Problém z Fl 10

Reason, FL Studio, Cakewalk, atd.
Odpovědět
Rabinjakob
Příspěvky: 16
Registrován: 08 zář 2008 17:50

Problém z Fl 10

Příspěvek od Rabinjakob » 20 dub 2011 17:36

Zdravím .Sehnal jsem si na netu novou verzi flka musím říct že je našlapaná díky určitým pluginům a syntetyzátorům jenže..... U jiných verzí jsme všichni byli zvyklí že když jste si např vytvořili určité stopy tak pak jste je přez nabídku v playlistu dali do něj veškeré stopy které byly spuštěné a nebylo na nich mute jenže ta nová 10 je v tom jiná a to tím že tam ta nabídka není a když už to tam vtlačím tak všechny stopy do jednoho paternu .Nevíte co z tím bojuju už z tím 2hý den.Dík

VIktor
Příspěvky: 120
Registrován: 25 kvě 2009 20:34

Re: Problém z Fl 10

Příspěvek od VIktor » 20 dub 2011 23:58

Moc jsem tvoji otázku nepochopil ale zní mi to jako by ti zmizel playlist. Skus zmáčknout F5.
:-D

Rabinjakob
Příspěvky: 16
Registrován: 08 zář 2008 17:50

Re: Problém z Fl 10

Příspěvek od Rabinjakob » 21 dub 2011 17:00

nene vyvolání playlistu ovládám všemi dostupnými možnostmi ale objevila se změna a to v tom že normálně u všech verzí jsi nejprve vytvořil nějakou tu smyčku v step sekvenceru a mohl jsi jich udělat více najednou nevím přesně kolik ale nejsložitější věc co sem dělal tak měla 30 stop .Takže to si u např 9 připravíš pak spustíš playlist editor a v nabídce stačilo zadat split the chanel a všechny stopy se ti tam krásně rozdělily jenže ve verzi 10 toto není a když už se ti povede to tam dostat tak veškeré stopy v jednom a to já nechci chci aby každá věc byla v playlistu zvlášt.V tom je ta zrada a nějak se mi nedaří na to přijít ...Prostě v image line zapomněli nejspíš namoje oblíbené tlačítko ...

Uživatelský avatar
RickySho
Příspěvky: 276
Registrován: 30 bře 2009 23:35

Re: Problém z Fl 10

Příspěvek od RickySho » 21 dub 2011 18:10

taky si nejsem jistej jestli jsem to pochopil spravne - je to tak, ze v jednom patternu sis vytvoril x zvuku (smycek) a jakmile jsi byl spokojenej s celkovou smyckou, chtel si zacit budovat track = tzn zapnul playlist a tam ruzne jednotl. zvuky skladat ale tos nemoh pze si je mel v jednom patternu...? tudiz si z toho jednoho patternu potreboval dostat kazdej jednotl zvuk na samostatnej pattern...?

jestli je to takhle tak sice nevim proc to dali pryc (mozna jen presunuli, nvm uz fl nepouzivam) ale tak staci kdyz od zacatku budes davat kazdej zvuk na solo pattern a ty bloky si na zacatku das vsechny pod sebe v playlistu jestli vis jak ot myslim... prijde mi to logictejsi, a ze to neni o nic pracnejsi jen jina cesta ke stejnymu vysledku a pak to nemusis takhle rozdelovat.


ono obecne FLko je v tomhle dost zvlastne neprehledne reseny a zasadne odlisny od vetsiny ostatnich dawek (myslim ten pattern / playlist system)

Rabinjakob
Příspěvky: 16
Registrován: 08 zář 2008 17:50

Re: Problém z Fl 10

Příspěvek od Rabinjakob » 21 dub 2011 19:59

JJ přesně o to se mi jedná .A asi to tam fakt není už jsem to hledal všude .A jinak ohledně fl studia já osobně si ho nemůžu jinak vynachválit a z tím co uvolnili v této 10té verzi je to absolutní šílenost a nebezpečný nástroj jak pro tvorbu tak i pro mix. Jen ta jedna věc mně opravdu dokázala naštvat.

Nextgen
Příspěvky: 5
Registrován: 24 kvě 2011 21:09

Re: Problém z Fl 10

Příspěvek od Nextgen » 24 kvě 2011 21:26

Ano, vypadá to, že v nové verzi FL Studia upustili od typických kostiček v patternech. :o
http://soundcloud.com/peopledesignerr

Rabinjakob
Příspěvky: 16
Registrován: 08 zář 2008 17:50

Re: Problém z Fl 10

Příspěvek od Rabinjakob » 24 kvě 2011 23:40

Nextgen píše:Ano, vypadá to, že v nové verzi FL Studia upustili od typických kostiček v patternech. :o



nene .. Kostičky jsou pořát ale jinak provedli z flkem výrazné změny ohledně syntetizátoru a musím říct že je to bomba....

Nextgen
Příspěvky: 5
Registrován: 24 kvě 2011 21:09

Re: Problém z Fl 10

Příspěvek od Nextgen » 25 kvě 2011 10:54

:surprised2: Zatím jsem neměl možnost s 10 nějak moc pracovat, ale kde tedy patterny jako kostky najdu :?: díky ;-)
http://soundcloud.com/peopledesignerr

Rabinjakob
Příspěvky: 16
Registrován: 08 zář 2008 17:50

Re: Problém z Fl 10

Příspěvek od Rabinjakob » 25 kvě 2011 11:49

No ujasním jednu věc .. Na flku jsem už od dob kdy neslo název fruty loops ale tehdy jsem se o to nijak vůbec nezajímal ale pak jsem natrefil na verzi 6 a od té doby mně to nějak chytlo a neznám nikoho v okolí kdo by se o to zajímal tak u toho softu sedím sám bez toho žeby někdo někdy nějak sledoval co na tom dělám neznám noty neznám odborné názvy dělám jen to že se snažím nějaké tony dávám do hromady tento thread jsem tu založil jen proto že mně zradila ta funkce o které se tu původně mluvilo . Moc jsem tě nepochopil v tvé otázce .. Přiznám se jsem v tom lama ale myslím že jen v té stránce názvů dělám na flku věci ne tak jak se to má dělat ale jak mi to vyhovuje a funguje to prozatím neznám všechno co tento soft nabízí a v některých věcech mám ještě pořád zmatek ale to jsou věci které mně nějak neomezují a i bez nich jde dělat psí kusy .A co se týče změn v Flku stačí se podívat na youtubko např : http://www.youtube.com/watch?v=OfMJkVd6Ffg a jen dodám to je jen pár změn ... Je jich tam o hodně víc ..

Nextgen
Příspěvky: 5
Registrován: 24 kvě 2011 21:09

Re: Problém z Fl 10

Příspěvek od Nextgen » 25 kvě 2011 12:54

Nejspíše jsem moc nepochopil Tvůj dotaz a myslel jsem, že se ptáš právě na to kde zmizely kostičky v Playlistu, ale už asi chápu na co se ptáš.

K mé otázce: Myslel jsem, že jsi našel způsob přenastavení patternů v Playlistu, tak jak byly ve starších verzích.

Tzn. Patterny1-PatternX v Playlistu dole a nad tím místo pro Track1-TrackX. Jak říkám FL 10 jsem viděl jenom v rychlosti a myslím, že "zrušení" patternů(kostiček) v Playlistu, tak jak je známe z minulých verzí je docela zásadní změna pro nezkušeného uživatele.

Ptám se proto, protože již několik let vedu největší české fórum o tvorbě hudby v FL, tak kdyby se tam náhodou někdo zeptal na změnu, zda-li to vůbec změnit lze.

Jinak FL 10 vypádá velmi velmi dobře. :idea:

...

Kouknul jsem na to a Split by channell tam stále je.
Musíš jej ale hledat přímo ve Step Sequenceru. Tam jak je název patternu, před ním je ikonka (+) a za názvem je šipka. Klikni na tu šipku. ;-)
http://soundcloud.com/peopledesignerr

Nextgen
Příspěvky: 5
Registrován: 24 kvě 2011 21:09

Re: Problém z Fl 10

Příspěvek od Nextgen » 25 kvě 2011 21:03

OT: odpověděl jsi si sám ;-)
http://soundcloud.com/peopledesignerr

Rabinjakob
Příspěvky: 16
Registrován: 08 zář 2008 17:50

Re: Problém z Fl 10

Příspěvek od Rabinjakob » 25 kvě 2011 22:30

Nextgen píše:Nejspíše jsem moc nepochopil Tvůj dotaz a myslel jsem, že se ptáš právě na to kde zmizely kostičky v Playlistu, ale už asi chápu na co se ptáš.

K mé otázce: Myslel jsem, že jsi našel způsob přenastavení patternů v Playlistu, tak jak byly ve starších verzích.

Tzn. Patterny1-PatternX v Playlistu dole a nad tím místo pro Track1-TrackX. Jak říkám FL 10 jsem viděl jenom v rychlosti a myslím, že "zrušení" patternů(kostiček) v Playlistu, tak jak je známe z minulých verzí je docela zásadní změna pro nezkušeného uživatele.

Ptám se proto, protože již několik let vedu největší české fórum o tvorbě hudby v FL, tak kdyby se tam náhodou někdo zeptal na změnu, zda-li to vůbec změnit lze.

Jinak FL 10 vypádá velmi velmi dobře. :idea:

...

Kouknul jsem na to a Split by channell tam stále je.
Musíš jej ale hledat přímo ve Step Sequenceru. Tam jak je název patternu, před ním je ikonka (+) a za názvem je šipka. Klikni na tu šipku. ;-)


jej díky já už myslel že se nedohledám protože já to jinak vždy tlačil přez menu v playlistu a v 10tce to už tam není tak jsem byl v pasti i když už si pomalu začínám zvykat na nahazování přez číslování paternů.

Rabinjakob
Příspěvky: 16
Registrován: 08 zář 2008 17:50

Re: Problém z Fl 10

Příspěvek od Rabinjakob » 26 kvě 2011 08:47

Jinak vzhed funkce nezměněny hlavní změny jsou v syntetyzátorech . Menu je akorát jak je ted zvykem u všeho kolatější víc efektů jako je plynulé vyskakování oken atd ale to je tak trochu zbytečnost . Dále vylepšení práce z pamětí zvládneš jet víc smyček aniž by ti to začalo praskat samozřejmně dá se změnit velikost paměti ale u mně to způsobuje že když chci jet něco živě tak tam je spoždění a to mi dost vadí .Takže si to nastavuju vždy na nějakou optimální hodnotu kdy to není znát.Bicí v základu mají vylepšený zvuk nejsou tak duté takže už se z tím dá něco i podnikat jinak nová nádstavba bicích funfuje bezvadně a je víc zaměřená na tvorbu trancu a jiných hudeb .Fpc zůstalo nezměněno mám sampler Mpd24 tak to fpc je optimál i když půjde nejspíš do světa .Nemám už tolik času na hraní si z flkem a nechci aby mi tu sampler jen tak ležel. Někteří preferují jiné softy acid reason atd ale mně padlo do oka flkoo svou jednoduchostí přístupem a hromadou syntetyzátorů z jednoduchým ovládáním a desítka zabodovala aspon u mně maximálně .Pokud další verze budou takovou změnou jako byl přechod z 9 na 10 tak se máme opravdu na co těšit .

Odpovědět