde odpadne mnoho specifických audiofilních součástek a bude to celé skoro výhradně jen o té elektronice, tak se na trhu objeví mnoho zcela nových značek z čínských fabrik, protože oni mají tu elektroniku zmáknutou a nedá problém jim vyrábět i takováto zařízení.
future
no já si zase myslím, že vinyl jako takový jde rapidně dolů. i prodej gramofonů šel dolů a naopak si čím dál více lidí kupuje cd playery, hlavně kvůli té digitalizaci. dneska uz CD playery umí skoro co gramofon. nevím teda jak to bude dál, hlavně co se týče vinylů s timecodem, ale vím, že na trh přijde MIDI gramofon
na to jsem zvědav. ale souhlasím s tím, co napsal Azu. MIDI a digitalizace jde dopředu. starý klasický vinyl dolu 

http://www.djdrex.com | http://soundcloud.com/tomas_drex
-
Já se jen bojím toho, že většina lidí v budoucnu přestoupí na nové "lepší" technologie (třeba v podobě těch flash disků apod), a výrobcům vinylů se už nevyplatí vyrábět desky protože nebude tak velký odbyt, ale snad to dopadne dobře a desky se budou vyrábět stále, přinejhorším v menším množství.
Jinak, já hlasuju pro vinyl, a to hlavně z toho důvodu, že většina mého hraní je založena na scratchingu a pocit šáhnout si na "placku" je nenahraditelný, toť jen můj skromný názor.
Jinak, já hlasuju pro vinyl, a to hlavně z toho důvodu, že většina mého hraní je založena na scratchingu a pocit šáhnout si na "placku" je nenahraditelný, toť jen můj skromný názor.
V celkovém měřítku prodej vinylů dolu nejde, ale záleží na stylu hudby. V té komerčnější sféře jde prodej vinylů dolu, ale není to nějak zásadní úbytek narozdíl od prodeje MCD, kde je prodejnost už hodně mizivá a stále více vydavatelství přestává MCD vydávat úplně, nebo na nich vydávají pouze zaručené hity určené pro konzumní posluchače, které jsou pro DJe nepoužitlené. Není pravdou, že ti co hrají na gramcích přecházejí na CD, tento přechod se děje ale jen u několika málo lidí, kteří přecházejí na Pioneer CDJ1000, na jiné CD přehrávače tito DJové hrající na gramce nepřecházejí. Kdo hraje na gramce, tak bere CD přehrávač jako doplněk pro možnost pustit třeba něco z vlastní tvorby nebo něco co nemá na vinylu.
Většina kluků která začíná s DJingem začíná na PC kde honí myš po stole v traktoru a pokud to chtějí dělat dál, tak přecházejí podle stylu hraní a peněz na další techniku. Ti co jsou hrají spíše na všehožánrových diskotékách kupují CD přehrávače pokud na ně mají a nebo pokud na ně nemají a vědí, že existuje něco jako Behringer BCD2000 tak jdou do toho. Docela mně překvapilo, že většina těchto kluků vůbec netuší, že něco jako BCD existuje a že se to chová stejně jako CD přehrávač a můžou s tím hrát v klidu ve spojení s počítačem. Když sem dal odkaz na to několika lidem, každej na to kouknul a jen řek "hmm", ale když to konečně viděj v reálu v chodu, tak jen zíraj a jdou to také koupit. No a jinak ti co nechtějí hrát na vesnicích na disko zábavách, tak ti si skoro všichni kupují gramce, ostatně dneska jsou dobré gramce levnější než CD přehrávače, takže je tady i úspora peněz. Podle toho hudebního žánru pak buď kupují vinyly a nebo šáhnou po nějakém gramo-pc systému.
Většina kluků která začíná s DJingem začíná na PC kde honí myš po stole v traktoru a pokud to chtějí dělat dál, tak přecházejí podle stylu hraní a peněz na další techniku. Ti co jsou hrají spíše na všehožánrových diskotékách kupují CD přehrávače pokud na ně mají a nebo pokud na ně nemají a vědí, že existuje něco jako Behringer BCD2000 tak jdou do toho. Docela mně překvapilo, že většina těchto kluků vůbec netuší, že něco jako BCD existuje a že se to chová stejně jako CD přehrávač a můžou s tím hrát v klidu ve spojení s počítačem. Když sem dal odkaz na to několika lidem, každej na to kouknul a jen řek "hmm", ale když to konečně viděj v reálu v chodu, tak jen zíraj a jdou to také koupit. No a jinak ti co nechtějí hrát na vesnicích na disko zábavách, tak ti si skoro všichni kupují gramce, ostatně dneska jsou dobré gramce levnější než CD přehrávače, takže je tady i úspora peněz. Podle toho hudebního žánru pak buď kupují vinyly a nebo šáhnou po nějakém gramo-pc systému.
Plny suhlas s AZU. Len ja by som snad este pridal ze nie kazdy moze hrat v klube tu svoju oblubenu muzicku a preto vela ludi hra na komercnych diskotekach aj ked by radsej hrali nieco ine. Na mna ten vyvoj sedi presne. Najskor PC potom BCD2000 a teraz idem kupit CD playere. Ked sa uchytim aspon trochu tak pocitam ze casom kupim gramce a hadam sa podari dostat aj do nejakeho klubu kde by som mokol hrat house, trance a podobne. U nas to bohuzial mozne nieje.
Takze preto kupujem najprv CD.

I Can Walk On Water, I Can Fly....