djm nexus efekty

Diskuze o DJingu a věcech kolem něj, které se do předchozích kategorií nehodí.
Odpovědět
acryo
Příspěvky: 96
Registrován: 10 čer 2010 18:58

djm nexus efekty

Příspěvek od acryo » 03 pro 2011 21:03

zdravim.. daji se necim nahradit efekty typu melodic,spiral apod. uzite na djm 900 nexus? Melodic mi prijde obvzlaste tvorivy

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 19:40

Re: djm nexus efekty

Příspěvek od Majky_mike » 08 pro 2011 11:53

acryo píše:zdravim.. daji se necim nahradit efekty typu melodic,spiral apod. uzite na djm 900 nexus? Melodic mi prijde obvzlaste tvorivy
Na DJM 2000 je částečně (+-) můžeš nahradit vrstvením primárního efektoru se sidechainovým. Ale na tu úplně intuitivní použitelnost s jedním knobem a tlačítkem z Nexusu se nedostaneš.

O ničem jiným nevim... možná vhodně připojit 2x kaosspad, ale stále to nebude to, co dělá DJM efektor tím, čím je... bezproblémově a hlavně rychle použitelným.

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: djm nexus efekty

Příspěvek od honcka » 08 pro 2011 12:54

jestli spis nemyslel nejaky VST
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

acryo
Příspěvky: 96
Registrován: 10 čer 2010 18:58

Re: djm nexus efekty

Příspěvek od acryo » 09 pro 2011 16:49

tady ten efekt myslim hlavne http://www.youtube.com/watch?v=tj32QxBVoNI

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 19:40

Re: djm nexus efekty

Příspěvek od Majky_mike » 10 pro 2011 13:36

[quote="acryo"]tady ten efekt myslim hlavne http://www.youtube.com/watch?v=tj32QxBVoNI[/quote]

Hlavně jsi tady ale nenapsal, jakou náhradu hledáš... jestli HW nebo nějaké VST (jak píše Honcka).

Tohle co tu postuješ můžeš udělat kombinací 2 jinejch efektů. Na DJM 2000 použiješ SLIP ROLL + SIDECHAIN PITCH. Akorát oproti DJM 900 NEXUS tam budeš mít mnohem více parametrů k nastavení výsledného zvuku (což je dané tím, že na Nexusu máš jen X-PAD s -x+, zatímco na DJM 2000 má pad -x+-y+ a ještě ratio jen padové části, co mění zvuk samplu). Nicméně použít se to dá ve výsledku úplně stejně. Jen se na padu musíš trefit do správné části, kde je pitch 0.

Vícméně ale toho samého (co je na videu) dosáhneš i na DJM 800, kombinací ROLLu a Harmonic colour. Nebude to tak snadné a flexibilní, ale poslouží to podobně.

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 19:40

Re: djm nexus efekty

Příspěvek od Majky_mike » 10 pro 2011 13:50

[quote="Majky_mike"][quote="acryo"]tady ten efekt myslim hlavne http://www.youtube.com/watch?v=tj32QxBVoNI[/quote]

Hlavně jsi tady ale nenapsal, jakou náhradu hledáš... jestli HW nebo nějaké VST (jak píše Honcka).

Tohle co tu postuješ můžeš udělat kombinací 2 jinejch efektů. Na DJM 2000 použiješ SLIP ROLL + SIDECHAIN PITCH. Akorát oproti DJM 900 NEXUS tam budeš mít mnohem více parametrů k nastavení výsledného zvuku (což je dané tím, že na Nexusu máš jen X-PAD s -x+, zatímco na DJM 2000 má pad -x+-y+ a ještě ratio jen padové části, co mění zvuk samplu). Nicméně použít se to dá ve výsledku úplně stejně. Jen se na padu musíš trefit do správné části, kde je pitch 0.

Vícméně ale toho samého (co je na videu) dosáhneš i na DJM 800, kombinací ROLLu a Harmonic colour. Nebude to tak snadné a flexibilní, ale poslouží to podobně.[/quote]

Teď jsem si to zkoušel na DJM 2000 a funguje to fakt stejně. Jen jsem ještě zapomněl, že tu můžeš aplikovat SIDECHAIN na libovolnou kombinaci basů, středů a výšek + mít isolátory na samotném ROLLu. Což proti NEXUSU, který na tenhle efekt má 3 různé nastavení dělá dohromady 10 různejch parametrů. Což je logicky výhoda i nevýhoda.

acryo
Příspěvky: 96
Registrován: 10 čer 2010 18:58

Re: djm nexus efekty

Příspěvek od acryo » 10 pro 2011 14:51

djm 2000 stoji 48K, to bych si ten nexus mohl klidne koupit.. Me jde o tu cenu..Nejsu z tech, kteri by mohli za tyhle hracky momentalne vyhazovat majlant.. Chcu si koupit blbej denon dnx1600 za 20K a budu na nej setrit jeste minimalne necelej rok abych mel neco puzitelnejsiho nez zatim mam..Takze pokud tady ten efekt nevyloudim nejakym softem, nebo hw efektorem do tak 5K, tak to nema cenu resit..

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 19:40

Re: djm nexus efekty

Příspěvek od Majky_mike » 10 pro 2011 16:51

acryo píše:djm 2000 stoji 48K, to bych si ten nexus mohl klidne koupit.. Me jde o tu cenu..Nejsu z tech, kteri by mohli za tyhle hracky momentalne vyhazovat majlant.. Chcu si koupit blbej denon dnx1600 za 20K a budu na nej setrit jeste minimalne necelej rok abych mel neco puzitelnejsiho nez zatim mam..Takze pokud tady ten efekt nevyloudim nejakym softem, nebo hw efektorem do tak 5K, tak to nema cenu resit..
DN X1600 neni "blbej"... je to výbornej pult. Ale Nexus nebo DJM 2000 to neni.

Tenhle efekt na něm bohužel nenasimuluješ. Ani na dražším bráškovi DN X1700, kde by jsi sice mohl použít looper + pitch z druhého efektoru, ale prakticky Ti to nepůjde použít takhle flexibilně.

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 19:40

Re: djm nexus efekty

Příspěvek od Majky_mike » 10 pro 2011 16:53

A v nějakým sw to určitě vyloudíš taky...

acryo
Příspěvky: 96
Registrován: 10 čer 2010 18:58

Re: djm nexus efekty

Příspěvek od acryo » 10 pro 2011 20:47

nejakej typ? :-)

EVO
Příspěvky: 556
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: djm nexus efekty

Příspěvek od EVO » 11 pro 2011 12:58

Celkem by mě taky zajímalo, zda-li existuje nějaký soft (pokud ano, tak předpokládám nějaký VST plugin), kterým se dají nahradit harmonic efekty Pioneerů djm 800, v lepším případě i novější v 900..

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 19:40

Re: djm nexus efekty

Příspěvek od Majky_mike » 11 pro 2011 13:25

To fakt nevim kluci... něco někde určitě existovat bude, ale otázkou je, jak to bude fungovat.

On sice ten princip harmonicu neni nic světoborného, ale výpočetně (pokud na to není nasazen specializovaný HW) je velmi složitý. Koneckonců nevim sice jak jsou na tom DJ SW dneska, ale před 2ma lety žádný neuměl (z mého pohledu) uspokojivě ani blbé master tempo (key lock). Takže to mít ve formě VST s editovatelnejma parametrama třeba o 16 oktáv + dalšíma věcma asi není úplně reálné.

Minimálně klasickej harmonic určitě nebude. Tam neni moc důvodů, aby to někdo vůbec psal. Neumim si představit člověka, kterej píchá gramofony s klasickejma deskama skrze PC (4/4), na kterém jede nějaké "pochybné" VST s Harmonic nezávisle ve 2 cestách. Nevim... :-).

U melodicu je to pravděpodobnější. Tam by přecejenom harmonická stránka efektu stačila i hodně +-. Ale jestli něco takového je, to musíte zagooglit...

Odpovědět