Uvitam jakoukoliv radu
Mastering CD
Mastering CD
Cus chtel bych se zeptat podle ceho vypalujete cd? Jestli zpusobem vinyl - na cd 3 pisnicky jednoho autora, nebo delate velke mp3 vybery atd. Mam stazeno dost hudby, a chtel bych to uz vypalit tak at to pouziju i na cd playerech 
Uvitam jakoukoliv radu
Uvitam jakoukoliv radu
Propellerhead Reason 4.0
Re: Mastering CD
a co to má společného s masteringem? 
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG 
http://en.wikipedia.org/wiki/Mastering
nojo přehlídl jsem že tam máš napsané CD, jenže stejně to co myslíš ty, má do masterigu ještě daleko, spíš bych viděl vhodnější název tématu jako - hudební sbírka, jakým způsobem uložit hudební sbírku na CD, apod.
a abych neprudil, i když takové podobné téma jsme už nedávno flameovali tak ti něco poradim, používej jen CD-RW, vypal si to tak jak to máš na disku, já to mam tak že mám vytvořené složky podle interpretů a v tom mam jejich songy a remixy a RW proto abych mohl přidávat (aktualizovat) novější songy do té složky kam patří (na CDách)
nojo přehlídl jsem že tam máš napsané CD, jenže stejně to co myslíš ty, má do masterigu ještě daleko, spíš bych viděl vhodnější název tématu jako - hudební sbírka, jakým způsobem uložit hudební sbírku na CD, apod.
a abych neprudil, i když takové podobné téma jsme už nedávno flameovali tak ti něco poradim, používej jen CD-RW, vypal si to tak jak to máš na disku, já to mam tak že mám vytvořené složky podle interpretů a v tom mam jejich songy a remixy a RW proto abych mohl přidávat (aktualizovat) novější songy do té složky kam patří (na CDách)
já to mám podobně akorád že vypaluju jako CD-Audio kolik se na CD vejde...Štvalo mě že jako mp3 se mi pomalu zobrazuje průběh skladby na cdj-1000 mk3.... 
třeba Chris Sadler vypaluje jen jednu skladbu na jedno CDecko jako CD-audio 
Tak nedivím se mu. Díky tomu totiž může mixovat jakoukoliv skladbu s kteroukoliv jinou a není tedy jen jeden CD výběr, v jehož obsahu se nachází skladby, které spolu nikdy namixovat ze dvou CD přehrávačů nelze.
Já osobně si dělám jen CD-audio výběry, které vypaluju na dvě CD. Už kvůli tomu, kdyby jedno Cd bylo požkozené, ale hlavně z výše zmíněného důvodu.
Já osobně si dělám jen CD-audio výběry, které vypaluju na dvě CD. Už kvůli tomu, kdyby jedno Cd bylo požkozené, ale hlavně z výše zmíněného důvodu.
pro tento případ každé CD duplikuji a využiju o XXX % místa více než kdybych tam měl jen jednu skladbudjfelixus píše:Tak nedivím se mu. Díky tomu totiž může mixovat jakoukoliv skladbu s kteroukoliv jinou a není tedy jen jeden CD výběr, v jehož obsahu se nachází skladby, které spolu nikdy namixovat ze dvou CD přehrávačů nelze.
Ten nazev topicu je trochu blby ale principy jsou si dost podobne 
Delat vybery a vypalit to 2x me napadlo taky, jenze co kdyz stahnu nejaky novy song? CD-RW nepodporuje 70% prehravacu, palit kvuli tomu CD znova je zbytecne a cekat az bude dost pisnicek na dalsi vyber je blbost
Davat na CD jeden song a remixy ála vinyl je fajn, ale ta spotreba cd ...
Chtelo by to najit nejaky rozumny kompromis
Delat vybery a vypalit to 2x me napadlo taky, jenze co kdyz stahnu nejaky novy song? CD-RW nepodporuje 70% prehravacu, palit kvuli tomu CD znova je zbytecne a cekat az bude dost pisnicek na dalsi vyber je blbost
Propellerhead Reason 4.0
na to jsi přišel kde že 70%??? možná tak omnišroti apod.JK. píše:Ten nazev topicu je trochu blby ale principy jsou si dost podobne
Delat vybery a vypalit to 2x me napadlo taky, jenze co kdyz stahnu nejaky novy song? CD-RW nepodporuje 70% prehravacu, palit kvuli tomu CD znova je zbytecne a cekat az bude dost pisnicek na dalsi vyber je blbost![]()
Já to tak dělám. Určitě v tom nevidim blbost. A když si chci výběr vypálit předčasně, tak ho prostě vypálim a neřešim. 16,- Kč za 2 CD mi nepřijde tak hrozný.JK. píše:...cekat az bude dost pisnicek na dalsi vyber je blbost
djfelixus píše:Já to tak dělám. Určitě v tom nevidim blbost. A když si chci výběr vypálit předčasně, tak ho prostě vypálim a neřešim. 16,- Kč za 2 CD mi nepřijde tak hrozný.JK. píše:...cekat az bude dost pisnicek na dalsi vyber je blbost
jako 16Kč si trochu přehnal když v dnešním světě stojí cd 4 kč ale to je jedno každopádně já jsme vše pálil jako mp3 cd a to jen podle autorů či výběrovek a postupem času od toho odcházim páč když jdeš n a hostování a cd playery co tam jsou nezvládaj mp3 tak se v p*deli a tak se snažim pálit jako klas cd sa cd textem ale to zas nero někdy odflákne.
Spíš by mě samozřejmě zajímalo v čem pálite jaký sw --
Ok, 16,- Kč sem za dvě céda přehnal, ale to jenom znova ukazuje, že cenu CD v dnešní době řešit člověk opravdu nemusí.
Pokud člověk hostuje a vypálí si CD v MP3, pak riskuje, že i když danej přehrávač MP3 podporuje, tak nikdy si člověk nemůže bejt jistej jak. Třeba takový Technics SL-DZ že. Proto je volba klasikého CD určitě nejlepší, pokud si člověk sebou netahá vlastní playery.
Jinak já osobně pálim v Neru, což ti řekne asi 90% lidí tady, ale nevidim problém ve vypalování třeba pod Linuxem nebo alternativních softwarech pod M$.
Pokud člověk hostuje a vypálí si CD v MP3, pak riskuje, že i když danej přehrávač MP3 podporuje, tak nikdy si člověk nemůže bejt jistej jak. Třeba takový Technics SL-DZ že. Proto je volba klasikého CD určitě nejlepší, pokud si člověk sebou netahá vlastní playery.
Jinak já osobně pálim v Neru, což ti řekne asi 90% lidí tady, ale nevidim problém ve vypalování třeba pod Linuxem nebo alternativních softwarech pod M$.
OK hele jako já myslel v poho ale to je ten problém ten formát MP3 dobře pro Digital Djing ale já udělal chybu že jsem v tom začal vypalovat klas cd pro hraní páč zrovna nedávno jsem měl nabídku hraní v jednom klubu a tam měli cdj100 klasika ale jelikož mám většinu hudby v mp3 tak v jsem nemohdjfelixus píše:Ok, 16,- Kč sem za dvě céda přehnal, ale to jenom znova ukazuje, že cenu CD v dnešní době řešit člověk opravdu nemusí.
No jinak Nero už mě párkrát nechalo na holičkách hlavně když jsem pálil audio cd s cdtextem
Jasný, v poho.
Já na CD-text nesázim, protože třeba ty stovky ho neuměj. Spoléhám hodně na svou organizaci a popisování v CD brašně a taky na to jak dobře ten track znám. Díky tomu pak člověk ví, co kde má, jak písnička bude gradovat nebo sestupovat a DJ pak nepotřebuje věci jako grafickej průběh skladby, BPM nebo nedejbože AutoBPM apod. Bez těhle věcí se moc někteří DVS DJové neobejdou.
A přitom DJing má být výhradně o sluchu s láskou k hudbě a ne o tom co vidim na displeji.
Jinak cena neni až zas tak hrozná i na studenta. Dá se to řešit brigádou. Tady maj třeba 50CD za 300,- Kč, což vyjde zhruba jako jeden vinyl.
http://www.alza.cz/cd-r-medium-verbatim-d56836.htm
Jinak cena neni až zas tak hrozná i na studenta. Dá se to řešit brigádou. Tady maj třeba 50CD za 300,- Kč, což vyjde zhruba jako jeden vinyl.
http://www.alza.cz/cd-r-medium-verbatim-d56836.htm