Trator S4 problém s tlačítky

Diskuze o DJingu a věcech kolem něj, které se do předchozích kategorií nehodí.
Odpovědět
Bifa11

Trator S4 problém s tlačítky

Příspěvek od Bifa11 »

Zdravím. Omlouvám se, pokud je to už někde popsáno, ale nic na toto téma nemohu najít.
Na S4 začínají postupně odcházet tlačítka. Stále vyžadují větší tlak na sepnutí. Některá tlač. cue už nesepnou vůbec.
Mám pocit, že prach a mastnota to má na svědomí. Tady je problém v tom že uvnitř S4 je deska lepená a amater jako já se k vyčištění tlačítekjen těžko dostane. Napište prosím radu. Servis až nakonec - měsíc bez s4... když hraji každý weekend. Dík všem za info. Bifa

swoop

Re: Trator S4 problém s tlačítky

Příspěvek od swoop »

Na prach používám kompresor a na cudliky cistic el. kontaktu (znacku nevim, ale je to cistic pro auta, cisti kontakty a "vytahuje" vlhkost)
NI Traktor S4 MK3+X1 MK2+F1/HP ProBook 450 G3/2xTechnics 1210 MK2/Rodec BX-9/Sennheiser HD 25-II

Bifa11

Příspěvek od Bifa11 »

Udajně S4 je na stejném principu jako dalkové ovládání např. pro Tv. Musíš dálkáč rozkuchat a vyčistít pod kumovými tlačítky mastnotu. Nevím, zda-li ten stlačený vzduch se dostane kam má a odstraní problém spínaní.
Ale zkusím. dík

Bifa11

Příspěvek od Bifa11 »

Jinak čistič na kontakty neuspěl.

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

mrkni přímo na fórum native instruments

swoop

Příspěvek od swoop »

... tak az uspejes dej vedet co pomohlo, treba bych to pouzil :-) Ja mel s4 politou od chlastu a nektery tlacitka byly uplne zaschly ze nesly vubec zmacknout. Tak jsem je prostrikal, nechal pusobit a pak opakovane promackal. Postup jsem opakoval nekolikrat az zacaly fungovat. Jinak Bifa ma pravdu, je to podobne jako dalkove ovladace, ale rozebrat bych to zkusil az jako posledni moznost. Mel jsem kdysi 1 midi ovladac se silikonovyma cudlama a po "oprave" uz to nebylo ono :-( ale to muze bejt klidne rukama :-) Na foru NI jsem nasel jen cisteni stlacenym vzduchem ve spreji ale ten nema potrebnej tlak, kompresor to vycisti lip. Pouzivam ho i na notebook.
NI Traktor S4 MK3+X1 MK2+F1/HP ProBook 450 G3/2xTechnics 1210 MK2/Rodec BX-9/Sennheiser HD 25-II

Bifa11

Příspěvek od Bifa11 »

Zatím to vypadá śpatně - stlačený vzduch nepomoch. Amaterská naděje opravy se začíná vytrácet.
Na foru jeden borec popisuje S4 čtěte ..
S4
NI me zklamali.. rad bych si sam opravil S4, ale ti dementi to maji sestaveny tak aby se k faderum snad nikdo nedostal. btw. ta zakladni deska nejde normalne demontovat, musel bych rozkurvit celou S4.. ti vycuranci maji pod tim plexi jeste matky od potaku a to plexi je samozrejmne prilepene...

Odpovědět