Pitching
-
Ondrej.Hrncir
Pitching
Ahoj mám doma CDčko Reloop RMP-2 a chci se zeptat jestli je pitching vůbec možnej se učit s jedním přehrávačem a jestli někde na netunení nějakej nápomocnej návod.
A ještě jeden asi trochu hloupej dotaz i tak mě to zajímá nevím jak to popsat ale jak na sebe ty písničky navazujou tak mě zajímá jak se dá udělat ta opakovaná hudby vtom přechodu(většinou jen basy) myslím tim že některé písničky začínají pro toto trochu zvláštně např. Shaun Baker & Maloy-Hey Hi Hallo Kde Maloy začíná zpěvem. Musí se ta písnička předem připravit nebo jak se to dělá? Doufám že to někdo pochopí je mi jasný že to je napsaný blbě ale těžko se mi to vysvětluje. Díky moc za každou odpověď
A ještě jeden asi trochu hloupej dotaz i tak mě to zajímá nevím jak to popsat ale jak na sebe ty písničky navazujou tak mě zajímá jak se dá udělat ta opakovaná hudby vtom přechodu(většinou jen basy) myslím tim že některé písničky začínají pro toto trochu zvláštně např. Shaun Baker & Maloy-Hey Hi Hallo Kde Maloy začíná zpěvem. Musí se ta písnička předem připravit nebo jak se to dělá? Doufám že to někdo pochopí je mi jasný že to je napsaný blbě ale těžko se mi to vysvětluje. Díky moc za každou odpověď
-
microgenius
Re: Pitching
Ondrej.Hrncir píše:Ahoj mám doma CDčko Reloop RMP-2 a chci se zeptat jestli je pitching vůbec možnej se učit s jedním přehrávačem a jestli někde na netunení nějakej nápomocnej návod.
ty bassy na zacatku tak bud max extendet pisnicky kde mas na zacatku jenom ty bassy a potom zacne zpev nebo si to hodis do loopu na 4 doby
a jak myslis ten pitching?vetsinou musim mit dva prehravace a podle ucha je srovnavat poslouchas obe pisnicky ve sluchadlu a pak jen hejbes pitchem do plus nebo minus a podle ucha poslechnes jestli to sedi
na to zadnej navod neni chce to proste trenovat a trenovat aby se to ty usi naucili vnimat
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II
na naučení ti teoreticky stačí jen jeden.. ale potřebuješ další přehrávač abys si na něm pustil nějaký song a toho reloopa použiješ na srovnání a přechod.. pak zas pustíš třeba jiný song na druhém přehrávači.. tentokrát bez přechodu a zase se budeš snažit na reloopu srovnat..
ty basy se dělají i tak, že song který hraje zasmyškuješ na 4 nebo 8 dob a do této smyšky domýcháš druhou skladbu.. klidně může být na začátku jen zpěv..
ale doporučuju 2 přehrávače na naučení se :wink2:
ty basy se dělají i tak, že song který hraje zasmyškuješ na 4 nebo 8 dob a do této smyšky domýcháš druhou skladbu.. klidně může být na začátku jen zpěv..
ale doporučuju 2 přehrávače na naučení se :wink2:
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
Je to o tom naučit se poslouchat. Nejdřív se nauč míchat beaty pospolu a pak namixovat do toho track, kterej začíná hlasem nebude problém. Na mixování určitě budeš potřebovat dva přehrávače. S jedním to sice jde teoreticky na naučení taky, ale nikdy si nevyzkoušíš tu rychlost s jakou musíš ty tracky umět srovnat, než ti to skončí.
já sem se třeba naučil na jednom reloop rmp 1 
-
Ondrej.Hrncir
Díky moc jste tu skvělí lidi
čekal jsem nějakej špatnej ohlas ať to odhodim atd... takže všem děkuju 
-
microgenius
-
Paul Diamond
Ondrej.Hrncir píše:čekal jsem nějakej špatnej ohlas ať to odhodim atd...
od toho je tu ToLa
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk
Více než výstižné.Paul Diamond píše:Ondrej.Hrncir píše:čekal jsem nějakej špatnej ohlas ať to odhodim atd...
od toho je tu ToLa
![]()
![]()
Ale určitě si pak koukal, když si hrál poprvé na dvou, co?Kamikadze píše:já sem se třeba naučil na jednom reloop rmp 1
no tak jako základ sem se naučil, najít první beat, díky tomu že to má banky, sem dělal smyčky z jednoho songu do jinýho atd. takže dost věcí sem se naučil, pak sem to prodal, a koupil dva pio cdj 400, samozřejmě to byl skok