DJ crews a veci kolem
DJ crews a veci kolem
Ahoj, chtel bych se zeptat, zda nekdo nevi o nejakych DJ crews co poradaji oficialni akce? Rad bych se nekam pridal a zahral. Kamarad mi rekl, ze existuje spousta crews, ktere se navzajem znaji a zvou se na vlastni akce navzajem. Proto je vsude tak tezke sehnat nekde hrani, kdyz se vsichni zvou naoplatku
. Nevite, jak to v DJ crews chodi?

-
Re: DJ crews a veci kolem
je to naprosto jednoduche. nekolik DJs co se dobre zna si pronajmoe klub+zvuk+svetla (dj technika je vetsinou vlastni) a v klubu udelaji akci. na rozpocet akce se slozi rovnym dilem a pripadny zisk si rovnym dilem rozdeli. pokud nekdy maji zisk, tak ten zase casem prosustruji na dalsich akcich, takze ve vetsine pripadu jsou radi kdyz se blizi alespon k 0!
jadro DJ crew je tvoreno 2-4 lidmi, kteri akci financuji a deli si zisk. v pripade potreby tu pak jsou jeste ruzni kamaradi pricmrdavaci, kteri do akce nedavaji penize a hraji zadarmo. kdyz je treba doplnit lineup a jsou pozvani, aby hrali, tak jejich ukolem je i pomahat s organizaci akce (plakaty, instalace, uklid). tito lide zasadne hraji na zacatku nebo na konci. slouzi pouze jako takova vypln, nez se zaplni klub nebo kdyz uz je v klubu poloprazdno.
predstav si, ze v kazdem meste ve vasi casti republiky je minimalne 1 takovy DJ klan. tato skupina je napojena na nekolik principielne stejnych skupin z ostatnich mest. zdrave jadra techto skupin se pak vzajemne zvou na sve akce. az je klub zaplneny, tak zacinaji nejprve hrat lidi z domaciho zdraveho jadra a v nejlepsim case predavaji stafetu hostum ze zdraveho jadra sprateleneho DJ klanu. az potom budou tito lide ze sprateleno DJ klanu delat akci u sebe ve meste, tak zase budou naoplatku predskakovat nynejsim domacim.
jadro DJ crew je tvoreno 2-4 lidmi, kteri akci financuji a deli si zisk. v pripade potreby tu pak jsou jeste ruzni kamaradi pricmrdavaci, kteri do akce nedavaji penize a hraji zadarmo. kdyz je treba doplnit lineup a jsou pozvani, aby hrali, tak jejich ukolem je i pomahat s organizaci akce (plakaty, instalace, uklid). tito lide zasadne hraji na zacatku nebo na konci. slouzi pouze jako takova vypln, nez se zaplni klub nebo kdyz uz je v klubu poloprazdno.
predstav si, ze v kazdem meste ve vasi casti republiky je minimalne 1 takovy DJ klan. tato skupina je napojena na nekolik principielne stejnych skupin z ostatnich mest. zdrave jadra techto skupin se pak vzajemne zvou na sve akce. az je klub zaplneny, tak zacinaji nejprve hrat lidi z domaciho zdraveho jadra a v nejlepsim case predavaji stafetu hostum ze zdraveho jadra sprateleneho DJ klanu. az potom budou tito lide ze sprateleno DJ klanu delat akci u sebe ve meste, tak zase budou naoplatku predskakovat nynejsim domacim.
-
si to napisal ako nejaky dokument z Animal Planet
ale funguje to presne tak 

sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk
sdjs.podomatic.com
Ještě, že hraju jen na diskotékách, tam člověk prostě přijede a hraje 

-
jak jsem psal, tak to fungovalo za mych mladych let a jak je videt funguje to tak stale. mist k hrani je malo, protoze je nikdo netvori. kdyz uz nekdo neco vytvori, tak ocekava ze si naoplatku zahraje jinde. ono totiz pokud nejde o akce typu Tiesto,Transmission,Sensation pripadne apokalypsa tak vam lidi neprijdou ! s tim malem co dorazi se akce casto nezaplati, takze se neni cemu divit, ze se mezi crews nejde dostat.
u nás bývávaly akce s názvem Cafe del Techno a apocalipsa warm up. tyto akce se pořádaly víceméně jednou za 2 měsíce a ze začátku bývával klub natřískaný až by praskl ale u těch posledních už byla účast mizivá a stávalo se že sem na ni přišlo do 20ti lidí a to jen z těží tak to organizátoři zavrhli a už dobrý rok tady nic takového neproběhlo. je to i docela škoda ale co už. Pořádají se tu jen diskotéky a navíc o5 začíná "okurková sezóna" a tudíš se tady hned tak nic moc extra dít nebude protože přes léto se jezdí na dovolené a všeobecně lidi chodí raděj do zahradních restaurací a na diskotéky se vybodnou..
jinak jak psal norman_cook je to zhruba tak nějak
jinak jak psal norman_cook je to zhruba tak nějak

VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
Řekl bych, žej sou dvě skupiny crews. O jedné mluvil norman_cook. Druhá je crew, která v sobě obsahuje několik členů/nadšenců, kteří si shánějí hraní v klubech úplně stejně jakoby to byl jediný DJ. Za produkci dostanou zaplaceno, nestarají se o vstupné a nemají klub pronajatý. O to vše se stará manažer klubu.
Tyhle crew jsou podle mne stále více častější než ty první. Line-up si poskládají víceméně členové sami se sebou a zpravidla nezvou nikoho dalšího.
První typ crew bych viděl na undergroundové akce (dnb, techno, hip-hop...) a ty druhé na komerčnější, tzn. house, trance apod.
Aspoň takhle bych to viděl já...
Tyhle crew jsou podle mne stále více častější než ty první. Line-up si poskládají víceméně členové sami se sebou a zpravidla nezvou nikoho dalšího.
První typ crew bych viděl na undergroundové akce (dnb, techno, hip-hop...) a ty druhé na komerčnější, tzn. house, trance apod.
Podle mne je nejlepší probít se vlastní cestou.
Raději udělat crew přátel se stejným hudebním stylem,
než být páté kolo u vozu už v nějaké prosazené skupině.
Nejlepší cesta, jak se dostat do klubu, je být vydět.
Tvořit, hrát, nahrávat sety, udělat menší párty (třeba i gardenpárty pro pár přátel), nacpat info na webovky crew a pak začít kontaktovat produkční v klubech.
Raději udělat crew přátel se stejným hudebním stylem,
než být páté kolo u vozu už v nějaké prosazené skupině.
Nejlepší cesta, jak se dostat do klubu, je být vydět.
Tvořit, hrát, nahrávat sety, udělat menší párty (třeba i gardenpárty pro pár přátel), nacpat info na webovky crew a pak začít kontaktovat produkční v klubech.
-
techto skupin je mene! vetsinou to jsou znamy produkcniho toho klubu. dnes pokud nemas jmeno, ktere pritahne lidi, tak te nikdo nepozve a kdyz uz ano, tak ti za hrani nikdo nezaplati. je to proste takto: neudelas zisk - nedostanes zaplaceno. a nova DJ jmena moc nejsou, protoze vsechny servery pisi pouze o Burianovi a Luccedjfelixus píše:Řekl bych, žej sou dvě skupiny crews. O jedné mluvil norman_cook. Druhá je crew, která v sobě obsahuje několik členů/nadšenců, kteří si shánějí hraní v klubech úplně stejně jakoby to byl jediný DJ. Za produkci dostanou zaplaceno, nestarají se o vstupné a nemají klub pronajatý. O to vše se stará manažer klubu.

-
suhlas... u nas to funguje presne tak ako to pisal hore norman... keby sme nerobili vlastne akcie Technologic a nepozyvali na nich ludi tak ani ani oni by nepozvali nas
myslim ze je to dobry a spravodlivy system + kazdu akciu spoznate niekoho dalsieho a potom sa daju vymyslat aj nejake vacsie spolocne projekty 

sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
sdjs.podomatic.com
dnes se uz moc nezvou ani nektery znamy DJs, natoz obycejni mimo klan. je to konkurencnim bojem. do konce jsem slysel i o pripadu, kdy DJs organizatorum platili, aby si zahrali
.

-
aj my niekedy platime zato aby sme si zahrali
ked su naklady vyssie ako zisk (co sa stava dost casto ked robime nieco vacsie...) v konecnom dosledku si DJ fakt plati zato aby si mohol zahrat na vlastnej akcii... na hlavu padnute ale co uz... ked sa ludia viac bavia na diskopribieh na diskotekach... smutne...

sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
sdjs.podomatic.com
Nikdy sem moc nepochopil, proč v severních čechách ta taneční scéna tak "stojí". Když srovnám kolik je bookingových agentur v Čechách a kolik na Moravě, tak to celkem hovoří za vše. Je to ohromná škoda a jednotlivec nebo skupinka lidí na tom tady nic moc nezmění. 

Je to o tom, ze lidi se naucili chodit na trendy akce, kde jsou trendy jmena. Takze jakmile nepozves nejakeho trendy DJe, tak lidi neprijdou.
Slovo trendy neni z me hlavy, nekde jsem ho videl ve stejne souvislosti a myslim, ze to sedi.
Slovo trendy neni z me hlavy, nekde jsem ho videl ve stejne souvislosti a myslim, ze to sedi.
-
jj takdle to přesně jedjfelixus píše:Řekl bych, žej sou dvě skupiny crews. O jedné mluvil norman_cook. Druhá je crew, která v sobě obsahuje několik členů/nadšenců, kteří si shánějí hraní v klubech úplně stejně jakoby to byl jediný DJ. Za produkci dostanou zaplaceno, nestarají se o vstupné a nemají klub pronajatý. O to vše se stará manažer klubu.