Jak chránit techniku před opilci
Re: Jak chránit techniku před opilci
Taky za-vzpomínám. Je to asi tři roky zpátky, když jsme hráli v jednom místním baru, který se právě otvíral. Mělo jít o komerční clubovou muziku(Trance,House) A hned naproti pracovali nějací Slovenští dělnící na činžáku. Večer tam došli a nejspíš jeden z nich nemohl překousnout co se tam hraje. Tak asi nejspíš z Auta dotáhl kazetu, že chce první písničku-měl tam být Landa nebo co. Tak jsem mu vysvětlil, že přehrávač na kazety nemáme a, že je tu je diskotéka. Netrvalo ani půl hodiny a dolezl znova, byl jak dělo, a měl v ruce půl flašky Rumu, chytl balanc a hop Rum skončil na mixu, ale naštěstí na DJX-700. Který nečekaně vydržel, ale přestali nám jet vstupy 2-3. Takže od té doby když chce majitel aby tam byla akce, požadujeme nějakého Securiťaka a už nám kolikrát techniku zachránil před blbama co chcou nějaký Rock a jsou agresivní, když se jim to nezahraje. Ale naštěstí pochopily, že když je akce tak tam lézt nemají, už je klid!
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!
Podle me zadna stoprocentní ochrana neexistuje. Chce to akorat selsky rozum majitelů klubů, kterí DJ stage dostatecne oddelí od parketu. Napríklad v BPM baru v Kladne by rozlitej dzus byl asi na vrazdu!! Jestli tam nekdo hral, dá mi za pravdu, ze nic takového jsem jeste nevidel nejen já, ale i moji vehlasnejsí a svetem procestovalý známý nevidely. Je to jak rídit raketoplán... viz. jejich web.
http://www.bpm.dj/
http://www.bpm.dj/
-
[quote="vladaf"]Podle me zadna stoprocentní ochrana neexistuje. Chce to akorat selsky rozum majitelů klubů, kterí DJ stage dostatecne oddelí od parketu. Napríklad v BPM baru v Kladne by rozlitej dzus byl asi na vrazdu!! Jestli tam nekdo hral, dá mi za pravdu, ze nic takového jsem jeste nevidel nejen já, ale i moji vehlasnejsí a svetem procestovalý známý nevidely. Je to jak rídit raketoplán... viz. jejich web.
http://www.bpm.dj/[/quote]
bpm má tu výhodu že majitel je zapálený DJ čili o kvalitní techniku a zázemí není nouze takže minimální možnost něčeho takového
hold už to že si Djs v čr musí kolikrát vozit svoji techniku je na hlavu postavená jelikož můj názor a nejen můj ale 99% ostravských dj je že dj by měl přijet do KLUBU či Diskotéky s CD a sluchátkama...popřípadně vinyly a ne s sebou tahat aparaturu...bohužel skutečnost je v 80% jiná....a pak vznikají takové problémy které už zažil snad každý kdo nákou dobu hraje...nejlepší možnost být jak hlídací pes a vyhazovat vyhazovat a vyhazovat..... 
http://www.bpm.dj/[/quote]
bpm má tu výhodu že majitel je zapálený DJ čili o kvalitní techniku a zázemí není nouze takže minimální možnost něčeho takového

No tak s politím aparatury mám také sví zkušenosti. Před dvěma lety jsem hrával v Musci baru 999 v České Lípě a hrál jsem tam na staré dvojče Numark, které už odcházelo, tak jsem se rozhodl koupit vlastní aparaturu. Koupil jsem Reloop RMP-2 a Reloop RMX 40 USB. Pro set jsem jel až do Domažlic 23.12. abych na ně mohl na Vánoce hrát. Byl jsem znich celkem nadšen skvěle jsem odehrál Vánoce, pak pátek a v sobotu si nějakej blb položil piv na Dj pultík (Dj pultík měl takovou desku a vypadal ak bar, takže to přímo evokovalo k položení pití) a když něco kamarádovi vyprávěl máchnul rukou a celý pivo mi rozlil do přehrávačů. Koho by to nenasralo... samozřejmě mix se rozsvítil jak vánoční stromeček ale hrál dál.. horší to bylo se studio mixem kterej byl zapuštěněj hned vedle.. byl to nějakej Behringer a ten schřel uplně. Samozřejmě že ticho.. lidi utekli.. já totálně na nervy. Pak přijel kluk co tam dělal technika.. zapnul přehrávače a mix a řekl ať to nechám potichu hrát. Sice jsem na něj koukal jak puk, jestli se nezbláznil, ale udělal jsem to. Po chvíli mixák začal dioda po diodě zhasínat a za hodinu bylo uplně vše v pořádku tak jsem si alespoň trochu oddychl, přehrávače jsem poslal na vyčištění a další rok fungovaly až na pár vyjímek vpohodě. Jen stou DJ stagý se nic neudělalo, jen jsem dostal povolení jim ty skleničky házet na zem když si je neodnesou=). Ale co se týče nejlepší stage co se týče ochrany před politím, na který jsem mohl hrát je v Luxoru v ČL( http://www.luxorclub.estranky.cz/fotoal ... eska-lipa/ ). Je vysoko v 1.5m, takže se tam citím v bezpečí. Takhle by to mělo bejt všude =)
no, mne sa nedavno potvrdilo, ze najvecsim nepriatelom cloveka je on sam ...toz sme s kamaratom hrali na jednej akcii ...majitel klubu nas zasobil kvalitnym vinom a ja jako dement som moj pohar spolu s flasou polozil rovno medzi mixpult a cd player ...niekam som odbehol a ked som prisiel naspat, uz v znacne podgurazenom stave, tak som nechcene prevratil flasu s poharom a vino sa rozlialo na mixak ...nevznikla nam ziadna skoda, a dikybohu fuguje to ...takze moja skusenost je skor ta, ze nechlastat moc pred a pocas hrania, pretoze vy sami si mozete sposobit daleko vacsiu skodu ako nejaky opilec, ktoreho lahko slusne poslete do prdele 

bacha na to sice vsechno muze fungovat, ale vino je kysely a lepta plosny spoje, jestli si to neudelal, tak to urcite co nejdriv rozeber a vycisti (nejlip isopropanolem)
Nikdy by mě nenapadlo dát pití někam mezi techniku a v některých klubech je to i pod pokutou zakázáno, což je jedině dobře.
kdyz to clovek ma v casech, notas na stojanku, tak je to v pohode, pokud neni poleno a nevyleje si to tam primo, max ma ubleptany ty casy, samozrejme to neplati pro sklenicky na nozickach
ideal je samozrejme tam nic nepokladat, ale treba u vicedennich openair akcich je to celkem dost nerealny
ideal je samozrejme tam nic nepokladat, ale treba u vicedennich openair akcich je to celkem dost nerealny
-
Tak já když sem nucený mít pití vedle techniky, tak se to snažím nějak oddělit. Třeba víkem od casu nebo tak...
Techniku neohrožují jenom tekutiny. Na jedné venkovní akci zrovna opravovali pódium a hned vedle byla hromada jemného šutru. Jednu opilou holku nenapadlo nic lepšího, než začít ten písek se šutrem vyhazovat do vzduchu, že jako prší. Samozřejmě i na mě.
Než jsme ji zarazili, tak nás pěkně pokropila. Když jsem cítil, jak mi pak šavle na mixu zadrhávají o vevnitř zapadaná zrnka písku a vydírá se tak odporová dráha, tak jsem měl chuť vraždit.
Naštěstí to byl jenom nějaký starší Behringer. Takže si dávejte bacha, nikdy nevíte, co může opilec vymyslet 

ufff, to s tym pieskom a zadrhavajucimi fadermi muselo byt riadne neprijemne...ono na takychto dedinskych akciach je velmi tazke odhadnut situaciu, ked nejaky opilec zacne vystrajat, tak je dobre tam mat pripraveneho niekoho znameho ako ochranku
este ma napadlo, casto je dost velkym problemom popol z cigariet, znamemu jeden manik odhodil ohorok za pult a vraj mu zacala horiet izolacia na kably, ludia sa holt niekedy spravaju ako prasata

este ma napadlo, casto je dost velkym problemom popol z cigariet, znamemu jeden manik odhodil ohorok za pult a vraj mu zacala horiet izolacia na kably, ludia sa holt niekedy spravaju ako prasata
Takhle se s tim vyporadavam ja 
- pred postavenim aparatu myslet uz dopredu na nejhorsi, zadelat, prilepit, omotat kabely apod.
- vzdy co nejvic znemoznim pristup k technice
- sem ve strehu
je to sice vopruz, ale sam hlidam jestli nekdo nekde blizko nepolozil piti apod. a sam to odnasim pryc
- bohuzel jsou casto horsi opili djs co si o sobe mysli jaky nejsou hvezdy, hrajou z Vasi nebo clubovy aparatury a chovaj se k ni jako prasata
Samozrejme ze vsechno tohle nekdy nestaci, zazil jsem magora, kterej v nejlepsim sundal praskovy hasici pristroj ze zdi a "uhasil" celej tanecni parket. Nastesti se podarilo aparat rychle alespon castecne prikrejt, ale cisteni bylo dlouhy a pracny, ten prasek vleze vsude.

- pred postavenim aparatu myslet uz dopredu na nejhorsi, zadelat, prilepit, omotat kabely apod.
- vzdy co nejvic znemoznim pristup k technice
- sem ve strehu

- bohuzel jsou casto horsi opili djs co si o sobe mysli jaky nejsou hvezdy, hrajou z Vasi nebo clubovy aparatury a chovaj se k ni jako prasata
Samozrejme ze vsechno tohle nekdy nestaci, zazil jsem magora, kterej v nejlepsim sundal praskovy hasici pristroj ze zdi a "uhasil" celej tanecni parket. Nastesti se podarilo aparat rychle alespon castecne prikrejt, ale cisteni bylo dlouhy a pracny, ten prasek vleze vsude.
NI Traktor S4 MK3+X1 MK2+F1/HP ProBook 450 G3/2xTechnics 1210 MK2/Rodec BX-9/Sennheiser HD 25-II
Lidi si hlavně musej uvědomit že nejsme žádnej skurvenej jukebox 

najideálnejšie je hrať z vyvýšeného miesta. Ale ani to nie je stále najlepšia voľba,cca pred 6 rokmi som videl,ako si ožran chcel podať ruku s djom (asi s Marekom Cooperom ak dobre pamätám) a drgol mu zo zadu do ramienka. Riešenie je aj obmedzenie vstup do boothu a blízko k nemu. Kamarát na akciách naťahoval železné zábradlie pred stage.(keď nájdem fotku nahodím).
A teraz moja nedávna skúsenosť s opilcami. pred mesiacom som hral na jednej narodeninovej oslave. Keďže bol každý stôl obsadený,bol som donútený rozložiť sa na bedničky od coly. 3 bedničky pod jedným gramcom,3 pod druhým. Dokonca som ich vybral z kufrov,aby som sa nekŕčil. Noťas som mal na ľavo na nízkej barovej stoličke,takže chrbát si to ajtak odniesol. S majiteľom sme sa snažili obmedziť prístup ku mne. Zo začiatku bolo všetko v pohode. Po polnočnom striptíze sa ale každý opil ako prasa. začalo to občasným drgnutím do pseudostola,potom mi jeden expert chytil točiacu sa platňu,keď som bol zohnutý k noťasu. To ešte nebolo nič oproti jednej premúdrelej paničky,ktorá ma sústavne otravovala s niečím (skoro nič som jej nerozumel, artikuláciu stratila asi pri 3 promile),ktorá ledva stála na nohách,tak sa chcela chytiť o display ntb. Hneď som jej odstrčil ruku. Asi na štvrtý krát som sa riadne nasral,keď mi skoro odjebala panty ktoré držia displej. Vyletel som na ňu. Počas noci už neprišla zamnou. Potešil som sa,že hrozba už prešla. A vtedy jeden ožran v záchvate tanca stratil balanc...ledva som udržal gramce a mix na tých zkurvetých nestabilných bedničkách. Potom mu napadlo zobrať stoličku a na nej tancovať priamo pred aparátom. Hneď som mu to zatrhol. Jediné šťastie,že tam bol známy,ktorý celú noc skoro každému dával facky, ktorí sa nesprávali ako ľudia. Nakoniec sa aj skoro strhla bitka. Pol baru rozjebaná,sklo všade. Ale všetko dobre dopadlo,aparatúra nepoškodená,neoliata,až na pár kvapiek na platni,na ntb display ide. Je to proste riziko práce. Bola to hrozne dlhá noc,ale aj tak som sa zabavil.
A teraz moja nedávna skúsenosť s opilcami. pred mesiacom som hral na jednej narodeninovej oslave. Keďže bol každý stôl obsadený,bol som donútený rozložiť sa na bedničky od coly. 3 bedničky pod jedným gramcom,3 pod druhým. Dokonca som ich vybral z kufrov,aby som sa nekŕčil. Noťas som mal na ľavo na nízkej barovej stoličke,takže chrbát si to ajtak odniesol. S majiteľom sme sa snažili obmedziť prístup ku mne. Zo začiatku bolo všetko v pohode. Po polnočnom striptíze sa ale každý opil ako prasa. začalo to občasným drgnutím do pseudostola,potom mi jeden expert chytil točiacu sa platňu,keď som bol zohnutý k noťasu. To ešte nebolo nič oproti jednej premúdrelej paničky,ktorá ma sústavne otravovala s niečím (skoro nič som jej nerozumel, artikuláciu stratila asi pri 3 promile),ktorá ledva stála na nohách,tak sa chcela chytiť o display ntb. Hneď som jej odstrčil ruku. Asi na štvrtý krát som sa riadne nasral,keď mi skoro odjebala panty ktoré držia displej. Vyletel som na ňu. Počas noci už neprišla zamnou. Potešil som sa,že hrozba už prešla. A vtedy jeden ožran v záchvate tanca stratil balanc...ledva som udržal gramce a mix na tých zkurvetých nestabilných bedničkách. Potom mu napadlo zobrať stoličku a na nej tancovať priamo pred aparátom. Hneď som mu to zatrhol. Jediné šťastie,že tam bol známy,ktorý celú noc skoro každému dával facky, ktorí sa nesprávali ako ľudia. Nakoniec sa aj skoro strhla bitka. Pol baru rozjebaná,sklo všade. Ale všetko dobre dopadlo,aparatúra nepoškodená,neoliata,až na pár kvapiek na platni,na ntb display ide. Je to proste riziko práce. Bola to hrozne dlhá noc,ale aj tak som sa zabavil.
-
na akci se me stavalo ze jsem mel pod technikou louze takze vsechno plavalo, nastesti mix zespoda nema nasavani ci podobne dirky takze nemoznost se tam neco dostat,.Jinak je pravda ze parkrat sem si cmrdnul z panaku na mix nastesti nic nezateklo hned jsem to utrel
, ale doporucuju netukat si nad technikou
jinak co se tyce hrani venku(cluby,bary ) tak nejak ok zato rodine oslavy koncej hrozne naposledni oslave mix dostal zasah plnou sklenkou vina, nastesti pohotova reakce takze nic nezateklo ale pohled to byl hroznej.Co se tyce jinejch akcich takjsem videl kdyz to odnesli dva notebooky, kdyz jeden dj omylem (nasatej) prolil notes tomu druhemu
a znam dje co si pc zalil sam
.

pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II