http://budejovice.idnes.cz/video-v-bude ... zpravy_sou
Silent disco
Silent disco
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Re: Silent disco
Imho diskoteka je hlavne od toho sbalit a vojet nejaky teenky a to se sluchatkama na usich jde celkem blbe 
tak tomu som nejak nepochopil. šak človek ide na párty sa vyblázniť, vytancovať, vypočuť si riadne nahlas hudbu, lebo napríklad doma nemôže, atď tak sa mi toto zdá ako dosť divné teda ...
Nadruhú stranu dá sa lepšie porozprávať, nemusíte ziapať
Nadruhú stranu dá sa lepšie porozprávať, nemusíte ziapať
Numark Total Control, Midi Fighter, Novation Launchpad
Tak tady tančit také mohou, mohou si vybrati muziku z více žánrů a vosolit ty sluchátka také můžou slušně až jim rupne palice 
Jde to moc dobře...honcka píše:Imho diskoteka je hlavne od toho sbalit a vojet nejaky teenky a to se sluchatkama na usich jde celkem blbe
Samozrejme kdyz clovek ma sluchatka na usich aby mohl udavat beat, to je jina 
Silent disco bylo i v jednom klubu, kde jsem nedavno hral. Nevim, zda se ze me nestal nejaky hifista, protoze ty sluchatka meli podle me strasny zvuk.
Co se tyce myslenky, tak jsem se o necem podobnem premyslel, kdyz jsem studoval elektro. V te dobe se zrovna vyrojili prvni mobily s FM radiem. Zapocal jsem tedy stavbu FM vysilace s integracem BH1415 (nebo jak se jmenoval). Myslenku jsem vsak nedotahl do zdarneho konce. Dnes se to uz ani nevyplati stavet, je lepsi to koupit hotove za par kacek v supermarketu a trosku to natunit.
Dnes by mohla byt takova party jeste jednodussi nez tehdy (az na legislativu-nejsem si jisty, zda se menila), protoze dnes snad kazdy z nas ma mobil s FM radiem. Vyjimkou jsou pouze lide, co podlehli marketingu firmy prodavajici ovoce (jabka)
.
Co se tyce myslenky, tak jsem se o necem podobnem premyslel, kdyz jsem studoval elektro. V te dobe se zrovna vyrojili prvni mobily s FM radiem. Zapocal jsem tedy stavbu FM vysilace s integracem BH1415 (nebo jak se jmenoval). Myslenku jsem vsak nedotahl do zdarneho konce. Dnes se to uz ani nevyplati stavet, je lepsi to koupit hotove za par kacek v supermarketu a trosku to natunit.
Dnes by mohla byt takova party jeste jednodussi nez tehdy (az na legislativu-nejsem si jisty, zda se menila), protoze dnes snad kazdy z nas ma mobil s FM radiem. Vyjimkou jsou pouze lide, co podlehli marketingu firmy prodavajici ovoce (jabka)
Vyjimkou jsou i lide pouzivajici firemni telefony, ty se vetsinou vybiraji tak aby radio nemely, kvuli poplatkum
Nedavno jsme tu resili autoradia, to firmy musi platit i za mobily? Uz aby nekomu ruplo v makovici a sel to tam trochu procistit viz Slovensko,Svedsko atd.
Snad jsou už rozšíření chytré telefony, které mají WiFi, takže stačí vysílat v místě několik live streamů, které si mohou lidi naladit na svých mobilech.
Podle mě je to jenom módní výstřelek, který se neujme. Muzika na diskotéce se nevnímá jenom ušima, ale i tělem a pokud od hutných basů dostatečně nerezonují všechny tělní dutiny a na prsou necítíte kopání v rytmu skladby, tak to není ono. 
Naposledy upravil(a) Ludek dne 28 pro 2011 20:32, celkem upraveno 1 x.
Já bych to viděl spíš jako doplněk ke klasické diskotéce, kdy můžou jet přes WiFi třeba dva alternativní streamy s stou pro nás dje nepopulární muzikou a jinejma blbostma ať si ty paka přijdou na své 
No jako doplněk je to zajímavá myšlenka, ale jak zařídit, aby jim přes sluchátka neprolézal do uší ten hlavní hudební stream, co leze nahlas z beden? Pokusit se ho silou přeřvat by už bylo opravdu o uši. Jedině používat nějaké kvalitní uzavřené sluchátka, nebo si přes sluchátkové špunty v uších ještě nasadit traktoristické sluchátka typu Otík Rákosník.
A i tam bych si nebyl výsledkem moc jistý.
Nehledě na celkový dojem a design:

Nehledě na celkový dojem a design:

Chytre mobily s wifi sice rozsirene jsou, ale nejsou prilis rozsirene kvalitni baterky, ktere by ustali treba 6 hodin v kuse provozu WIFI+GSM. Pochybuji totiz, ze si kazdy bude pred party poctive mobil nabijet a take ne kazdy ma v telefonu novou baterku ...Azu píše:Snad jsou už rozšíření chytré telefony, které mají WiFi, takže stačí vysílat v místě několik live streamů, které si mohou lidi naladit na svých mobilech.
V tomto ohledu je podle me stale lepsi FM, ikdyz uznavam, ze WIFI stream je na uskutecneni z hlediska poradatele jednodussi (odpada vyroba FM vysilace).
He He, tak tenhle nápad s bezdrátovejma sluchátkama na diskotéce už mě také kdysi napadl. Ale nemyslím si že by se to nějak extra chytlo.. na druhou stranu to řeší problém s kraválém obtěžujícím postarší uvědomělé občany 
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,