Clo

Diskuze o DJingu a věcech kolem něj, které se do předchozích kategorií nehodí.
Odpovědět
djfelixus

Clo

Příspěvek od djfelixus »

Zdravím...
Má tu někdo zkušenosti s objednáváním techniky z ameriky a jiných zemí, které nespadají pod EU ? Nějka v tom nemam jasno a nikde nemůžu sehnat info.

Díky moc.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

lepe

Re: Clo

Příspěvek od lepe »

tady pres to by se melo dat neco spocitat.. jak to funguje ti neporadim.. mam to od kamose..

http://www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Clo-online/tariccz.htm
2x Technics SL-1200Mk2
Allen&Heath Xone:22
Sennheiser HD25-1 II

Junqueira

Příspěvek od Junqueira »

Clo se pocita z ceny zbozi+dopravy. Napr. ja kdyz jsem kupoval prehravac za 300 USD a postovny bylo dalsich 100 USD tak se clo pocitalo ze 400 USD. V mem pripade jsem zaplati tedy prodejci 400 USD a tady u nas 2250 Kc clo. Takze si muzes interpolaci zhruba spocitat na kolik te vyjde clo ve tvem pripade ;) Clo se neplati u "drobneho" zbozi, napr. kdyz si objednas ksiltovky tak clo neplatis :) Kdyby neco, tak se klidne zeptej, ted me taky nanapedne vsechno co by jsi asi tak chtel vedet ;)

Azu

Příspěvek od Azu »

To si určitě nezaplatil CLO v tebou uváděné výši, to si zaplatil DPH 19% + CLO, které se pohybuje podle ceny a druhu zboží v tomto případě okolo 6%, tebou uváděná částka by odpovídala 35% což je blbost.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Junqueira píše:Clo se pocita z ceny zbozi+dopravy. Napr. ja kdyz jsem kupoval prehravac za 300 USD a postovny bylo dalsich 100 USD tak se clo pocitalo ze 400 USD. V mem pripade jsem zaplati tedy prodejci 400 USD a tady u nas 2250 Kc clo. Takze si muzes interpolaci zhruba spocitat na kolik te vyjde clo ve tvem pripade ;) Clo se neplati u "drobneho" zbozi, napr. kdyz si objednas ksiltovky tak clo neplatis :) Kdyby neco, tak se klidne zeptej, ted me taky nanapedne vsechno co by jsi asi tak chtel vedet ;)
2250,- Kč ? To je docela dost, ne ? Já sem spočítal, že když koupim CD přehrávač za cca. 700 USD, zaplatím nanejvýš 500,- Kč, ale možná jsem to počítal špatně... Ale 2250,- Kč se mi zdá nějak moc...

Azu

Příspěvek od Azu »

při 700 USD bude CLO do 700,- Kč, ale ještě k tomu připočti DPH které bude dělat cca 2000,- Kč

Junqueira

Příspěvek od Junqueira »

Junqueira píše:To si určitě nezaplatil CLO v tebou uváděné výši, to si zaplatil DPH 19% + CLO, které se pohybuje podle ceny a druhu zboží v tomto případě okolo 6%, tebou uváděná částka by odpovídala 35% což je blbost.
Jo jooo jasny tak to je, to je oboje dohromady, ja to proste bral tak, a uvadel jsem castku kterou jsem zaplatil kdyz mi to prislo a hodil jsem to do jednoho pytle a nazval jsem to clem ;) Tak jestli to nekoho mystyfikovali tak sorry ;) 2250 jsem platil clo+dan.....a abych to uplne upresnil, tak jsem prohledal svoje sanony a nasel ty papiry k tomu co jsem mel. Takze CLO bylo 344 Kc a DPH 1894 Kc coz dalo celkem 2238 Kc.....Jinak pri tech 700 USD nevim kolik to bude ale bude urcite podstatne vic, nez jsem platil ja, rek byk min. tak o polovinu...a nevim tedy kolik % je ta dan ale na 19 to nevypada, pac pres PayPal jsem platil kursem 19.97 a pri tomhle kurzu by to vychazelo na 23%

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Azu píše:při 700 USD bude CLO do 700,- Kč, ale ještě k tomu připočti DPH které bude dělat cca 2000,- Kč
Či-li z toho vyplývá, že takhle drahou elektroniku a už teď při současnym kurzu, nemá cenu z USA objednávat a je výhodnější to vzít třeba z Německa a států EU, kde se žádný poplatky neplatí... je to tak ?

Azu

Příspěvek od Azu »

K dovozu z USA musí už být hodně pádná cena, rozdíly v řádu pár tisíc nemají smysl, protože je potřeba brát v úvahu, že napájení bude na 110V a jiné koncovky, zboží je v podstatě bez záruky a zrovna u dj techniky bych v tomto směru měl i trochu obavu, záruka je sice 1 rok, ale když spočtu poštovné do USA, tak člověk zjistí, že většinou oproti zdejším cenám prodělal. To už tu věc můžu jít koupit někde na inzerát a vyjde mně to možná ještě levněji a možná že to dokonce ještě bude i v záruce v ČR. Také raději nakupuju v Německu, ale opět záleží na cenovým rozdílu, protože pokud bych měl ušetřit 2000 tak se mně to ryziko nevyplatí, protože stačí nějaká reklamace a hned je to trabl a ušetřené peníze jsou fuč.

Odpovědět