Pioneer CDJ-200, mixák a Virtual DJ

Dotazy týkající se více druhů techniky
Odpovědět
EnzeCZ

Pioneer CDJ-200, mixák a Virtual DJ

Příspěvek od EnzeCZ »

Ahoj všem.

Snažím se pomocí googlu a jiných prostředků vyřešit následující věc.
Mám dva CDJ-200, Virtual DJ a mixák. Nejsem ale schopen vymyslet nebo zjistit, jak správně realizovat schéma: dva playery - virtual DJ - mixák.
Virtual DJ tuto možnost nabízí.

Co vím jistě, že určitě potřebuji zvukovou kartu. V notebooku mám jeden jediný kanál na sluchátka.
Vycházím z toho, že mám dva přehrávače, tedy 2x Line-In a dál na dva kanály mixáku.
Nechápu ale tu problematiku, jak zvolit zvukovou kartu, aby tuhle možnost podpořila.
Pak jsou zde ještě nejistoty o výstupu Control na pinckách - je to ten Control, který pro tenhle účel musím použít?

Obrázek

A nebo tohle vůbec v kombinaci s CDJ 200 nejde?
Je těžký se dozvědět, jestli to CDJ 200 vůbec umí. Vím, že je to dědeček a patří jít dál a koupit něco novějšího, ale po tom, co jsem to pořídil jsem zjistil,
že výběr je široký a nejdřív musím zjistit, co přesně chci a co přesně hledám.

Jedna doplňující otázka - jaký máte zkušenosti s BPM Counterem na CDJ 200?
Podle mě to moc nefunguje.. Respektive lže..

Díky za příspěvky.

DoMiN

Re: Pioneer CDJ-200, mixák a Virtual DJ

Příspěvek od DoMiN »

1. Treba ti zvukovku štýlu Traktor A6 a pod.....(aspoň podľa mňa :D ), kde si napojíš prehrávače do vstupov na zvukovke a výstupy zapojíš do mixu(či ako to je :D )
2. na BPM Counter sa moc nespoliehaj.... Niektoré prehrávače ukážu dobre BPM (ale je ich strašne málo, aj to sú minimálne odchýlky)
Zvuk: 2xRCF ART 712A-MKII, DB Technologies SUB18D, 2x Pioneer CDJ900, Numark iM9 (už čoskoro vymeníme)

Kopec káblov, predlžovačiek a tak :D

EnzeCZ

Příspěvek od EnzeCZ »

Viděl jsem tu různá vlákna o tom, co je třeba, aby takováto kombinace fungovala. Traktor A6 jsem dnes už v některých vláknech viděl. Není mi jen jasné, jestli CDJ-200 to dokáže přes Traktor A6 přenést do VDJ a jestli ve VDJ uvidím reálný přenos z CDJ-200. A bohužel mi chybí znalosti o problematice MIDI. Viděl jsem totiž různé názory o tom, že mix a přehrávače musí mít MIDI porty.

EnzeCZ

Příspěvek od EnzeCZ »

Jedna možnost je použít CDJ jako kontroler. To znamená, že ve VDJ zvolím track a CDJ jej kontroluje, ovládá.
Nevím, jestli dvoustovka lze jako kontroler - v manualu se toho o tom moc nepíše a mate mě konektor Control, který je na zádech přehrávače.
Druhá možnost a o to jde mě - track vložen do CDJ a VDJ zobrazuje jen průběh. Například ten graf tracku, co je nahoře ve VDJ, kde jsou vidět beaty apod.

Stay.ONE

Příspěvek od Stay.ONE »

pokud bys mě např. Traktor A6 a budeš hrát přes virtual cd, tak je jedno jestli budeš hrát z CDJ 200 nebo 2000. Pokud bys chtěl použít playery jako kontroler, musí umět midi, což 200 myslím nemají.

Klidně mě někdo opravte, pokud se mílím, ale myslím si, že to tak je :)
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

EnzeCZ

Příspěvek od EnzeCZ »

Nechtěl jsem se jen spoléhat na členy fóra a ještě jsem pátral: Např. 350 nebo 400 mají USB, přes který by to mělo jít podstatně jednodušeji. Onen Control na dvoustovce je pro jinou funkci, která s mým dotazem nesouvisí. Asi se těch dvoustovek budu muset zbavit )

Když jsem tu už zmínil BPM a třistapadesátku - četl jsem o BPM Locku na tomto playeru. Koukl jsem na nějaký videa od Pioneeru a tam měl chlápek dvakrát CDJ350 a DJM350. Ten BPM Lock tam předváděl a docela mu to šlo. Jedna věc mi nedochází - jak player jedna ví o tom, že na player dva je lock na 130BPM a udrží jí taky? Jsou playery ještě nějak propojené? Nebo spolu nekomunikují a countery jsou prostě přesné a netluče se to? Čemuž bych se teda divil.. Pořád k těmto playerů na netu vidím DJM350 a je to jak kdyby to bez sebe nemohlo pracovat,.

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

uff .... piate cez deviate .... "control" je na prepojenie s mixom a sluzi ako fader start, pokial to mix podporuje .... to znamena, ze mas cd zapauzovane a pri vytiahnuti sable alebo prelinutim crossfadera sa player hodi do rezimu play .... CDJ 200 su len prehravace, nepodporuju midi ....cize ak chces nimi ovladat VDJ, tak len tou alternativou ako napr. A6 a timecode cd ..... BPM lock, sluzi na uzamknutie tempa, playere sa nijak neprepajaju ... ta funkcia je kvoli tomu, ze niektore tracky plavaju v bpm v nejakom rozsahu a tymto si to zamknes na jednu hodnotu .... ked chces hrat primarne z VDJ, preco si si nekupil rovno konzolu? .... skrabes sa pravou rukou cez gule za lavym uchom :)
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

EnzeCZ

Příspěvek od EnzeCZ »

Řekněme, že to byl uspěchaný nákup za velmi dobré peníze, tak jsem to chtěl zkusit. Díval jsem se na videa, kde měli napojené pincky a mix k VDJ a pinckem ovládal hledání v knihovně ve VDJ. To už je ale taky funkce kontroleru. S tím Controlem jsem to překombinoval, špatně jsem četl manual.

Timecode CD jsem našel na stránkách VDJ: http://www.virtualdj.com/products/timec ... meCode.mp3
Ale popravdě nevím, jestli je to ono a co s tím provést.

S tím BPM Lockem, to už nerozebírejme, nepatří to sem, špatně jsem to pochopil.

Každopádně díky za odpovědi.

Mari

Příspěvek od Mari »

CDJ-200 nemá podporu MIDI ani HID, takže nikdy nebude možné dosáhnout stejné funkčnosti jako u CDJ 350/400 a výše, které podporu midi a vyšší modely i hid mají. Zprovoznit to můžete maximálně v režimu DVS - tedy použít zvukovou kartu jako například ESI Maya44 USD, přes kterou půjde signál dovnitř a ven jako u klasického DVS. V samotném virtualu ale NEPŮJDE PLAERY NIC OVLÁDAT, tedy ani nic vyhledávat.

Odpovědět