Tvoření Hardstyle a Hardcore na FL Studiu 9
Tvoření Hardstyle a Hardcore na FL Studiu 9
Zdravím
Mám FL Studio 9 XXL Producer Edition a rád bych začal s tvořením Hardstyle/Hardcore. Nějaké amatérské tracky už mám, ale jsou vytvořeny ze stažených samplů, již vytvořených kicků a zvuků. Chtěl bych poradit jak vytvořit opravdový Hardstyle/Hardcore kick a opravdový Hardstyle/Hardcore synth nebo lead nebo jak se tomu říká. Prostě zvuk melodie. A taky jak udělat, aby ten track nezněl nějak ''suše'', tzn. kolik a jaké zvuky použít, aby tam nebyly jen kicky atd. Doufám, že se tohoto tématu někdo chytne, protože tyto styly u nás nejsou moc populární.
Re: Tvoření Hardstyle a Hardcore na FL Studiu 9
To vím, že je mnoho videí s tutoriály, ale tak třeba nějaké tipy, zkušenosti s tvořením, s programem atd atd 
Reloop Mixage Interface Edition, American Audio HP-700, M-Audio KeyRig 49 // Hardstyle, UK Hardcore
-
Arojnhnijt
3xOSCHeartcore píše:To vím, že je mnoho videí s tutoriály, ale tak třeba nějaké tipy, zkušenosti s tvořením, s programem atd atd
rada - pro zacatek zapomen na programovani bubnu a obzvlaste kicku - NEbudou znit dobre
bubny prozatim jen sampluj.
co se tyka leadu, basy a ostatnich synthu - jak psali nade mnou - googluj a hledej tutorialy na youtubu, vytvarej podle toho, je tam toho hrozne moc.
a aby neznel track suse - snaz se poslouchat svoje oblibeny interprety a vsimat si kazdej detail tracku - jaky tam sou zvuky, jakym stylem hrajou, co tam je za efekty a obecne jak sou ty tracky poskladany, a snaz se to napodobit. jen poradim - ne vzdy zni track suse jen proto ze je tam malo zvuku - hodne zvuku naopak muze casto uskodit. snaz se spis aby to nebylo monotoni a nehrala minutu v kuse ta sama smycka
co se tyka leadu, basy a ostatnich synthu - jak psali nade mnou - googluj a hledej tutorialy na youtubu, vytvarej podle toho, je tam toho hrozne moc.
a aby neznel track suse - snaz se poslouchat svoje oblibeny interprety a vsimat si kazdej detail tracku - jaky tam sou zvuky, jakym stylem hrajou, co tam je za efekty a obecne jak sou ty tracky poskladany, a snaz se to napodobit. jen poradim - ne vzdy zni track suse jen proto ze je tam malo zvuku - hodne zvuku naopak muze casto uskodit. snaz se spis aby to nebylo monotoni a nehrala minutu v kuse ta sama smycka
OK, super, díky za tipy
Vlastní kicky už zkouším. Využívám Fruit Kick, Multiband Compressor, Delay Bank, Love Philter a distorzi, spíš WaveShaper. Jenže jak ten track má moc efektů nebo zvuků, tak už se to seká. 3xOsc bude asi dobrá sranda než něco vykroutím. Nicméně, snažím se i o něco jako Happycore/Trancecore. Jednu skladbu dám brzo na YouTube a hodím sem odkaz. Jsem zvědavý na kritiku
nedávno jsem ještě začal Newstyle track. Začátek dobrý, žádná nuda. Ale u mid-intra jsem skončil
nemůžu najít efekt, který by spojil poslední kick s mid-intrem, aby tam nebyla tichá mezera. No a pak ten správnej synth nemůžu vykroutit.a. Ale u mid-intra jsem skončil
nemůžu najít efekt, který by spojil poslední kick s mid-intrem, aby tam nebyla tichá mezera. No a pak ten správnej synth nemůžu vykroutit.
Reloop Mixage Interface Edition, American Audio HP-700, M-Audio KeyRig 49 // Hardstyle, UK Hardcore
Omlouvám se za ten konec příspěvku. Opera Mini to nějak podělala.
-
Arojnhnijt
stahni si ASIO4ALL , popř externí zvukovku, nektere stahnute efekty a generatory jsou taky narocne na CPU takove nebratHeartcore píše: Jenže jak ten track má moc efektů nebo zvuků, tak už se to seká. 3
ASIO4ALL mám
o zvukovce přemýšlím. I kvůli sluchátkům k Virtual DJ, ale to tu nebudu rozebírat 
Heartcore píše:ZdravímMám FL Studio 9 XXL Producer Edition a rád bych začal s tvořením Hardstyle/Hardcore. Nějaké amatérské tracky už mám, ale jsou vytvořeny ze stažených samplů, již vytvořených kicků a zvuků. Chtěl bych poradit jak vytvořit opravdový Hardstyle/Hardcore kick a opravdový Hardstyle/Hardcore synth nebo lead nebo jak se tomu říká. Prostě zvuk melodie. A taky jak udělat, aby ten track nezněl nějak ''suše'', tzn. kolik a jaké zvuky použít, aby tam nebyly jen kicky atd. Doufám, že se tohoto tématu někdo chytne, protože tyto styly u nás nejsou moc populární.
Poradim ti a ukážu ti směr ostatní bude na tobě - Přidej si mě na skajpu RIPER24
Yamaha rs7000,Korg esx-emx,akai apc60 ableton live Atd.
Bohužel nemám Skype..RiperCZ píše:Heartcore píše:ZdravímMám FL Studio 9 XXL Producer Edition a rád bych začal s tvořením Hardstyle/Hardcore. Nějaké amatérské tracky už mám, ale jsou vytvořeny ze stažených samplů, již vytvořených kicků a zvuků. Chtěl bych poradit jak vytvořit opravdový Hardstyle/Hardcore kick a opravdový Hardstyle/Hardcore synth nebo lead nebo jak se tomu říká. Prostě zvuk melodie. A taky jak udělat, aby ten track nezněl nějak ''suše'', tzn. kolik a jaké zvuky použít, aby tam nebyly jen kicky atd. Doufám, že se tohoto tématu někdo chytne, protože tyto styly u nás nejsou moc populární.
Poradim ti a ukážu ti směr ostatní bude na tobě - Přidej si mě na skajpu RIPER24
Přesně podle tebe to dělámRickySho píše:rada - pro zacatek zapomen na programovani bubnu a obzvlaste kicku - NEbudou znit dobrebubny prozatim jen sampluj.
Co bych dal za to kdyby mi někdo před deseti lety poradil ...Skype má asi 10mb.Heartcore píše:Bohužel nemám Skype..RiperCZ píše:Heartcore píše:ZdravímMám FL Studio 9 XXL Producer Edition a rád bych začal s tvořením Hardstyle/Hardcore. Nějaké amatérské tracky už mám, ale jsou vytvořeny ze stažených samplů, již vytvořených kicků a zvuků. Chtěl bych poradit jak vytvořit opravdový Hardstyle/Hardcore kick a opravdový Hardstyle/Hardcore synth nebo lead nebo jak se tomu říká. Prostě zvuk melodie. A taky jak udělat, aby ten track nezněl nějak ''suše'', tzn. kolik a jaké zvuky použít, aby tam nebyly jen kicky atd. Doufám, že se tohoto tématu někdo chytne, protože tyto styly u nás nejsou moc populární.
Když nemáš zájem si stáhnout skajpa,tak asi o pomoc moc nestojíš.
......Ale fakt mě udivuje že se ptáš jak se tvoří Hardstyle atd...
To nemáš uši a internet?
Nechceš ty treky zrovna i složit?...
Nemyslim to špatně ale za mě těch informací bylo málo,ale ted si napiš na google---
jak se tvoří atd...No doprdele na internetu je uplně všecko snad ne?........
Já všechno co umim sem louskal v překladačích a nekonečnokrát prasil stejný chybi
přišel asi o pět ženskejch a i dceru dokonce,
Ale pokud chceš aby ti to někdo naservíroval pod nos a vodil tě za ručičku,
tak na to že ceš páchat háárd core bych tě tipnul jinak.
Já obětoval pro muziku všechno,tak mě neser a stáhni si ten zasranej skajp a přidej si mě.
No jako já sem asi z jiný planety woe,co tady občas lidi napíšou je fakt jak z jiný dimenze.
Si představ větu-Dobrý den chci skládat hudbu asi na počítači a nevim vůbec nic poradíte mi?
....naposledy kámo skajp Riper24
Yamaha rs7000,Korg esx-emx,akai apc60 ableton live Atd.
To RiperCZ:
Tak narovinu no.. Já nemám internet doma..
Tak narovinu no.. Já nemám internet doma..
Tady je můj první Hardstyle track na FL Studiu 9. Snad se vám bude líbit a snad se dočkám nějaké kritiky, ať už pozitivní nebo negativní. Chci znát vaše názory
http://www.youtube.com/watch?v=oEp9MokPGNc
http://www.youtube.com/watch?v=oEp9MokPGNc