díky za rady..
MP3 vs. WAV
MP3 vs. WAV
čus,, chtěl bych si začít kupovat legální písničky... Mám si je radši kupovat ve formátu WAV nebo MP3.... Zatím hraji přes midi-konzoli ale časem bych chtěl hrát na cd playerech... Tak právě nevím jestli playery zvládnou MP3..
díky za rady..
díky za rady..
Re: MP3 vs. WAV
playery mp3 zvladnou akorat musi prehravani mp3 podporovat
jinak to je na tobe, obecne mp3 - zabiraj min mista ale kvalita zvuku je horsi.... nicmene muj nazor je ze drtiva vetsina lidi rozdil mezi wav a mp3 (v 320 kbps samozrejme) nepozna, samozrejme poznatelny to je, ale to by clovek musel stat na akci strizlivej zavrit oci a poslouchat ten track poradne (a to este za prepokladu ze to nerve na plny koule a ten clovek ma trosku cit pro poslech).
suma sumarum podle myho je praktictejsi mp3 (ja sam je hraju). ale je mi jasny ze tu se mnou nebude dost lidi souhlasit a bude doporucovat wavka kvuli kvalite
suma sumarum podle myho je praktictejsi mp3 (ja sam je hraju). ale je mi jasny ze tu se mnou nebude dost lidi souhlasit a bude doporucovat wavka kvuli kvalite
Re: MP3 vs. WAV
Věc se má asi tak. Pokud chce někdo hudbu pouze mixovat (což se od DJů očekává), stačí bohatě MP3 320kbps stažená z nějakého music shopu jako beatport, djdownload a dalších.
Pokud chce někdo produkovat např. nějaký bootleg a bude chtít skladbu použít pro svůj neoficiální remix, pak jednoznačně nějaký bezztrátový formát jako třeba WAV nebo FLAC.
Ono totiž když se pak dělají efekty i s potencionálně kvalitní MP3kou, tak dochází vlivem očesaných vyšších frekvencí k nežádoucím jevu a zvuk jakoby "kostičkuje".
Pokud chce někdo produkovat např. nějaký bootleg a bude chtít skladbu použít pro svůj neoficiální remix, pak jednoznačně nějaký bezztrátový formát jako třeba WAV nebo FLAC.
Ono totiž když se pak dělají efekty i s potencionálně kvalitní MP3kou, tak dochází vlivem očesaných vyšších frekvencí k nežádoucím jevu a zvuk jakoby "kostičkuje".