Zná někdo z vás takovou tu prvotní teoretickou část scratchování??.. nic moc o tom nemůžu najít. Vlastně vždycky jsem byl trochu proti tomu, ale v poslední době mě to začlo docela zajímat.
Vždy když někoho vidím scratchovat tak např. jednu ruku má na vinylu, druhou na crossfaderu.. kmitá do rytmu sem a tam a já jen zírám na to jaký to asi může mít princip.. alespoň zhruba bych chtěl něco vědět. prosim!
R-D
Jak na scra..scratch???!!
Re: Jak na scra..scratch???!!
Pokud umis aspon trochu anglicky tak na youtube je o tom hodne videi a tutorialu...
Hraju na cokoli co mi přijde pod ruce...
třeba na levém decku máš ruku a jak jdeš dopředu tak cross jde na ten levý kanál a jak vracíš desku k sobě tak jde cross napravo.aspon teda toto je co jsem pochytil já.
-
zkouknul jsem opravdu jeden tutorial na youtube... a pochytil jsem princip 'front scratch' a 'back scratch'.. asi takovej základ. teď už mi alespoň dává smysl jakej význam má to hejbání crossfaderem a savlema.
díky
díky
-
Jestli chceš o tom něco vědět, tak na těhle stránkách je o tom dost si myslím.
http://www.ustaf.cz/5mcz/babyskillz/scratching/crab.htm
http://www.ustaf.cz/5mcz/babyskillz/scratching/crab.htm
Chlapy doporučuju na youtube dát hledat videa: scratch tutorial, taky různý dvdka sou např. Stanton turntablemechanic workshop, ted pred chvilou vydanej scrachlopediabreaktanica nebo tak nák od q-berta ale to už je hodně profesorský
a jako hlavní základ q-bert do it yourself myslím že se to jmenuje.

SA12X,innoFADER,Numark TT500,M44-7,Traktor Scratch,Axiom 25,AV40.
anebo scratch perverts maji 2 vestax master class tutorialy
hodne jednoduse a lehce pochytitelne ukazane ..
hodne jednoduse a lehce pochytitelne ukazane ..
vestax pmc 08pro ,2xtechnics1200mkII,shure m44-7,sennheiser hd25cmkII