Stojím teď před rozhodnutím:
hraju dubstep, já se soustředím na to, hrát něco jiného než tu je zvykem, nehraju mainstram, nezajímám se o něj, vyhledávám kvalitní producenty, spíš méně známé, pomalu si tvoříme v Praze prostor, kde se prosadit a začali jsme řešit hraní na cd přehrávačích, aby to působilo profesionálněji a lépe než kontroler. Včera jsem se seznámil v klubu na akci s člověkem, DJem, povídali jsme si asi 4 hodiny v kuse, hraje na gramce, pořádají underground akce pro 3000 lidí, tvrdil, že patří mezi underground špičku v Praze, ž mi vše ukáže a bude mě učit, ve středu jdu k němu aby mi to ukázal, čístý sety, míchání, rovnání treku atd, hraje gramce přes komp a mě se zalíbila možnost naučit se hrát na gramce a přijít do klubů, kde se hraje snad už uplně všude přes playery s něčím "navíc". Přecijen hrat gramce přes PC řeší nevýhodu časové ztráty při výměně vinylu, působí to exkluzivně, je to zkrátka vidět.
Od tý doby mi to hrozně šrotuje, chci bý originální, být vidět, hrát si s tím, objevil jsem v sobě talent pro něco, co zatím kvůli nedostatku prostředků nemůžu rozvíjet, nemůžu doma trénovat a chci se zaměřit a vybrat si, abych se mohl zařídit a soustředit se na svůj směr a techniku.
Hrozně mě zaujala možnost být "originální" a hrát na gramce s možností PC databáze treků, ale nadruhou stranu, jak moc velký rozdíl je naučit se hrát na gramce vs. playery ? Přecijen 2 hraní v klubu předemnou, další se domlouvá, sem zvyklý, když se k tomu postavím hrát, míchat a sledovat reakce lidí a počítal jsem s tím, že půlden osahávání a cd přehrávače zkrotím a budu dělat to co obvykle, ale mam tak trošku obavu, že u vinilu by to bylo jinak, což o to, ale hodně moc výrazně jinak. Proto se chci zeptat na názor třetí osoby. Dubstep přes vinyl sem tu hrát nikoho neviděl a znám to nejlepší z dubstep scény tady, dokonce se dohadují nějaký společný projekty z části Jsem přesvědčenej, že mladej DJ hrající jinej subžánr dubstepu - mimo mainstream, než tu hraje špička, navíc na gramce, už je dost podstatný zvýraznění pro mě.
Takže zásadní předpokládám je, rozdíl srovnání tracku na playeru a na gramcích, počítám, že zabere víc úsilí naučit se to srovnat na gramci, ale trošku se obávám, že když jsem buhvíjakou dobu téměř věděl, že cd přehrávač mi stačí na půlden abych ho zvládl, princip je stejný jako kontroler, ale gramec je gramec, láká mě to, ale obávám se toho, že v dnešní době bych byl blázen jít do něčeho, co budu mct ukázat za x měsíců, když můžu využít pokroku a momentální příležitosti hrát pro lidi a zlepšovat to, co delam už ted, proto si chci zjistit veškeré info, 5 hodin tu už pročítám forum.
DJing je můj koníček, od malička miluju hudbu a když jsem měl možnost ji smíchat, vytvořit nový zvuk a přítelkyně i kamarádi co hrali dýl z toho byli hotový a hlavně sem přistihl sám sebe jak pařím při míchání pomalu ze všech nejvíc, prostě to musím dělat, chci to prezentovat, chci se věnovat i vlastní prdukci, mám stránky na fb, mám profi logo od designéra a budu kupovat mixak + gramofony nebo CDJ'S
Podnikám a chci se hudbě věnovat dlouhodobě, budeme pořádat vlastní párty a už 3 měsíce pomalu promýšlím a konzultuji s kamarády co hrají na vysoké úrovni i kamarády designéry i přítelkyně profi fotografky nápad, založit vlastní label, umožnit místním producentům prezentovat na urovni svoji tvorbu, jelikož label na tento žánr tu není, pořádat akce poskytovat služby právě v oblasti profi foceni a designu, popřípadě všeho najednou pod jednou znackou, ale ted proste mám v hlavě jedinou věc, přehrávač nebo gramofon

Díky moc za veškeré rady a informace a zkušenosti.