CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Diskuze o DJingu a věcech kolem něj, které se do předchozích kategorií nehodí.
djfelixus
Příspěvky: 786
Registrován: 15 črc 2008 09:03

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od djfelixus »

repit píše:...a ne to vaše zesměšňováni kokutci...fck na vás! a dik za radu!!!
Padej odsud smrade malej.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

mado
Příspěvky: 61
Registrován: 07 kvě 2009 18:34

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od mado »

djfelixus píše:
repit píše:...a ne to vaše zesměšňováni kokutci...fck na vás! a dik za radu!!!
Padej odsud smrade malej.
:roll:
Pioneer cdj 900, djm 700, Technics RP-DH 1200

Dj Broulik
Příspěvky: 203
Registrován: 03 kvě 2011 09:42

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od Dj Broulik »

Repit: Mezi těma mašinama je hodně velkej rozdíl. CDJ1000 jsou hodně dobrý legendární mašiny který vydržej všechno a přehrajou snad i pivní tácek. Maj i lépe napsanej firmware pro ovládání jogu oproti CDJ900 a prý mají kvalitnější mechaniku, která si poradí i s horšíma CD. Ještě se mi na cdj1000 líbila povrchová úprava (nebylo to tak vomatlaný jako na lesklé cdj900/2000)

ale tam to končí....

CDJ900 má USB - takže hraní hudby z Flashky nebo HDD - tudíž jak šulin nepálíš CD a hlavně je pořád nevyndáváš nezandáváš do krabiček..... Prostě si pohodlně brouzdáš po 320gb HDD a vybíráš si tracky který chceš zrovna hrát. - úžasná věc.
Další úžasnou věcí je Record Box - to je program, kterej ti udělá v hudbě pořádek, jinak by sez z těch 320gb nesetříděnej hudby mohl zbláznit :lol: Navíc díky RB může player vyhledávat tracky pomocí zadávání písmen :wink: Dále RB nabízí předvytvořit si doma smyčky, cue body a playlisty 8)
Dále lze player použít jako midi kontroler a můžeš hrát přes Virtual DJ nebo Traktor

Ovládáním jsou cdj1000 a cdj900 hodně podobné i když přesednutí z cdj1000 mě přišlo lehce jiné. Nicméně míchá se na tom luxusně....


Jestli jít za 40K do cdj1000 nebo za 50K do cdj900 - tak volba je jasná -- CDJ900 --
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od honcka »

Jakej je mezi nima rozdil v odolnosti a cenou nahradnich dilu, znamej chce koupit playery do klubu a CDJ2000 je uz cenove mimo, pro cdj1000 hraje navic vec, ze vetsina dju je ma v riderech

Majky_mike
Příspěvky: 548
Registrován: 25 bře 2010 18:40

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od Majky_mike »

honcka píše:Jakej je mezi nima rozdil v odolnosti a cenou nahradnich dilu, znamej chce koupit playery do klubu a CDJ2000 je uz cenove mimo, pro cdj1000 hraje navic vec, ze vetsina dju je ma v riderech
Já osobně mam pocit, že CDJ 2000 toho tolik nevydrží jako CDJ 1k. Je to ale jen pocit, který neni podložený žádným racionálním argumentem. Ale když prostě vezmu svoje nové CDJ 2K, nemam z jejich celoplastového, lehkého a lesklého zpracování pocit, že mohou za 9-10let vypadat stejně, jako moje CDJ 1000 (MK1) a stejně i fungovat. Doufám, že se ale pletu :-).

A jestli má nějakej DJ v rideru CDJ 1000, tak je to jen proto, že si ho ještě neaktualizoval. nebo nechce strašit majitele menších klubů, které většinou mají sotva tu 1k. Nevěřim tomu, že by někdo s riderem na 1K nezahrál na 2K. Protože 2K má s 1K ze 100% shodnou funkcionalitu.

Ta 100% kompabilita jde dokonce tak daleko, že na CDJ 2K fungují i SD karty z CDJ 1K s CUE a LOOPama (takže ano, CDJ 2000 umí mimo RB načítat i starý 1K standard). Všechny klávesy jsou také ve stejné pozici a mají stejnou funkcionalitu.

Takže DJů hostů bych ne nebál.Horší to bude naopak, protože DJe s riderem na 2k asi 1k neupokojí (co víc, ani na ní pravděpodobně nebude schopný zahrát).

Majky_mike
Příspěvky: 548
Registrován: 25 bře 2010 18:40

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od Majky_mike »

Ale to je k srovnání CDJ 1k vs 2k.

U CDJ 900 to samozřejmě neplatí a já osobně bych ho do klubu nebral. Už jenom to, že nedokáže načíst staré CUE a LOOPy z 1K SD karet znamená, že mnoho DJs na něm nebudou ochotní zahrát svoje sety.

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od Azu »

Toho bych se vůbec neobával, protože tací djové hrají stále novou muziku a tu si připravují dnes již na počítači a ne na CDJ1000, protože je doma ani ve většině případů nemají. Pokud má dj v papírech že chce CDJ1000 tak sem se nikdy nesetkal s žádným, kterému by nakonec nestačila CDJ800, stačilo vždy zavolat že CDJ1000 nemáme a máme jen CDJ800 a vždy naprosto v pohodě, klidně snesou i CDJ400, mají to hlavně kvůli tomu aby tam nebyla nějaké polorozpadlá herka která nemá ani plynulé smyčky. Stejná situace bude i v případě požadavku na CDJ2000, kdy postačí CDJ900, protože to bude chtít jen někdo kdo skutečně bude hrát z USB, ale těch lidí je stále zatím pořád málo.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od microgenius »

znam tolik dj's co maj v pozadavku aspon ty 400 a vejs a stejne pouzivaj jen cue play pitch :D
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

Dj Broulik
Příspěvky: 203
Registrován: 03 kvě 2011 09:42

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od Dj Broulik »

Já to řeším tak že si vždy do clubu beru svoje hračky a ty jejich shity vždy strhnu ze stolu 8)
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

JamesLurk
Příspěvky: 28
Registrován: 30 črc 2009 16:28

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od JamesLurk »

Doma mám CDJ-2000, v klubu jsou CDJ-1000 mk3 a základ ovládání je opradu uplně stejný. Pokud DJ striktně nepoužívá CD a pouští z HDD, tak by to asi problém byl, ale většina lidí (všichni co znám) má vše na CD a pak v ovládání těchto dvou playerů nevidim praktický rozdíl. Osobně nevnímám jestli sahám na dvulitr nebo na litr, kromě toho, že do litru musím strkat CD. Naprosto plnohodnotné mi přijdou i CDJ-800, opět prakticky stejné ovládání jako 1000/2000.
Pioneer CDJ+DJM+HDJ 2000+Senn HD-25 / www.jameslurk.dj

sqadra
Příspěvky: 90
Registrován: 11 led 2011 21:21

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od sqadra »

Mám dotaz ohledně displaye na cdj900, na cdj1000 se zobrazuje waveform tracku, cdj 900 jsem ještě zblízka neviděl, ale podle obrázků, co jsem našel na netu to vypadá, že waveform tracku nezobrazuje nebo jo?
Hudba: soundcloud.com/sqadra
Fotoreporty: sqadra.rajce.idnes.cz

sqadra
Příspěvky: 90
Registrován: 11 led 2011 21:21

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od sqadra »

Tak youtube mi odpověděl, cdj900 taky zobrazuje waveform, stejně tak cdj850. Jenom se mi hodně nelíbí, že cdj900 zobrazuje waveform na tom horním displeji, zatímco časová osa běží dole, praktičtější mi přijde, aby tyhle dvě věci byly hned nad sebou, jako je to u cdj1000 a cdj2000 a dokonce i cdj850, v tomhle u cdj900 podle mýho názoru u pajonýrů šlápli vedle:-(
sqadra píše:Mám dotaz ohledně displaye na cdj900, na cdj1000 se zobrazuje waveform tracku, cdj 900 jsem ještě zblízka neviděl, ale podle obrázků, co jsem našel na netu to vypadá, že waveform tracku nezobrazuje nebo jo?
Hudba: soundcloud.com/sqadra
Fotoreporty: sqadra.rajce.idnes.cz

Majky_mike
Příspěvky: 548
Registrován: 25 bře 2010 18:40

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od Majky_mike »

sqadra píše:Tak youtube mi odpověděl, cdj900 taky zobrazuje waveform, stejně tak cdj850. Jenom se mi hodně nelíbí, že cdj900 zobrazuje waveform na tom horním displeji, zatímco časová osa běží dole, praktičtější mi přijde, aby tyhle dvě věci byly hned nad sebou, jako je to u cdj1000 a cdj2000 a dokonce i cdj850, v tomhle u cdj900 podle mýho názoru u pajonýrů šlápli vedle:-(
sqadra píše:Mám dotaz ohledně displaye na cdj900, na cdj1000 se zobrazuje waveform tracku, cdj 900 jsem ještě zblízka neviděl, ale podle obrázků, co jsem našel na netu to vypadá, že waveform tracku nezobrazuje nebo jo?
Ona to není úplně pravda... protože na tom horním display se to zobrazuje o něco detailněji než na spodním u CDJ 850 a DJM 1k. Neni to úplně markantní rozdíl jako třeba u CDJ 2000 (kde je to fakt už hodně detailní), ale o něco lepší to je.

Tak asi inženýři chtěli, aby to bylo detailnější oproti CDJ 850. Tak to dali nahoru.

Majky_mike
Příspěvky: 548
Registrován: 25 bře 2010 18:40

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od Majky_mike »

Majky_mike píše:
sqadra píše:Tak youtube mi odpověděl, cdj900 taky zobrazuje waveform, stejně tak cdj850. Jenom se mi hodně nelíbí, že cdj900 zobrazuje waveform na tom horním displeji, zatímco časová osa běží dole, praktičtější mi přijde, aby tyhle dvě věci byly hned nad sebou, jako je to u cdj1000 a cdj2000 a dokonce i cdj850, v tomhle u cdj900 podle mýho názoru u pajonýrů šlápli vedle:-(
sqadra píše:Mám dotaz ohledně displaye na cdj900, na cdj1000 se zobrazuje waveform tracku, cdj 900 jsem ještě zblízka neviděl, ale podle obrázků, co jsem našel na netu to vypadá, že waveform tracku nezobrazuje nebo jo?
Ona to není úplně pravda... protože na tom horním display se to zobrazuje o něco detailněji než na spodním u CDJ 850 a DJM 1k. Neni to úplně markantní rozdíl jako třeba u CDJ 2000 (kde je to fakt už hodně detailní), ale o něco lepší to je.

Tak asi inženýři chtěli, aby to bylo detailnější oproti CDJ 850. Tak to dali nahoru.
Oprava CDJ 1k M3 (ne DJM1k) :-)

sqadra
Příspěvky: 90
Registrován: 11 led 2011 21:21

Re: CDJ 1000 mk3 nebo CDJ 900 ???

Příspěvek od sqadra »

No třeba podle tohodle videjka bych řekl, že je to rozlišení stejný: http://www.youtube.com/watch?v=13C9H0uaWe4
Jestli je to u cdj900 detajlnější, tak je to ale zase titěrnější. Jak jsem psal předtím, myslel jsem si, že u cdj900 musíš koukat na časovou osu na spodním displeji a odhadovat podle waveform na horním displeji, v které části tracku asi tak jsi, a to mi přišlo jako úplný nesmysl. Teď jsem ale viděl tohle videjko, kde je vidět, že u cdj900 ve waveform problikává i údaj o momentální poloze v tracku, takže je to jakoby ok, i když pořát mi přijde mnohem lepší, když je waveform hned nad tou tlustou časovou osou, takže i při rychlém mixování kouknu a hned vidím, zatímco u cdj900 kouknu a čekám, až mi ve waveform problikne titěrná čárečka, co mi ukáže, ve které části tracku se nacházím, protože ta tlustá časová osa je na úplně jiném displeji, pořát mi to přijde dost nepraktický, tyhle dva ukazatele jsou podle mě pro dje ty dva nejpodstatnější vůbec a prostě patří jednoznačně k sobě..
I kdyby u cdj850 byl waveform míň detajlní, tak podstatné věci jako breakdowny a dropy tam jsou pořát jasně vidět a přesně to koresponduje s tou tlustou časovou osou stejně jako cdj1000 a cdj2000. Na druhou stranu třeba v tomhle videjku je jasně vidět, že cdj850 má se čtením waveform docela problém, zatímco mnohem starší cdj1000mk3 to zvládá naprosto vpohodě: http://www.youtube.com/watch?v=fwWLLPRa6gE

[quote="Majky_mike"][quote="sqadra"]Tak youtube mi odpověděl, cdj900 taky zobrazuje waveform, stejně tak cdj850. Jenom se mi hodně nelíbí, že cdj900 zobrazuje waveform na tom horním displeji, zatímco časová osa běží dole, praktičtější mi přijde, aby tyhle dvě věci byly hned nad sebou, jako je to u cdj1000 a cdj2000 a dokonce i cdj850, v tomhle u cdj900 podle mýho názoru u pajonýrů šlápli vedle:-(

[quote="sqadra"]Mám dotaz ohledně displaye na cdj900, na cdj1000 se zobrazuje waveform tracku, cdj 900 jsem ještě zblízka neviděl, ale podle obrázků, co jsem našel na netu to vypadá, že waveform tracku nezobrazuje nebo jo?[/quote][/quote]

Ona to není úplně pravda... protože na tom horním display se to zobrazuje o něco detailněji než na spodním u CDJ 850 a DJM 1k. Neni to úplně markantní rozdíl jako třeba u CDJ 2000 (kde je to fakt už hodně detailní), ale o něco lepší to je.

Tak asi inženýři chtěli, aby to bylo detailnější oproti CDJ 850. Tak to dali nahoru.[/quote]
Hudba: soundcloud.com/sqadra
Fotoreporty: sqadra.rajce.idnes.cz

Odpovědět