Ovládání scanů

Odpovědět
Rosi
Příspěvky: 92
Registrován: 29 bře 2008 18:45

Ovládání scanů

Příspěvek od Rosi »

Má někdo z Vás zkušenosti z ovládáním scanů přes PC a ovladač současně? Myslím to tak, že v PC mám udělané scény, které spouštím a v případě potřeby si vypíchnu na ovladači jeden scan a ovládám jej ručně. Jde tedy o to, jestli je ten ovladač jakoby nadřazen pokynům z PC. Koupil jsem USB/DMX převodník a tak mě zajímá, jak to mohu ovládat soušasně. Ovladač má DMX IN/OUT.
Pioneer CDJ900,Reloop 6000MK5,Pioneer DJM 700k,Technics RP-DH1200

EVO
Příspěvky: 570
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Ovládání scanů

Příspěvek od EVO »

no já se taky zeptám, znáte někdo nějaký PC program aspoň na ovládání stroba? Myslím, aby tam byli jednoduše třeba nějaké šavle ovladatelné myší, které by regulovaly rychlost záblesků, popř stmívání atd... :wink:

Rusty
Příspěvky: 94
Registrován: 30 bře 2007 15:12

Re: Ovládání scanů

Příspěvek od Rusty »

EVO:No na to je DMX do USB pokud je to strobo s timhle protokolem....Jinak ja sem strobo ovladal Booth vystupem z mixaku, blikalo to podle hudby a citlivost sem ridil volbou sily booth vystupu, tedy to bylo strobo ovladane 0/10V

EVO
Příspěvky: 570
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Ovládání scanů

Příspěvek od EVO »

ovládání mixákem: hey, to se mi vcelku líbí!! A jakže se to dá připojit? Co musí ten strobáč umět? jakej to bývá konektor na strobu? Dík!! :idea:

Rusty
Příspěvky: 94
Registrován: 30 bře 2007 15:12

Re: Ovládání scanů

Příspěvek od Rusty »

Strobo ma normalne ten velkej jack jako treba elektricka kytara, vsak vis kerej a tim do nej poustis signal a ovladas ho.

EVO
Příspěvky: 570
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Ovládání scanů

Příspěvek od EVO »

myslíš 6,5? jasně, ten znám :) to stroba většinou obsahujou, takže to je v caiku. Mno, takže - díky! :)

LuKyss
Příspěvky: 179
Registrován: 15 bře 2007 17:28

Re: Ovládání scanů

Příspěvek od LuKyss »

Jen bych si dovolil upravit název konektoru, je to JACK 6,3mm.
ReproMania.NET

Rusty
Příspěvky: 94
Registrován: 30 bře 2007 15:12

Re: Ovládání scanů

Příspěvek od Rusty »

Lukyss: Hnidopichu :-D hlavne ze vi o co go :-D

Uživatelský avatar
Bj_Carda
Příspěvky: 259
Registrován: 13 čer 2007 01:17
Vybavení

Re: Ovládání scanů

Příspěvek od Bj_Carda »

To mi říkejte že normál výstup z mixu je dostatečně silnej na to aby to vybudil.. dyt tam je 12V ne ? to se mi nějak nezdá lidi.
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

Rusty
Příspěvky: 94
Registrován: 30 bře 2007 15:12

Re: Ovládání scanů

Příspěvek od Rusty »

Tak za prve sem to tak mel udelane v praxi a za druhy na maximalni vybuzeni stroba staci 10V a taky sem psal, ze to bylo obyc strobo s ovladani zablesku 0-10Volt

Uživatelský avatar
Bj_Carda
Příspěvky: 259
Registrován: 13 čer 2007 01:17
Vybavení

Re: Ovládání scanů

Příspěvek od Bj_Carda »

čéče.... si mě těžce nahlodal.. to musím jít zkusit. :mrgreen:
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

blackout.sk

Re: Ovládání scanů

Příspěvek od blackout.sk »

ak chces ovladat strobo cez DMX a na strobe neni DMX vstup, neni problem to tam dorobit, mam na to hotovy modul ktory sa da dat aj na snuru. Potom staci pripojit na USB-DMX prevodnik a mozes to ovladat z pocitaca

dj_camil
Příspěvky: 344
Registrován: 14 črc 2007 14:27

Re: Ovládání scanů

Příspěvek od dj_camil »

Jako to ovládání stroba z booth výstupu na mixu jsem si taky udělal a už to pár akcí používám a je to šupa. Lepší ovládání jsem si nemohl přát. 0-10V ovladač stojí kolem 700 a umí to samé co kabel za 15kč :D
Music is my destiny!

Snash
Příspěvky: 5
Registrován: 24 lis 2009 20:23

Re: Ovládání scanů

Příspěvek od Snash »

Teď podobnou věc zkoušíme s kámošem. Mixák mám Alen & Heath xone:22, Stroboskop Eurolite Superstrobe 2700. Zopakuju co jste tu postupně všichni psali, tak jak jsem to pochopil.
Booth výstup na mixáku teda spojim se vstupem na Strobu (asi stereo jackem, že??). Pustim hudbu a ovládáním síly booth výstupu budu teda řídit citlivost reakce stroboskopu na hudbu(tímpádem frekvenci záblesků??).
Opomenul jsem nějakou důležitou věc?? Mělo by to takhle fungovat?? Já bych to rovnou zkusil, ale s kámošem od sebe bydlíme 50 km, já mám mixák, on strobáč a do doby, kdy to chcem použít na akci k sobě nebudeme mít cestu, proto se ptám. Díky :wink: .

Odpovědět