CUBASE

Reason, FL Studio, Cakewalk, atd.
maekos
Příspěvky: 14
Registrován: 31 bře 2007 23:08

CUBASE

Příspěvek od maekos » 31 bře 2007 23:30

Tipy, Triky...

dmj
Příspěvky: 21
Registrován: 26 dub 2007 10:54

Příspěvek od dmj » 26 dub 2007 14:15

Ach...;o))) Tak o Cubase jsem dlouho neslyšel, doporučuju juknout na texty na netu, každopádně do DJingu bych to vůbec nemontoval a na skládání si myslím že je lepší koupit si HW (samplery, sequencery, MPCčka a pod.) :)
dmj

bussy
Příspěvky: 61
Registrován: 09 bře 2007 12:33

Příspěvek od bussy » 26 dub 2007 14:28

Ja myslim, ze to sem patri. Je to nahrávač luxusniho charakteru :D a spousta DJ´s si komponuje své skladby..tak si myslim ze to neni vůbec od věci.

dmj
Příspěvky: 21
Registrován: 26 dub 2007 10:54

Příspěvek od dmj » 26 dub 2007 15:33

NEříkám že je to špatný, jen byste mi mohli někdo napsat kam se to pohnulo. DJ´s to skládaj v Cubase? Pár DJ´s se kterýma jsem mluvil to dělá spíš na HW jenž jsem zmiňoval. CUBASE jsem používal ještě jako malá školačka když jsem měl CASIO synťáček (CTK 650 nebo jak) a děsně mě fascinovalo že si to člověk ponastavuje a když hraje na klávesy tak to píše samo noty:-) To už je ale tak 13 nebo 14 let;o) KAždopádně mě spíš zaujal CAKEWALK s Audio stopama, ale předpokládám že CUBASE umí to samé.. Ale jak jsem už napsal... já spíš ulítávám na těch mašinkách než s myším kurzorem :-)) 8)
dmj

somik
Příspěvky: 63
Registrován: 09 bře 2007 18:43

Příspěvek od somik » 26 dub 2007 16:52

Cubase je rovoluční vysoce profesionální HDR system a je lepší jak SONAR (prokazatelně).
Jinac pokud jde o ty masinky, to si muze dovolit jen ten, kdo je fakt ve vatě. Kvalitni muziku dneska udelate v pohode i s pluginama. MIDI Controler by to ale chtělo, to jo - mysi se to dělá spatne.

lm
Příspěvky: 2
Registrován: 25 dub 2007 17:00

Synťáky

Příspěvek od lm » 26 dub 2007 20:19

Mě se velice líbí modulární systémy Doepfer http://www.doepfer.de... To by byla paráda mít takový modular-system, pokud je člověk technicky znalý a je mu jasné jak se ten zvuk tvoří, tak je to mylím nejlepší cesta ke kvalitnímu zvuku. Bohužel ale bez možnosti si uložit preset určitého zvuku... Ale myslím, že se to zas vrací zpět k těm pravým analogovým nástrojům. Třeba je strašná škoda, že už se nevyrábí Roland TR-909, 808 a podobné plně analogové drum machine. Já osobně bych ho hned koupil (miluju ten techno bass drum, hi-hat, atd..:-)... Takže u mě vyhrává analogový zvuk. Asi i pro člověka je třeba "šum" magnetofonového pásu příjemnější než digitálně a absolutně čistě ovzorkovaný zvuk... Toť můj názor digital-analog.

bussy
Příspěvky: 61
Registrován: 09 bře 2007 12:33

Příspěvek od bussy » 30 dub 2007 02:10

Me by spis zajimalo jak synchronizovat midi se samplerem.. :(

bussy
Příspěvky: 61
Registrován: 09 bře 2007 12:33

Příspěvek od bussy » 30 dub 2007 02:11

Jinak triky pro Kjubejs... tam je jich tolik..uuf...a dekuji za ne :D

somik
Příspěvky: 63
Registrován: 09 bře 2007 18:43

Příspěvek od somik » 01 kvě 2007 12:11

bussy píše:Me by spis zajimalo jak synchronizovat midi se samplerem.. :(
nechapu

bussy
Příspěvky: 61
Registrován: 09 bře 2007 12:33

Příspěvek od bussy » 01 kvě 2007 17:55

Vyzkusam jestli to jde :) vubec jak myslim ja a pak to nahodim jako..ajt. :roll:

bussy
Příspěvky: 61
Registrován: 09 bře 2007 12:33

Příspěvek od bussy » 03 kvě 2007 09:00

to Somik: Prosimte vysvetlim ti muj problém a budu ti vdecny kdyz mi pomuzes samozrejme jestli to budes vedet.
Mam Sampler Akai, midi klavesy zapojene pres usb a z midi-out do sampleru na midi in 1. Mam pusteny vst instrument a chci aby se to zaznamenalo kdyz do sampleru nahravam smycku. Do Cubasa neni problem to nahrat, ale chtel bych aby to prehral sampler. :roll:

somik
Příspěvky: 63
Registrován: 09 bře 2007 18:43

Příspěvek od somik » 07 kvě 2007 23:00

ted te asi poradne nechapu...jestli jsem to pochopil spravne, mas hardwarovy sampler, ktery jsi propojil pres midi keyboard do pocitace a obsluhujes to cele v cubase. kdyz zahrajes na klavesy, slysis zvuk vygenerovany samplerem Akai, ktery ti tedy nedela problem nahrat do cubase ve forme midi, a ktere si pak muzes zvlast editovat. ale jak jsi to myslel, ze chces, aby ti to prehral sampler? myslis jako, ze kdyz potom v cubase chces prehrat to co jsi vlastne nezaznamenal, ze neslysis prakticky nic?

Uživatelský avatar
MikeSelf
Příspěvky: 25
Registrován: 19 led 2013 18:20

Re: CUBASE

Příspěvek od MikeSelf » 22 črc 2013 23:45

Zdravím... Potreboval by som radu niekoho kto pracuje dlhšiu dobu s Cubase...
Pri exportovaní finálneho tracku prebehne všetko OK ale keď si song pustím cez mediaplayer, virtualdj, atd
Je bpm tracku zrýchlené oproti tomu čo mi hrá v cubase. Možno že niekde robím chybu...

tom-thak
Příspěvky: 24
Registrován: 21 bře 2013 08:35

Re: CUBASE

Příspěvek od tom-thak » 24 črc 2013 08:50

2bussy: Pletes 2 veci dohromady. Sampler je HW instrument, VSTi je virtual instrument. Pokud chces, aby ti midi stopa v cubase cili noticky hrala zvuk ze sampleru, tak musis jednak zapojit midi out zvukovky do midi in sampleru, ale zaroven audio out sampleru musis dat do audio in zvukovky. V cubase si pak na midi stope jako midi out navolis zvukovku a jako midi in tvoje usb klavesy.. samo vsechno musi mit nastaveno stejny midi port - midi kanal.
Pak ale pokud nemas direct monitoring na zvukovce, tak musis pridat audio stopu a audio in stopy nastavit jako audio in zvukovky a zapnout na audiostope ikonku repracku. Pri mixdownu pak musis pouzit bud realtime export a nebo to v cubase normalne nahrat pres record do audio stopy jinak se ti to nevyjede.

Uživatelský avatar
johney
Příspěvky: 170
Registrován: 29 lis 2012 01:27

Re: CUBASE

Příspěvek od johney » 24 črc 2013 10:26

myslim, ze ho to uz teraz nezaujima :D

Odpovědět