Problem s otocnymy hlavami

Odpovědět
yxop
Příspěvky: 3
Registrován: 03 bře 2013 12:05

Problem s otocnymy hlavami

Příspěvek od yxop »

Zdravim,
Kupil som vcera 2 otocne hlavy Showtec Club spot 575 z druhej ruky a mam problem chcem sa opytat ci je to normalne,alebo je to vada. Pokial spustim hlavu je vsetko v poriadku spusti sa cca do minuty a vsetko frci ako ma v pripade ze ju nasledne odpojim a v priebehu par minut opat zapojim tak je problem. Hlava zacne vydavat hrozostrasne zvuky zacne sa cela triast a nerozsvieti sa... Musim ju odpojit, pockat cca jednu hodinu a potom sa hlava bez problemu opat nacita... Kde moze byt problem? Je to normalne? Dakujem za odpoved.

Martin_70
Příspěvky: 47
Registrován: 04 zář 2012 20:38

Re: Problem s otocnymy hlavami

Příspěvek od Martin_70 »

Cože? Spustí se až za minutu? A hodinu čekat? Trochu dlouho, ne? No, v pořádku to určitě nebude!

Uživatelský avatar
Bobo69
Příspěvky: 620
Registrován: 26 čer 2011 11:01
Vybavení

Re: Problem s otocnymy hlavami

Příspěvek od Bobo69 »

Typuju to na přehřívání zdroje...

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 862
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: Problem s otocnymy hlavami

Příspěvek od atlon »

to je normálne pri tých žiarovkách, pokiaľ viem , je to nejaká ochrana proti zničeniu žiarovky (ja som mal HMI 575 a pokiaľ vyhodilo ističe a hneď sme ich nahodili robilo to presne takto isto - rôzne zvuky, svetlo sa nerozsvietilo, ale do pár minút sa to potom urobilo samé a začalo svietiť a riadne fungovať.

po vypnutí odporúčam pár minút , cca 10 -15 nechať v kľude :wink:

yxop
Příspěvky: 3
Registrován: 03 bře 2013 12:05

Re: Problem s otocnymy hlavami

Příspěvek od yxop »

Tak to si ma atlon ukludnil, lebo som sa vylakal a este k tomu ze to iste robia obe tie svetla, ale skutocne to hucalo tak,ze som myslel ze sa rozpadnu... Takze ked vypadne prud je to celkom pruser... Ako je to s inymi vybojkovymi hlavami? Kolko im trva startovanie a ako je to s tym, ked ich chcete zapnut bezprostredne po vypnuti? Tejto trva to startovanie tak 30-60sekund...

yxop
Příspěvky: 3
Registrován: 03 bře 2013 12:05

Re: Problem s otocnymy hlavami

Příspěvek od yxop »

TAkze ak som tomu dobre pochopil toto robi ziarovka? Nie samotna hlava?

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 862
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: Problem s otocnymy hlavami

Příspěvek od atlon »

neviem presne opísať že čo to robí, ale typujem že to je len ochrana na žiarivku , v týchto elektrických veciach sa až tak nevyznám :wink: ale viem že to bolo úplne normálne a bežné.
svetlá nabiehali cca 1-2 minúty pokiaľ začali úplne na 100% svietiť, ale ovládať sa dali do cca 10-15 sekúnd po zapnutí, pokiaľ si svetlo spravilo svoje testy zrkadla a black out-u (zľava doprava a s5 a tak isto aj hore dole)

djchemik
Příspěvky: 89
Registrován: 28 říj 2011 12:37
Vybavení

Re: Problem s otocnymy hlavami

Příspěvek od djchemik »

Hlava najede cca. po minutě, protože se musí za 1. zresetovat motory (index pozice pro hlavu samotnou, barvy, goba apod) a za 2. zinicalizovat výbojka (nevím jak dlouho je to u HMI 575, typicky to bývají cca 2 minuty). Pokud efekt vypneš jde výbojka zinicializovat až po cca 10 - 15 minutách (musí se usadit a vychladnout obsah baňky). To co popisuješ za zvuky je právě pokus startovacího obvodu výbojky o její inicializaci. V praxi u výbojkových efektů DŮRAZNĚ nedoporučuji efekty často zapínat a vypínat, protože tímto zacházením se podstatně snižuje životnost výbojky (platí prakticky pro jakoukoliv metalhalogenidovou výbojku). Pokud potřebuješ světelný výstup z hlay při produkci zatemnit, je jediné profesionální řešení připojení hlav na světelný pult a efekty naprogramovat. Přes ovladač pak lze vždy aktivovat funkci Blackout - efektová záklopka zacloní paprsek, který svítí ven (výbojka uvnitř hlavy svítí dále), po deaktivaci této funkce hlava zase svítí plným výkonem, aniž by bylo nutno světelný zdroj opět zinicializovat.
2x AA CDI 300 MP3, AA QD5-MKII, 2x Akiyama K2, the t.bone IEM 100

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Problem s otocnymy hlavami

Příspěvek od honcka »

navic, jestli jsou tam vybojky naspusob projektoru, tak ty se musi po vypnuti dochladit, tj vypnout to a nez to vyrves ze zdi pockej, dokud se nedotoci vetraky

djchemik
Příspěvky: 89
Registrován: 28 říj 2011 12:37
Vybavení

Re: Problem s otocnymy hlavami

Příspěvek od djchemik »

U většiny efektů s výbojkou se toto nepoužívá, já osobně jsem se ještě s takovým efektem nesetkal. Projektory jsou jiná věc, tam je to nutné kvůli DLP desce nebo LCD panelům, aby se nepoškodily zbytkovým teplem. Ale umožňuje-li DMX ovládání i možnost ovládat světelný zdroj, není to špatná věc jak pro výbojku tak pro efekt.
2x AA CDI 300 MP3, AA QD5-MKII, 2x Akiyama K2, the t.bone IEM 100

dj_snake
Příspěvky: 151
Registrován: 14 čer 2011 19:56

Re: Problem s otocnymy hlavami

Příspěvek od dj_snake »

Ja osobne by som urcite ziadny vybojkovy efekt nezapinal hned po vypnuti... Tie vybojky sa musia dochpadit to znamena ze aj ked nam v klube vypadne elektrika (nastastie sa to stalo za dlhe roky len dva krat) tak necham svietit len ostatne svetla a vybojkove masiny nahadzujem az o dakych 15 minut... Idealne by bolo nechat to dochladit aspon hodinu...
CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...

Majky_mike
Příspěvky: 548
Registrován: 25 bře 2010 18:40

Re: Problem s otocnymy hlavami

Příspěvek od Majky_mike »

Tak tak... je to zcela normální chování hlav.

Odpovědět