Nastavenie Starville SB pro

Odpovědět
Vangrimm
Příspěvky: 6
Registrován: 25 srp 2013 13:47

Nastavenie Starville SB pro

Příspěvek od Vangrimm »

Práve som zakúpil, 4x Starville Led PAR 64 SB PRO 36x3W Short B.
http://www.thomann.de/cz/stairville_led ... hort_b.htm

Som začiatočník a nedokážem ich ani prinútiť aby spolu menili farby.
Nevyznám sa v DIP nastavení.

Vlastním Eurolite Led PAR 56, má digitáne nastavenie - nie DIP - a
pri týchto mi to krasne funguje. Nastavím kanal, pripojim ADJ RGB 3C Led Controler a hotovo.

V návode mám nastavenie DIP, ale ani samotné mi nespolupracujú (bez Controlera).
Má 4 pinový DIP a 10 pinový DIP. Na tých (4) by sa to malo nastaviť.
Nefunguje mi žiadna kombinácia podľa manuálu a okrem označenia (1) a (0) je tam aj (x)
a to vôbec netuším ako docielim. :(

Prosím poradte. Rado

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Nastavenie Starville SB pro

Příspěvek od honcka »

aby byly synchronizovany tak musis nastavit stejny DMX kanal

Vangrimm
Příspěvky: 6
Registrován: 25 srp 2013 13:47

Re: Nastavenie Starville SB pro

Příspěvek od Vangrimm »

Dokážem to aj bez ovadača? ak ano tak ako prosím, v manuáli je:
DMX Slave 5: X011
DMX Master 5: X100
DMX Slave 3: X101
DMX Master 3: X110

X - by malo znamenat: v tejto pozicii nereaguje rychlostný, ani zvukový potenciometer.

skusi som všetky varianty, ani sa neroznu, len ked je vsetko : 0000 - 0000000000

ešte inak sa to dá nastaviť?
Rado

Vangrimm
Příspěvky: 6
Registrován: 25 srp 2013 13:47

Re: Nastavenie Starville SB pro

Příspěvek od Vangrimm »

Inak nechápem: nastavení 1XXX ide poda hudby (to funguje - každý zvašť), ale
uplne sa to vylučuje s informáciou o X.
:-( asi slom zle kúpil :-(
Rado

djchemik
Příspěvky: 89
Registrován: 28 říj 2011 12:37
Vybavení

Re: Nastavenie Starville SB pro

Příspěvek od djchemik »

Ahoj, mělo by to být tak, že na reflektoru nastavíš 3 kanálový DMX mód (v manuálu je nastavení DIPů pro tento mód uvedeno) a adresu 1 (typicky DIP č1 na hodnotu 1 (ten větší)). Pak by to mělo fungovat. Ovladač který máš, je jen pro řízení jedné skupiny efektů (každý má adresu 1).
2x AA CDI 300 MP3, AA QD5-MKII, 2x Akiyama K2, the t.bone IEM 100

Vangrimm
Příspěvky: 6
Registrován: 25 srp 2013 13:47

Re: Nastavenie Starville SB pro

Příspěvek od Vangrimm »

Dakujem. vyskusam na tom druhom DIPe som nenastavoval nic. Mam dat
3 kanalovy DMX master, alebo Slave? Viem ovladac je velmi slaby. Vlastnim aj dve
Qtx par bar a tam som to vzdal. Pise mi to tam bud 4 alebo 15CH (ani neviem co to znamena)
Neviete prosim o knihe. Kde by som to pochopil. :-). Pripadne nieste niekto zo zahoria?

Rado

Vangrimm
Příspěvky: 6
Registrován: 25 srp 2013 13:47

Re: Nastavenie Starville SB pro

Příspěvek od Vangrimm »

Super--- pri nastaveni 5 kan. Slave na PAR 64 SB to krasne ide, chybalo nastaviť kanal.
Zaujímavé je že PAR 56 Eurolite http://www.eplay.sk/produkt/333/1044/eu ... -56-rgb-bk musim mat nastaveny na 3kanal a idu krasne na vsetky farby. Ked
PAR 56 prepnem na 5 kan. tak nejdu :D, ak by som chcel ovladat niektore zvlast potrebujem asi lepsi ovadač. Poradite mi? Raz by som si chcel aj kúpit Spoty. Nepredáva niekto?
Rado - ešte raz ďakujem djchemik

djchemik
Příspěvky: 89
Registrován: 28 říj 2011 12:37
Vybavení

Re: Nastavenie Starville SB pro

Příspěvek od djchemik »

Na LED PARy mi přijde nejlepší ovladač Showtec LED Commander, je za dobrý peníz a mně osobně vyhovuje. Na spoty (předopkládám že máš na mysli hlavice) je lepší pult určený pro tento druh efektů, např. Stairville DMX Master XY. Já osobně mám jeden pult na scany a jeden na PARky. Je to sice víc kabelů, ale máš komfortní ovládání (efekty a reflektory odděleně).
2x AA CDI 300 MP3, AA QD5-MKII, 2x Akiyama K2, the t.bone IEM 100

Vangrimm
Příspěvky: 6
Registrován: 25 srp 2013 13:47

Re: Nastavenie Starville SB pro

Příspěvek od Vangrimm »

Ďakujem je to veľmi rozumné a páči sa mi to mať to zvlášť.
Mal si namysli tento? http://www.thomann.de/cz/showtec_led_commander.htm
S týmto ich dokážem rozdeliť, aby som vedel meniť niektoré (PAR) zvlášť?
Ako som už spomínal, som amatér a rád by som sa s tým naučil robiť.
Návod v CZ ako na to by sa nenašiel ? :-)
Rado

djchemik
Příspěvky: 89
Registrován: 28 říj 2011 12:37
Vybavení

Re: Nastavenie Starville SB pro

Příspěvek od djchemik »

Ano tento ovladač jsem měl na mysli. Lze na něm ovládat individuelně až 8 reflektorů. Návod v češtině k němu neseženeš, ale není tak těžké se s tímto pultem naučit pracovat. V principu je to podobné u všech pultů této kategorie. K tomuto pultu je navíc manuál poměrně přehledně napsán.
2x AA CDI 300 MP3, AA QD5-MKII, 2x Akiyama K2, the t.bone IEM 100

Odpovědět