Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Reason, FL Studio, Cakewalk, atd.
Odpovědět
PVD
Příspěvky: 136
Registrován: 08 bře 2007 23:25

Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od PVD »

Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4? Nejsem schopen se v tom zorientovat :? .

EVO
Příspěvky: 570
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od EVO »

No sice hodně málo ale tak trošku no :D Co potřebuješ konkrétního??

LuKyss
Příspěvky: 179
Registrován: 15 bře 2007 17:28

Re: Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od LuKyss »

Pár let jsem dělal ve verzi 3, teď dělám ve 4ce. Avšak jen občasně :) jednou za týden. Pokud budu vědět, rád posloužím.
ReproMania.NET

Mr.Stu
Příspěvky: 22
Registrován: 16 srp 2008 14:02

Re: Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od Mr.Stu »

Máme zde jednoho odborníka, jeho ctěné jméno je Prema van Smuuf. Tvrdí, že v Reasonu pracuje již 9 let. Mno at je to pravda nebo ne, tak jeho práce dosvědčuje, že ten kluk umí. Má vinikající zvuk a jeho tracky mají hlavu a patu a některé jsou doslova návykové, viz. track "Stranglet". :) Zkus ho zkontaktovat na jeho blogu http://pvs.blog.cz/ nebo se alespon podívej na jeho práci, doporučuji.

PVD
Příspěvky: 136
Registrován: 08 bře 2007 23:25

Re: Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od PVD »

nemuzu prijit na to jak automatizovat ruzne cinnosti. matrix mam prioijenej na synth a chci nejak z automatizovat kroteni vsema moznyma cudlikama :lol: . myslel jsem, ze dam record a budu kroutit a ono se to cele nejak zaznamena , ale tudy cesta nevede :(

PVS umi , jeho tracky jsem slysel. neslozime se a neusporadame nejakou reason session ? PVS by nam mohl prednaset :mrgreen: .

lepe
Příspěvky: 114
Registrován: 31 led 2008 15:04

Re: Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od lepe »

jsem pro :biggrin2:
2x Technics SL-1200Mk2
Allen&Heath Xone:22
Sennheiser HD25-1 II

Mr.Stu
Příspěvky: 22
Registrován: 16 srp 2008 14:02

Re: Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od Mr.Stu »

No automatizuje se tak, že klikneš pravým tlačítkem na prvek, který chceš automatizovat a zvolíš hned tu první položku "Edit Automation" a v sequenceru ti pod note line naskočí další lajna kde si můžeš klasicky tuštičkou nakreslit průběh automatizace. Jinak automatizovat se dá snad všechno, ale nejlepší je dávat automatizaci třeba v syntetizéru na knob frekvence ve filtru, z toho se dají dostat pěkný nájezdy. :wink2:

JK.
Příspěvky: 38
Registrován: 24 led 2009 22:51

Re: Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od JK. »

Mr.Stu píše:...nejlepší je dávat automatizaci třeba v syntetizéru na knob frekvence ve filtru, z toho se dají dostat pěkný nájezdy. :wink2:
Jj tohle delam taky, ale uz jsi zkousel automatizovat linefadery aby jezdily ve stylu Jeffa Milligana? To je teprve neco :P
Propellerhead Reason 4.0

Mr.Stu
Příspěvky: 22
Registrován: 16 srp 2008 14:02

Re: Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od Mr.Stu »

No jelikož ted nějak na Reason není čas, tak ne :? Ale pokud se chvilka najde, tak vyzkouším :D

Marino69
Příspěvky: 17
Registrován: 13 kvě 2009 14:34

Re: Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od Marino69 »

Preco si sa rozhodol prave pre tento soft? Myslim teda Raeson

Mr.Stu
Příspěvky: 22
Registrován: 16 srp 2008 14:02

Re: Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od Mr.Stu »

No já osobně jsem dlouho přemýšlel nad dvěma softy. FL studio a Reason 4. Jelikož kamarád Reason vlastní a dělá v něm již nějaký ten pátek, tak mi i vysvětlil základy v něm a docela se mi zalíbil i celkový interface. Vždyť poskládání samotných mašinek do racku je přeci velice reálné a propojování je slast. Jinak FL studio je určitě fajn program, ale dle mého se v něm až moc pracuje se samply a já radši tvořím zvuky vlastní...a taky se mi zdá až moc náročný na zvukovku oproti Reasonu.

Marino69
Příspěvky: 17
Registrován: 13 kvě 2009 14:34

Re: Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od Marino69 »

Paci sa mi tvoj postoj :) . Je narocny na zvukofku? Je to mozne ale to mi neva nakolko ju mam dosti vykonnu. To ze si chces vsetko vyrobit sam je velmi pekne a drzim ti v tom palce.

Mr.Stu
Příspěvky: 22
Registrován: 16 srp 2008 14:02

Re: Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od Mr.Stu »

No já jsem FL studio zkoušel jenom demo a moje integrovaná zvukovka si s tím moc neporadila (zvuk se při přehrávání zadrhával a sekal). Když jsem zapojil svoji konzoli Digital jockey od Reloopu s integrovanou zvukovkou a přehnal to přes ni tak vpoho. S Reasonem ten problém nemám, frčím si klidně z integrovaný zvukovky z notasu (to není moc profesionální :) ) a i když si tam naházím mašinek spousty tak zvuk jede jak má :wink2: ..... Jinak jako tvorba hudby je moc pěkná věc, ale je to neskutečně těžké spokojit se s nějakým vlastoručně vytvořeným zvukem. Většinou si jen tak pustím Reason a hodinu točím s knoflíkama a hledám zvuk, který by se mi líbil. Až jsem zhruba spokojen, tak s ním udělám melodii a vyčerpán program vypnu :D Takhle se asi nikdy k finálnímu produktu nedohrabu, ale mě to prostě baví zkoušet různý efekty a co to se zvukem udělá a tak :)

prema_van_smuuf
Příspěvky: 49
Registrován: 13 bře 2007 14:43

Re: Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od prema_van_smuuf »

No LOL teda :D Člověk se tu pár měsíců nevokáže a hned se tu o sobě dozvídá takovéhle věci :D .. no ne, pobavil jsem se :D
http://soundcloud.com/prema-van-smuuf
http://smuuf.bandcamp.com

lososs
Příspěvky: 10
Registrován: 20 kvě 2010 19:15

Re: Je tu nekdo kdo ovlada Reason 4?

Příspěvek od lososs »

hej v Reasonu 4 sem udělal už dost věciček abych mohl naučit někoho jinýho jak vněm dělat... předem řeknu že to je dost složitý a raději doporučím Ableton který se také dá použít na skládání hudby a je také skvělej... jinač reason no je to vpodstatě primitivní stačí jen vědět co je co... jestly chceš rady nebo něco tak piš PM

Odpovědět