Gramofon LEDky

Dotazy týkající se více druhů techniky
Odpovědět
Pady

Gramofon LEDky

Příspěvek od Pady »

Zdar, nevíte někdo jak si podomácku vyrobit něco takovýhleho? Je tam sice odkaz přímo k prodejci na ebay, ale je to kompatibilní asi jen s technicsy, a já mám reloopy.. :( Taky uplně nechápu, jak je to napájený.. Pokud s tím má někdo zkušenosti, napište :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QLP9ODFSiYY[/youtube]

Majky_mike

Re: Gramofon LEDky

Příspěvek od Majky_mike »

těžko říct... vypadá to bombasiticky, ale v praxi by mě na tom asi hrát s*alo, byť teda na ten nižší stupeň výkonu to nesvítí tak hrozně.

Podle mého názoru to bude kroužek s velmi malými SMD ledkami a difuzním plastem, napájený asi skrze dírku, kterou do gramce sám vyvrtáš. Nevidim důvod, proč by jsi to neměl rozjet i na jiném gramo, protože ty rozměry talířů jsou prakticky stejné (raději to ale zkontroluj). Jediné co možná budeš muset modifikovat je napájení a připojení k lampičce. Sám to budeš vyrábět těžko, protože běžné led pásky nejsou ohebné v tomto směru ohybu.

Pady

Příspěvek od Pady »

Ale když to provrtám, stejně nechápu, z čeho to bude napájený, na co se to má připájet/připojit...

Makovnik

Příspěvek od Makovnik »

Nevyzera to ako kruzok na obvode taniera, ale ako svetlo zvnutra gramca, spod taniera. Svieti mu totiz aj potenciometer.
Vmontujes tam nejake led pasik a napajanie niekde najdes. Odmeras, kolko dava trafo gramca, napajkujes napatovy delic a uz.

Tak ci tak, vyzera to ako gadzo tuzing.

Odpovědět