problem zo svetlom fall.
problem zo svetlom fall.
dost casto mi odpaluje ziarovky , je to beztrafakovy dual scener , ziarovky tam idu 2 krat 120v 250w a su dost drahe nato co vydrzia, rozmylslam nad 120v 150w, aby to stihalo uchladit, ale problem je to ze nie su parabolicke, a neveim ako to vyriesit ci by bolo aj ine riesenie , moc sa do elektrikarciny nerozumiem, petice su vystriekane kontaktolom, tak v tom by problem nemal byt
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500
Re: problem zo svetlom fall.
dulezity je pri montazi na tu vybojku nesahnout (montuje se tam tak, ze otevres pytlik s vybojkou, jenom aby vykoukly nozicky, zasunes to do patice a sundas z toho pytlik), jakmile je tam otisk, tak to vetsinou shori o dost rychlejc, jinak tyhle vybojky maj dost nizkou zivotnost obecne (cca 100hodin)
dik, za radu ale z montazou chybu nerobim,mna by len zaujmalo co sa stane ked tam dam slabsie ziarovky namiesto 250 w 150w ,lebo sa dost zahrieva to svetlo nestiha sa chladit ta parabola byva niekedy prasknuta na ziarovke, svetlo je bez trafa takze na 240v, ci ked dam tie 150 w tak ziarovky zhoria alebo bude mat svetlo mensiu svetivost a to by ma potesilo, uz mam vyhliadnute ziarovky za dobru cenu aj zivotnost
Pokud máš v tom světle zapojené v sérii dvě 120V žárovky, tam tam můžeš dát klidně i ty slabší 150W, nic se ti nespálí, jenom musí být obě stejné. Kdybys dal slabší jenom jednu, tak ti ta slabší odejde.
Já mám jedno světlo, kde je žárovka 650W 230V a musel jsem ji měnit každou chvilku, protože měla výrobcem udávanou životnost pouze 10 (!) hodin a byla určená jenom na krátké svícení ve fotoateliérech. Nakonec jsem tam zapojil elektronický stmívač, který jsem koupil za pár stovek v elektru a od té doby sice svítím o něco míň, ale žárovka mi vydrží mnohonásobně víc..
Já mám jedno světlo, kde je žárovka 650W 230V a musel jsem ji měnit každou chvilku, protože měla výrobcem udávanou životnost pouze 10 (!) hodin a byla určená jenom na krátké svícení ve fotoateliérech. Nakonec jsem tam zapojil elektronický stmívač, který jsem koupil za pár stovek v elektru a od té doby sice svítím o něco míň, ale žárovka mi vydrží mnohonásobně víc..
Ludek píše:Pokud máš v tom světle zapojené v sérii dvě 120V žárovky, tam tam můžeš dát klidně i ty slabší 150W, nic se ti nespálí, jenom musí být obě stejné. Kdybys dal slabší jenom jednu, tak ti ta slabší odejde.
no diky za radu , velmi si ju cenim, ten stmievacmi mi uz ktosi radil , akurat som nevedel ci mi nezoberie stavu aj z motorou na sceneroch, no mne to vydrzi ties asi 10 hod, a silno zahrievaju sceneri tie ziarovky, vyrobca tam daval zivotnost kolo 50 hod , ale kazdu disku bolo v prdeli jedno svetlo, takze strata na 2 ziarovkych bola kolo 20- 30 E (1000cz korun), a tie 150 watove ma vyndu 4 na 10 E( 300 cz korun), a zivotnost 400 hod, a stihal by to ten scener uchladit mozno aj na stalu prevadzku, a ked si tam dal ten stmievac kolko hodin ti to vydrzi teraz zhruba,?
Už jsem tam tu žárovku neměnil snad deset nebo dvacet akcí, zdá se skoro nezničitelná. Ale také svítím tak na třetinu až polovinu maximálního výkonu. Tem stmívač má i výhodu, že udělá pomalý náběh výkonu, protože studená žárovka má menší odpor a tak se bez stmívače spálí nejčastěji hned po zapnutí.
Jinak ten stmívač se zapojuje samozřejmě dovnitř světla až těsně před ty žárovky. Ostatní elektronika s motorem se nechá tak jak je.
Jinak ten stmívač se zapojuje samozřejmě dovnitř světla až těsně před ty žárovky. Ostatní elektronika s motorem se nechá tak jak je.
tak teraz neviem z coho si mam vybrat,????? poradte??Ludek píše:Už jsem tam tu žárovku neměnil snad deset nebo dvacet akcí, zdá se skoro nezničitelná. Ale také svítím tak na třetinu až polovinu maximálního výkonu. Tem stmívač má i výhodu, že udělá pomalý náběh výkonu, protože studená žárovka má menší odpor a tak se bez stmívače spálí nejčastěji hned po zapnutí.
1 moznost je ze kupit tam ziarovky 120v 150w 400 hod vydrz ktora jedna stoji 4 E, a ist bez stmievaca, teda 2 svetla 4ziarovky po 4E toje 16 E,
2 moznost je ostat pri tych 120v 250w 175h vydrz ,ale vydzali 10 hod
3 moznost je kupit ziarovky 120v 300w. 75hod vydrz, cena jednej je 3 E, + stmievace a robota,
takze 2 svela 4ziarovky 12E, stmievace 20 E +10E robota cca 40 E
ziaroky 120v 150w a 120v 300w su bez parabol , ale z tych starych 120v 250w sa daju ziarovky z paraboly vybrat, takze by som paraboly mohol pouzil pri tych 150w alebo 300w
Je to tak. Kdysi v minulém století se do světelných efektů dělalo takzvané předžhavení žárovek - žárovkou tekl stále minimální proud, který žárovku nerozsvítil, ale udržoval vlákno stále jemně nažhavené. Žárovky pak vydržely mnohem delší dobu a mnohem víc cyklů světlo/tma.Ludek píše:studená žárovka má menší odpor a tak se bez stmívače spálí nejčastěji hned po zapnutí.
Pamatuji i efekty, kdy žárovka svítila pořád a její zhasnutí se provádělo mechanicky - clonou. Jak je to dnes nevím, používám ledky.
premek_k píše:Je to tak. Kdysi v minulém století se do světelných efektů dělalo takzvané předžhavení žárovek - žárovkou tekl stále minimální proud, který žárovku nerozsvítil, ale udržoval vlákno stále jemně nažhavené. Žárovky pak vydržely mnohem delší dobu a mnohem víc cyklů světlo/tma.Ludek píše:studená žárovka má menší odpor a tak se bez stmívače spálí nejčastěji hned po zapnutí.
Pamatuji i efekty, kdy žárovka svítila pořád a její zhasnutí se provádělo mechanicky - clonou. Jak je to dnes nevím, používám ledky.
to si mi moc neporadil
Co chceš ještě poradit? Rozhodnutí, kterou variantu zvolit, je už fakt na tobě....
Ludek píše:Co chceš ještě poradit? Rozhodnutí, kterou variantu zvolit, je už fakt na tobě....
no po konzultaciach som sa uz rozhodol pre tie 150w 120v,