Ja uz ted taky pouzivam spunty, sice s jednim uchem mam problemy uz asi 10 let (od zakladky), trochu hur na nej slysim vysoky frekvence ale pred necelym rokem me v nem zacalo trochu piskat, tak jsem to teprve zacal resit. Byl jsem v nemocnici na kapackach a ted beru prasky, je to sice trochu lepsi ale stejne to piskani docela casto vnimam, hlavne kdyz je ticho, tak je to protivny. Intenzita toho piskani je nekdy vetsi a nekdy mensi, co jsme cetl, tak ma na to vliv i kofein a jiny latky a ja celkem casto piju energy drinky a pozoruju, ze po nich je to piskani opravdu trochu intezivnejsi.
A ted k tem spuntum - poridil jsem si tyto:
http://shop.badpoint.cz/shop.asp?category_id=34 a jsem s nimi celkem spokojeny, na akcich je po par minutach v usich uz necitim (ale na spunty jsem docela zvyklej z prace, kde pouzivame ty klasicky molitanovy za par korun) tak si myslim, ze je to spis o zvyku, ze zacatku me i ty molitanovy vadily.
Co se tyce zvuku, tak samozrejme ta charakteristika neni moc vyrovnana ale oproti tem molitanovym to je o dost lepsi. Vysky jsou trochu vic utlumeny nez basy a nejvyssi frekvence neslysim snad vubec (ale na akcich me to prijde jako velky plus, hlavne pri mixovani - lip slysim frekvence kolem 2-5kHz a lepe se me mixuje, lip slysim co me hraje ve sluchatkach) a jak na jedno ucho slysim ty vysky hur, tak se spuntama neni rozdil v tech vyskach oproti druhymu uchu tak velkej.
Jediny co me na nich trochu vadi, jsou ty tycinky co cumej z usi

kdyz si nasadim sluchatka, tak me to trochu vic tlaci ale da se na to zvyknout.
Ale hlavne rano po akci - vyndam spunty a zadny huceni, piskani
Takze ja je doporucuju