Vybavení pro VJing

Odpovědět
Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Vybavení pro VJing

Příspěvek od Azu »

Rád bych se vrhnul na něco nového zajímavého a tak sem si řek, že se zkusim ponořit do tajů VJingu. O tomto obotu toho moc nevim a ani sem nenašel příliž informací, tak bych se rád pozeptal pokud máte někdo s tímto zkušenosti především co si pořídit za kvalitní nádobíčko.
Původně sem si chtěl koupit v létě AV mix Pioneer SVM-1000, ovšem než sem na něj stačil naspořit, tak nám jej Pioneer zdražil o 60% na naprsto neúnosnou částku. Na tomto mixu se mně líbila možnost mnoha efektů a transformací videa a současně by to řešilo i audio mixážní pult, ale především to bylo všechno prakticky v jednom zařízení. Tak teď ovšem nevím co pořídit jako alternativu a vůbec nevím jestli je v této situaci lepší jít cestou HW míchadel (Edirol V8 + Numark VM 03 MK2) a nebo k tomuto používat na míchání počítač a něco k tomu (Numark NuVJ). Videa a animace budu mít uložení v počítači.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

DjStormo
Příspěvky: 38
Registrován: 19 zář 2008 17:45

Re: Vybavení pro VJing

Příspěvek od DjStormo »

Najlepsia volba je cez pocitac, a tam ti staci len software Resolume (velmi dobry soft), vsetko ovladas bud mysou alebo klavesnicou.
2xPioneer CDJ-800mk2,Pioneer DJM-800...
http://www.ellensound.sk

maros.kolarik
Příspěvky: 24
Registrován: 23 zář 2008 13:16

Re: Vybavení pro VJing

Příspěvek od maros.kolarik »

A čo takto Serato Scratch Live s Video-SL pluginom ?

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Vybavení pro VJing

Příspěvek od Azu »

Jestli mně něco u Serata sere, tak je to právě to, že v podstatě nemam šanci se pořádně dozvědět vůbec nic detailního o jejich produktech jak fungují, nebo si je předem vyzkoušet a tak sem cokoliv od nich zavrhnul, navíc i kvůli nutnosti mít jejich zvukovku, protože bych rád co nejméně zaříení a když mam zvukovku integrovánu v mixáku, tak nemam důvod pro serato. Stejně tak sem chtěl eliminovat co nejvíc nutnost používat myš a klávesnici, takže ve spojení s počítačem bych to viděl na nějaký MIDI kontrolér pro to vhodný, dokonce sme uvažoval i o Xone4D, jestli by na to nebylo použitelný v kombinaci s počítačem
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

MIG
Příspěvky: 6
Registrován: 19 úno 2010 20:24

Re: Vybavení pro VJing

Příspěvek od MIG »

Čau lidi, potřeboval bych vědět jestli/jak je možné z notebooku, který má dva výstupy S-Video a VGA dostat video na oba výstupy, jako třeba do dvou projektorů (jeden přes S-Video a druhý přes VGA a ještě aby mi obraz zůstal na notebooku), nějak mi to nejde nastavit jak ve Win tak v linux. Vždy mám video pouze jednom z nich. :roll:

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Vybavení pro VJing

Příspěvek od microgenius »

MIG píše:Čau lidi, potřeboval bych vědět jestli/jak je možné z notebooku, který má dva výstupy S-Video a VGA dostat video na oba výstupy, jako třeba do dvou projektorů (jeden přes S-Video a druhý přes VGA a ještě aby mi obraz zůstal na notebooku), nějak mi to nejde nastavit jak ve Win tak v linux. Vždy mám video pouze jednom z nich. :roll:
a to chces mit na kazdem vystupu jinej obraz ?nebo potrebujes jeden obraz a rozdvojit ho ?
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: Vybavení pro VJing

Příspěvek od crewy »


MIG
Příspěvky: 6
Registrován: 19 úno 2010 20:24

Re: Vybavení pro VJing

Příspěvek od MIG »

microgenius píše: a to chces mit na kazdem vystupu jinej obraz ?nebo potrebujes jeden obraz a rozdvojit ho ?
Potřebuji výstup na projektor (S-Video konektor) a výstup na video-rozbočovač (VGA konektor). Obraz bych chtěl stejný pro oba výstupy. Dá se to vyřešit tak, že připojím projektor do vga-rozbočovače, ale kvalita obrazu na projektoru pak stojí za prd.

EVO
Příspěvky: 570
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Vybavení pro VJing

Příspěvek od EVO »

MIG píše:
microgenius píše: a to chces mit na kazdem vystupu jinej obraz ?nebo potrebujes jeden obraz a rozdvojit ho ?
Potřebuji výstup na projektor (S-Video konektor) a výstup na video-rozbočovač (VGA konektor). Obraz bych chtěl stejný pro oba výstupy. Dá se to vyřešit tak, že připojím projektor do vga-rozbočovače, ale kvalita obrazu na projektoru pak stojí za prd.
My to takhle používáme, rozbočovač a jede z toho pak i projektor a rozhodně se mi nezdá kvalita obrazu nějak zvlášť horší! Teda jedeme obyčejný projekce v nějakym základním rozlišení, samozřejmě se nebavim o rozlišení projekcí 1600x1200 apod... :ugeek2:

MIG
Příspěvky: 6
Registrován: 19 úno 2010 20:24

Re: Vybavení pro VJing

Příspěvek od MIG »

EVO píše: My to takhle používáme, rozbočovač a jede z toho pak i projektor a rozhodně se mi nezdá kvalita obrazu nějak zvlášť horší! Teda jedeme obyčejný projekce v nějakym základním rozlišení, samozřejmě se nebavim o rozlišení projekcí 1600x1200 apod... :ugeek2:
No používám tuten rozbočovač http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8019 1600x1280 130Mhz, protože to bylo levné, tak jsem musel ještě všechno pořádně přiletovat a vyměnit napájecí kabel na český. Po pravdě jsem to nezkoušel na projektoru, zkoušel jsem to jenom na tv a dvou lcdčkách (ještě nemám vlastní projektor) a obraz mi přišel horší. Ale když mluvíš o tom rozlišení, tak projekce dělám na 320x240. Prostě za 14 dní hrajeme a jako vj si tam nechci uříznout ostudu :mrgreen: ještě jsem naživo s více monitorama neprojektil. Jestli říkáš, že to takhle bude fungovat tak jsem v klidu. Prostě celá ta moje otázka byla jestli jde notebook nastavit tak, aby obraz šel paralelně z S-videa a vga výstupu.

EVO
Příspěvky: 570
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Vybavení pro VJing

Příspěvek od EVO »

migu, přesně tak jsem to myslel, takovýhle základní rozlišení, o tom se vůbec nemá smysl bavit, že by mělo být na projektoru nějaký horší oproti tomu, když to jede z s-videa. Na Tvojí otázku neumím odpovědět ale prostě bych se nebál toho to prostě pustit přímo z rozbočáku...

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Vybavení pro VJing

Příspěvek od microgenius »

MIG píše:
EVO píše: My to takhle používáme, rozbočovač a jede z toho pak i projektor a rozhodně se mi nezdá kvalita obrazu nějak zvlášť horší! Teda jedeme obyčejný projekce v nějakym základním rozlišení, samozřejmě se nebavim o rozlišení projekcí 1600x1200 apod... :ugeek2:
No používám tuten rozbočovač http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8019 1600x1280 130Mhz, protože to bylo levné, tak jsem musel ještě všechno pořádně přiletovat a vyměnit napájecí kabel na český. Po pravdě jsem to nezkoušel na projektoru, zkoušel jsem to jenom na tv a dvou lcdčkách (ještě nemám vlastní projektor) a obraz mi přišel horší. Ale když mluvíš o tom rozlišení, tak projekce dělám na 320x240. Prostě za 14 dní hrajeme a jako vj si tam nechci uříznout ostudu :mrgreen: ještě jsem naživo s více monitorama neprojektil. Jestli říkáš, že to takhle bude fungovat tak jsem v klidu. Prostě celá ta moje otázka byla jestli jde notebook nastavit tak, aby obraz šel paralelně z S-videa a vga výstupu.
hele abys nemal nekde chybu v tom rozbocovaci kdyz jsi ve vnitr pajel(volnej kontakt nebo tak neco) ,bych se pak ani nedivil ze by to kazilo jeden vystup
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

MIG
Příspěvky: 6
Registrován: 19 úno 2010 20:24

Re: Vybavení pro VJing

Příspěvek od MIG »

EVO píše:My to takhle používáme, rozbočovač a jede z toho pak i projektor a rozhodně se mi nezdá kvalita obrazu nějak zvlášť horší!
Tak mi dneska přišla redukce VGA-->SVHS(S-Video) - http://www.vsekmobilu.cz/cz-detail-1247 ... na-tv.html
Zkusil jsem tu redukci připojit do vga-rozbočovače a pak dál SVHS do TV. Vubec nic mi na TV nelezlo, ostatní dva monitory na rozbočovači OK. Jak připojuješ ten projektor na rozbočovač, přes VGA kabel? :?

EVO
Příspěvky: 570
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Vybavení pro VJing

Příspěvek od EVO »

MIG píše:
EVO píše:My to takhle používáme, rozbočovač a jede z toho pak i projektor a rozhodně se mi nezdá kvalita obrazu nějak zvlášť horší!
Tak mi dneska přišla redukce VGA-->SVHS(S-Video) - http://www.vsekmobilu.cz/cz-detail-1247 ... na-tv.html
Zkusil jsem tu redukci připojit do vga-rozbočovače a pak dál SVHS do TV. Vubec nic mi na TV nelezlo, ostatní dva monitory na rozbočovači OK. Jak připojuješ ten projektor na rozbočovač, přes VGA kabel? :?
No já projektor nemám, je kámoše, ale co tak vim, připojujem to všecko do rozbočovače (máme 8 výstupovej) a všecko je to VGA a jede to bez problémů.. :geek2:

MIG
Příspěvky: 6
Registrován: 19 úno 2010 20:24

Re: Vybavení pro VJing

Příspěvek od MIG »

EVO píše:No já projektor nemám, je kámoše, ale co tak vim, připojujem to všecko do rozbočovače (máme 8 výstupovej) a všecko je to VGA a jede to bez problémů.. :geek2:
No tak už jsem si pořídil 20m VGA-Kabelu pro projektor a už to funguje (na té konvi, konev kropí, šetří vodou) :lol: díky za pomoc

Odpovědět