Beatport a CD
Beatport a CD
Čau lidi jelikož se mi docela stávalo, že jsem přes velké množství tracků na cd nemohl najít požadovanej track, tak jsem samo snížil počet tracků. I přesto bych ale rád věděl, jak je to u vás. Kdo kupujete tracky na beatportu, či jiných online shopech a pálite je na cd, tak kolik jich tam tak loupnete a jaký máte s tím zkušenosti. Zkušenosti s hledáním na akci atd. prostě vše okolo tohoto tématu. Perte to sem a vůbec se toho nebojte chci si přečíst každej názor
Dik.
Re: Beatport a CD
když sem ještě tahal kufr plný cdček tak sem k němu měl i seznam - mimo popisky u samotného cdčka. ten seznam byl řazený podle názvu songu, za ním byl interpret a dál cdčko na kterém ho hledat. každé cdčko sem měl olepené sezhora bílou samolepkou na které byl název cdčka takže sem ztrácel míň času s hledáním.. akorát to chtělo čas od času upgradovat ten seznam - znovu doplnit tracky a vytisknout - měl sem to uložené v excelu a vždy když sem dopálil další cdčka tak sem nechal uspořádat podle názvu songu a hotovo :biggrin2: je to sice pravda náročné na spotřebu papíru ale mě se to osvědčilo a dokonce i párkrát vyplatilo :wink2:
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
slyšel sem že chriss sadler (myslim v rozhovoru s felixem) řikal, že si pálí každej track na jedno cd, stejně se prostě dělaj vinyly, že tam máš 1track ve 4verzích.. což je podle mě dcl v poho, že v tom pak člověk nemá takovej guláš.. ale je naprd že těch cedeček pak má člověk zbytečně moc a není to kam dávat....
-
Paul Diamond
tak isto som palil cdcka aj ja stale 1song na jedno CD a ked bolo viac remixov tak som tam dal vsetky na jedno CD (max 3tracky) a v bagu som to mal usporiadane podla datumu najnovsie veci nakonci
clovek si vytvori svoj vlastny system ktory mu sedi si myslim
clovek si vytvori svoj vlastny system ktory mu sedi si myslim
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk
chrisova a paulova metoda si myslím že je asi nej. a když se ti to CD nějak "posere" tak neztratíš tolik songu(a nemáš je zálohované) jako když na CD napereš 20 songu nebo plnou kapacitu.
ja nad timhle minule uvazoval este z jednoho uhlu pohledu - cim vic tracku ma clovek na jednom cedu tim ma jakoby min kombinaci pro mix (nemuzu do sebe mixovat tracky ktery mam na tom samym cd) 
ja osobne vypaluju 5 tracku na jedno, je to takovej (podle myho nazoru) rozumnej kompromis....
plus este to vypaluju tak ze se snazim davat na jedno cd tracky s rozdilnym key a takovy ktery se spis nehodej do sebe na mix.
jinak seznam si taky delam, v excelu, pisu si nazev tracku interpreta remixera a k tomu i BPM, jakej ma track key (podle camelot systemu) a samozrejme cislo cd na kterym je - tudiz na cd si fixou pak pisu jen cislo
mozna je to prehnany ale rad mam ve vecech poradek a prehled
ja osobne vypaluju 5 tracku na jedno, je to takovej (podle myho nazoru) rozumnej kompromis....
plus este to vypaluju tak ze se snazim davat na jedno cd tracky s rozdilnym key a takovy ktery se spis nehodej do sebe na mix.
jinak seznam si taky delam, v excelu, pisu si nazev tracku interpreta remixera a k tomu i BPM, jakej ma track key (podle camelot systemu) a samozrejme cislo cd na kterym je - tudiz na cd si fixou pak pisu jen cislo
mozna je to prehnany ale rad mam ve vecech poradek a prehled
-
DJ Krayzie
Ja to mam tiez v exceli, nekedy berem aj notebook zo sebou a tam si to v exceli pekne najdes, lebo nemam sancu vedet ktora pesnicka je kde... Ale tento system mi vyhovuje a na domacke hranie mi to staci aj bez notasu tam mi nikdy nedojde slina, a vzvdy mam tu spravnu naladu na hladanie a preberanie:)
Chris a většina známějších DJů mají tu výhodu, že hrají většinou nekomerční věci. Tudíž těch tracků nemají až zas tolik a stačí jim na to jeden DJ bag. Ti si pak mohou dovolit vypalovat 1-4 tracky na 1CD. Tenhle způsob značně urychluje hledání.dj-johny4 píše:slyšel sem že chriss sadler (myslim v rozhovoru s felixem) řikal, že si pálí každej track na jedno cd, stejně se prostě dělaj vinyly, že tam máš 1track ve 4verzích.. což je podle mě dcl v poho, že v tom pak člověk nemá takovej guláš.. ale je naprd že těch cedeček pak má člověk zbytečně moc a není to kam dávat....
DJové v komerčních podnicích si tohle dovolit nemůžou. Těch tracků mají více a představa, že bych třeba pálil 1-4 tracky, je šílená. Už takhle hraju z cca. 300 CD a je poměrně na obtíž to s sebou pořád tahat. Těšim se na dobu, kdy si budu moct dovolit dvoutisícovky a CD půjdou do věčných lovišť.
Přesně z tohohle důvodu vypaluju každý CD dvakrát. Má to spoustu výhod. Můžu CD nacpat do poslední minuty a když se mi na akci jedno CD poškrábe tak, že už nepůjde přečíst (zatím se tedy nestalo), hraju z toho prvního a doma si posléze naklonuju a mám zase dvě. Do kapsičky s prvním CD hodím popisy tracků, případně čas/BPM a balík cca. 11-13 tracků je připravenej k provozu.RickySho píše:ja nad timhle minule uvazoval este z jednoho uhlu pohledu - cim vic tracku ma clovek na jednom cedu tim ma jakoby min kombinaci pro mix (nemuzu do sebe mixovat tracky ktery mam na tom samym cd)
Neocenitelná vlastnost tohohle systému je ta, že můžu mixovat jakýkoliv track s jakýmkoliv a to je pro mě dost důležité.