stejně vobčas uletěj...
Nastavení ramínka
Nastavení ramínka
Hej lidi máte někdo concorde přenosky a gramce Reloop??? Jakouv váhu a vejšku máte nastavenou? Mám jehly Ortofon Q-Bert a prostě mi při scratchích
stejně vobčas uletěj...
Nevíte co s tim???
stejně vobčas uletěj...
Vono na to hraní, jak já to vidim , očividně nestačí klasický nastavení.... Bylo mi doporučeno i obrátit závaží, stupnicí ven (Shure), zlepšilo se to ale furt né tak jak si to představuju.... Btw co ty šrouby co sou na tý základně??? Mě příde že je to tim... Když se moc utáhnou táhne to ven, když málo tak to skáče jak na Rock 4 people... Poraďtééééééééé
Jeste jednou jsem si precetl tvuj problem. Jstli mas doma gramce ted nove, zakladem je dobre je seridit, od zakladny pres raminko az po prenosku. Potom co se tyka skakani jehly pri scratchovani, hodne zalezi na tom jakou mas prenosku. Poradne jsem nezkoumal typ tve prenosky, ale jestli mas eliptickou, neni to to prave orechove. Kazdopadne zakladem je prenosku správně zatížit, přidej větší gramáž (zkus treba 4-5g), ale pozor aby jsi ji neznicil, skutecne by jsi mel mit k tomu nejakou navodku. Prenosky SHURE jsou na scratching jako delane a proslule zejmena tim, ze je muzes vice zatizit. A abych nezapomnel, nastav si take Anti-skating na max (3).sanny54 píše:Vono na to hraní, jak já to vidim , očividně nestačí klasický nastavení.... Bylo mi doporučeno i obrátit závaží, stupnicí ven (Shure), zlepšilo se to ale furt né tak jak si to představuju.... Btw co ty šrouby co sou na tý základně??? Mě příde že je to tim... Když se moc utáhnou táhne to ven, když málo tak to skáče jak na Rock 4 people... Poraďtééééééééé
Nekde jsem cetl, ze jsou i ruzne zpusoby namontovani samotne prenosky
(pootoceni o 30 stupnu smerem ke stredu desky apod.).
btw. S tema sroubama...jestli mas renosku spatne nainstalovanou, tak to rychle odstran. Popr. udelej fotky o malych rozmerech.
...já ti rozumím, to co tu pises je pravda. Jenze antiskating se pouziva pro lepsi stabilitu v drazce, jiny ucel nema - teda aspon co ja vím. Pusobenim antiskatingu se ti jehla vice "opre" do drazky. Je taky spousta manualu kde to pisou.bussy píše:To Somik: Tak si to zkus..vyndej headshel s prenoskou nech rameno volne dej antiskating na 3 rameno dej smerem ku stredu a uvidis jak se ti rychle vrati do "odpocivadla" .. nastav na nula a je to o poznani pomalejsi a nemelo by se raminko vratit vubec zpet...
Uz tu tato tema je dsot dlho, ja len ci dotycny vedel ako sa nastavi zavazie. Lebo to nieje ze 4mm od kraja ako prispevok predomnou to si akurat tak prenossku s ihlou znicit... sak si to najskor vyvazim, to znamena ramienko s prenoskou dam volne tesne vedla taniera a potocim zavazim tak aby za mi spicka ihli kryla s tanierom, aby to bolo proste vodorovne, ani nie moc dolu ani nioe hore ale zarovno tanierom. Nastavim si na zavazi 0 (preto sa ten pasik s cislami otaca) a potom nastavim tie 4 g. Ja neviem ja mam tiez reloopy a mam concorde dj s a mam to na 3 gramoch a neskace. Asi je tiez vhodne si zadovazit ihlu na scratchovanie... a potom pekne vyvazit mozno pridat gram ale nieje mozne aby to skakalo... urcite sa tu najde vela ludi ktori toto vsetko vedia, len som to tu nikde v tejto nevidel napisane o tom vyvazovani...
nastavenie ramienka TECHNICS
a k nastaveniu ramienka na Technicsoch mi niekto nanapise ???
__www.costodj.wbl.sk__
Re: nastavenie ramienka TECHNICS
Nastavenie pritlaku inhly:CoSTo píše:a k nastaveniu ramienka na Technicsoch mi niekto nanapise ???
No neviem co presne chces vediet... ale ako u vacsiny gramofonov. Uvolnis si ramienko a das ho do volnej polohy tesne vedla taniera. Potom zavazim budes tocit tak, aby si ho dostal do rovnovaznej polohy, aby ti ani nepadalo do predu a ani nie moc dozadu. Musi byt proste vodorovne bez akehokolvek dotyku cohokolvek, ci uz ruky alebo niecoho ineho. Potom si ramienko zaisti a stupnicu , nie cele zavazie len ten pasik so stupnicou na zavazi otoc tak aby ukazovala na 0. Potom potoc celym zavazim na hodnotu aku ma predpisana tvoja prenoska. Zvycajne okolo 2-5g ale u kazdej je to ine.
Antiskating: nastav na taku hodnotu aku si nastavil na zavazi na ramineku.
Pre nastavenie vysky ramienka:
normalne poloz ramienko aj ihlou na platnu a vysku nastav tak aby ramienko bolo rovnobezne s povrchom taniera-platne. Na zaver nezabudni si to nezabudni zaistit.
A keby si chcel, na youtube.com zadaj !set up turntable" a najdes tam niekolko videi...