videokamera na party?

Dotazy týkající se více druhů techniky
apoka

videokamera na party?

Příspěvek od apoka »

Omlouvám se za OT, ale nemá někdo zkušenosti s výbeřem video kamery na párty. Chci aby obraz nebyl moc tmavý a hlavně aby byl kvalitní zvuk? Něco levnějšího pro amatéra. Máte nějaké tipy? nebo na jaké hodnoty se u kamer dívat? diky moc =)
Jsem analogový v digitální době.
SAVE THE MUSIC SAVE THE VINYL.

CrissC

Re: videokamera na party?

Příspěvek od CrissC »

Levné kamery nemá smysl brát! kvalita obrazu nic moc, zvuk většinou mono a nekvalitní a bez úchytu pro světlo a vestavěné, je k ničemu.

Doporučuju, koupit foťák co umí natáčet, je to sice větší investice, ale hodí se, protože s ním můžeš i fotit. Má lepší kvalitu obrazu (větší snímač), možnost připnout světlo a většinou Stereo Mikrofon ;-), pak manuální ostření, to je obrovská výhoda, protože to většinou u kamery trvá strašně dlouho než zaostří/přeostří a tady si můžeš ostřit sám.

EDIT: a třeba Canonem 5D se točil poslední díl Doktora House ;-)

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

přesně levné kamery jsou na KKT. Sám je prodávám a v dnešní době jsou kamery za 10K tak na natáčení za hodně dobrých světelných podmínek a ještě ktomu v kvalitě youtube videa. Řešil jsem reklamaci ohledně dvou videokamer od Panasoniku za cca 9500,- kdy se zákazníkům nezdála kvalita obrazu - mě ztoho obrazu bylo taky na blití (na to že psaly fullHD a x megapixelů a podobný kecy), tak jsem to poslal do Panasoniku na reklamaci a z Panasoniku mi odepsali, že se jedná o amatérskou videokameru a že obraz odpovídá specifikacím a cenové kategorii - jinými slovy si máme vysr@t oko, a pokud chceme natáčet video aby to bylo koukatelný tak si máme koupit profi kameru od 30K vejš.... To že se dnes vyráběj kamery od 2000kč neznamená že je musíme kupovat. Kdo chce koukatelnej obraz, tak musí šáhnout hluboko do kapsy tak jako to musel udělat před 6ti lety :wink2:
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Dj Broulik píše:To že se dnes vyráběj kamery od 2000kč neznamená že je musíme kupovat. Kdo chce koukatelnej obraz, tak musí šáhnout hluboko do kapsy tak jako to musel udělat před 6ti lety :wink2:
Akorat pred 6 lety stala digitalni kamera s vymenejma objektivama od 200, ted ji sezenes od 50

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Světelný podmínky v klubu jsou ty nejhorší co můžou být (tma, pára, lasery, světla, strobáče...), tzn. je potřeba co nejlepší (a tim pádem i dražší) HD kamera pokud chceš natočit něco smysluplnýho třeba na promo.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

Dj Broulik

Djfelixus: je jedno jestli na krabici bude napsáno HD nebo ne, bo kamery který maj na sobě napsáno Há Déé začínaj od 3 000,- http://www.zbozi.cz/286006-evolve-digit ... rhYfBpM79v Bohužel HD je v tý kameře možná tak chip, ale optika jé trága největší a proto to nebude o nic lepší než video z mího prehistorickýho mobilu :idea: Nejdůležitější je OPTIKA - co největší = co nejsvětlejší obraz v tmavém prostředí. Dnes není problém vyrobit 12MPix chip s FullHD za pár šušňů. Nejdražší na té kameře bývá optika, která obraz snímá a tím pádem určuje i celkovou kvalitu. K čemu super chip kterej zaznamenává tmavou rozostřenou mazanici :roll:

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Brouliku, nevis, jak jsou na tom Sony NEX? nebo je lepsi normalni zrcadlovka?

Dj Broulik

Sony nex nejsou špatný. Lezou z toho pěkný fotky,a vcelku pěkný video (za slunného počasí !!!) V klubu se to na video nechytá ( obraz je tmavej a nevýraznej. Ad zrcadlovka- záleží kolik do toho vrazíš. Základní zrcadlovky kolem 13K jsou takový nic moc ( každej koupí nejlevnější zrcadlo na který našetřil a pak se divý, že kompakt od panasoniku za 9000,- fotí líp) Když zrcadlo tak startujem 25K tělo a dalších alespoň 15 -20K sklo. Hold za kvalitu se platí. Jinak moje kritika k lowendům je veliká, bo mi ty mrdky procházej rukama, a když mi v práci rukama projde nějaká pořádná mašina, tak mi to hold pokřivý žebříček hodnot. Co jsem měl možnost si za 5 let v obchodě ošahat různý věci, tak jsem přišel na to, že se spokojim jenom s tím nejlepším :idea:

ad nahrávání v clubu. Mám starou videokameru od panasonicu nv-dx100 (tuším rok 2000) je to tříčipovka, která ve svý době stála asi 130 000,- Občas ji beru do klubu a umístím ji nad DJś pult aby lidi na plátně viděli co DJ dělá a musím říct, že tahle kamera si s tím umí velice dobře poradit , a nepotřebuje k nahrávání tolik světla (taky si povšimněte kvalitní optiky) http://www.google.cz/imgres?q=panasonic ... =139&ty=88 a jak tady je ten inzerát, tak 13000 není špatná cena 8)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

konkretne jsem myslel SONY NEX-VG10E
jinak cenove tak 30-50 chtel bych aby to slusne fotilo a tocilo dobry videa na akcich.

Jinak ohledne zrcadlovek, tak co jsem se ptal kamose, kterej profi foti, tak mi radil, ze jestli chci fotak do 30, tak at si koupim nejaky nejlevnejsi telo z bazaru a za zbytek kvalitni objektiv, ze ty tela strasne jdou cenove dolu, ale sklo nestraci hodnotu a pokud se k tomu clovek chova lidsky, tak vydrzi hodne dlouho. Ale s videama prave nema zadny skusenosti.

Azu

Příspěvek od Azu »

Nesouhlasím s tím, že musíš koupit drahé tělo, na tom už dnes až tolik nezáleží, hlavní je co na to nasadíš za sklo, například TAMRON AF SP 17-50mm F/2.8 a nasadit na Canon EOS 600D nebo Nikon D5100

Neměl sem na tom žádné světelné sklo, ale výsledek snad ujde, akorát ostření sem měl na manuál:
http://www.youtube.com/watch?v=oSMEdC8XR4Y&hd=1
http://www.youtube.com/watch?v=k-J9P5iQZ_w&hd=1
http://www.youtube.com/watch?v=dHmjLN-X3uc&hd=1
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Dj Broulik

sorry za OT: Azu , kde máš lidi ??? a co je to za bezva pecky co hraješ ? :twisted:

Azu

Příspěvek od Azu »

Neboj já tam nikde nehraju, já tam jen měl donést lasery a bohužel to tam přetrpět, tak abych tam z toho úplně nezblbnul, tak tam občas na takových akcích alespoň něco nafotím, případně nahraji nějaké to video s laserama :)
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

[quote="Dj Broulik"]Djfelixus: je jedno jestli na krabici bude napsáno HD nebo ne, bo kamery který maj na sobě napsáno Há Déé začínaj od 3 000,- http://www.zbozi.cz/286006-evolve-digit ... rhYfBpM79v Bohužel HD je v tý kameře možná tak chip, ale optika jé trága největší a proto to nebude o nic lepší než video z mího prehistorickýho mobilu :idea: Nejdůležitější je OPTIKA - co největší = co nejsvětlejší obraz v tmavém prostředí. Dnes není problém vyrobit 12MPix chip s FullHD za pár šušňů. Nejdražší na té kameře bývá optika, která obraz snímá a tím pádem určuje i celkovou kvalitu. K čemu super chip kterej zaznamenává tmavou rozostřenou mazanici :roll:[/quote]

Nechytej mě hned za slovíčka, výrazem "co nejlepší HD kamera" jsem rozhodně neměl na mysli rádoby kamerku za 3 tisíce. Jak už tu někdo v tomto duchu psal, smysluplné kamery na tyhle akce začínají v řádech desetitisíců.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

Dj Broulik

Djfelixus: to jsem nepsal abych tě chytal za slovo. Prostě jsem to napsal i pro ostatní, aby pak nebyli po koupi takovéto kamery, co má na krabici napsáno HD, nemile překvapeni a neoplakávali pak vyhozený 3 000,- :lol: Takovejch tragédů v práci mám, že se nechaj zblbnout cenou z letákua nápisama na krabici, a když jim to rozmlouvám, tak mě neposlouchaj, protože jim to přeci stačí (maj to jenom na natáčení rodiny). A za 14 dní je tam mám s brekem, že takhle si to nepředstavovali, že je to zklamalo, a jestli by nešlo kameru vrátit ,že klidně i dva tisíce za novou doplatěj... (Najednou by to šlo. omg) Takže já udělám to , že řeknu. Pane NEŠLO ! 8)

sqadra

Příspěvek od sqadra »

hlavně opatrně při focení a natáčení v přítomnosti laserů, mě laser na jedné akci vypálil pěkný díry do snímače a stačila mu na to 1/20 sekundy:-(
Hudba: soundcloud.com/sqadra
Fotoreporty: sqadra.rajce.idnes.cz

Odpovědět