ILDA převodník

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

ILDA převodník

Příspěvek od Azu »

Scháním kde koupit převodník ILDA - USB abych mohl ovládat své laserové broučky, ale nějak se mně nic nedaří sehnat, všechno leda i se softwarem ale to nechci prootže to jsou pěkní vyděrači. Třeba software co prodává Laserworld jako Showeditor i s převodníkem za nějakých asi 15tis, se dá stáhnout zcela zdarma legálně a to včetně mnoha desítek vytvořených scén a animací a oni y sičáci za to vše chtěj strašný peníze, přitom postavit ten převodník stojí pár korun.

Případně pokud by někdo byl takový kutil a dokázal to vyrobit, tak dodám schémata na výrobu a určitě se následně sežene dost lidí, kteří by to též koupili.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: ILDA převodník

Příspěvek od crewy »


kocur
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 16:37

Re: ILDA převodník

Příspěvek od kocur »

Azu píše:Scháním kde koupit převodník ILDA - USB abych mohl ovládat své laserové broučky, ale nějak se mně nic nedaří sehnat, všechno leda i se softwarem ale to nechci prootže to jsou pěkní vyděrači. Třeba software co prodává Laserworld jako Showeditor i s převodníkem za nějakých asi 15tis, se dá stáhnout zcela zdarma legálně a to včetně mnoha desítek vytvořených scén a animací a oni y sičáci za to vše chtěj strašný peníze, přitom postavit ten převodník stojí pár korun.

Případně pokud by někdo byl takový kutil a dokázal to vyrobit, tak dodám schémata na výrobu a určitě se následně sežene dost lidí, kteří by to též koupili.
aj samotny ILDA prevodnik sa da kupit.
a dokonca si ho mozes aj vyrobit :)
Profi audio, zvučenie a iné...

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: ILDA převodník

Příspěvek od Azu »

Ježiš kdybych ho uměl vyrobit tak si ho udělám plánek k tomu mam, ale neumim to aproto se tady na to ptám. Ač sme scháněl jak šílenej tak sem teda nikde nenašel ani jeden obchod který by to prodával, krom toho týpka ze Slovenska co to doma bastlí na koleně a je asi jedinej kdo to prodává.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Rosi
Příspěvky: 92
Registrován: 29 bře 2008 18:45

Re: ILDA převodník

Příspěvek od Rosi »

Před časem jsem tuto otázku řešil. Po dlouhém martíriu a zkoušení všeho jsem došel k následujícímu zjištění. Každá firma dává možnost stažení softu zdarma. Ať už Laserworld, Fiesta nebo Moncha. Bohužel, každý výrobce má speciální převodník, který komunikuje s jeho softem. Dokonce třeba převodník pro Monchu nekomunikuje s Fiestou, ikdyž je to jeden a ten samej výrobce softu :-). Jdou sehnat USB/ILDA převodníky - www.blackout.sk - je má za super cenu, ale pozor! Zase je třeba k němu podřídit soft, kterej ho podporuje. Já nakonec koupil Monchu včetně převodníku za 500Eur + DPH. Jiné varianty jsem nakonec vzdal. Musím říct, že slovenský producent tohoto softu výborně komunikuje a na mé otázky ohledně všeho dobrou radou pružně pomáhá. Takže v rychlosti - vyber si nějakej soft, co Ti sedí a kup jej s převodníkem :-) Cena 15000 - 30000.
Pioneer CDJ900,Reloop 6000MK5,Pioneer DJM 700k,Technics RP-DH1200

Rosi
Příspěvky: 92
Registrován: 29 bře 2008 18:45

Re: ILDA převodník

Příspěvek od Rosi »

Doplnění předchozího - neber tu cenu jako vyděračství. Teď je cena vysoká, protože kdo musí, tak to koupí. Až nebude odbyt, tak se bude slevňovat, ale proč? Nikdo z výrobců tohoto softu nemá za potřebí prodávat to levněji a pod reálně prodejnou cenou. Nikoho z nich nezajímá, že si dovezeš levnej laser z číny a v podobné ceně chceš mít i soft a převodník. Podívej se tam, kde kupuješ lasery, kolik stojí soft. Určitě to bude zlomek ceny proti všemu, co se prodává v ČR :-) Mě přijde cena do 20000,- za převodník a soft přiměřená. Bohužel, mě mrzí, že pokud budu chtít ovládat dva lasery tím způsobem, že chci na každý jinej obraz, tak potřebuju dva převodníky atd. ...... Pak se dostáváme s cenou podstatně výš.
Pioneer CDJ900,Reloop 6000MK5,Pioneer DJM 700k,Technics RP-DH1200

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: ILDA převodník

Příspěvek od Azu »

Ono jde o to, že třeba ten software co prodává Laserworld je přitom freeware zdarma ke stažení, tak mně přijde divný dávat v po dstatě 14tis za krabičku, ale problém je již vyřešen a převodník je na světě.
Časem určitě půjdu do softu Phoenix PRO+ , kterým můžu ovládat úplně všechno včetně DMX světel.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Rosi
Příspěvky: 92
Registrován: 29 bře 2008 18:45

Re: ILDA převodník

Příspěvek od Rosi »

Jen mi prozraď, s jakým softem ten tvůj převodník komunikuje. Pro zajímavost.
Pioneer CDJ900,Reloop 6000MK5,Pioneer DJM 700k,Technics RP-DH1200

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: ILDA převodník

Příspěvek od Azu »

Teď zkouším He Laserscan, až bude víc času zkusim i jiné. Oni se liší občas ty softy v požadavcích na převodníky jen v zapojení výstupů na jednotlivé konektory ale popis je k dispozici pro všechny, tak není problém si udělat redukce za pár halířů.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Rosi
Příspěvky: 92
Registrován: 29 bře 2008 18:45

Re: ILDA převodník

Příspěvek od Rosi »

To by byla pecka. Jestli tomu tedy rozumím, tak převodník může mít jinak poskládaný vstup USB. ILDA na konci musí být stejný pro všechny. Takže zkoušením a přehazováním jednotlivých drátků na vstupu bych teoreticky mohl rozhodit na jednom převodníku více softů a podle toho bych udělal přechodky?
Pioneer CDJ900,Reloop 6000MK5,Pioneer DJM 700k,Technics RP-DH1200

kocur
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 16:37

Re: ILDA převodník

Příspěvek od kocur »

[quote="Rosi"]To by byla pecka. Jestli tomu tedy rozumím, tak převodník může mít jinak poskládaný vstup USB. ILDA na konci musí být stejný pro všechny. Takže zkoušením a přehazováním jednotlivých drátků na vstupu bych teoreticky mohl rozhodit na jednom převodníku více softů a podle toho bych udělal přechodky?[/quote]
Usb vstup je vzdy rovnaky ziadne prehadzovani dratikov nehrozi.
Sklada sa zo 4 vodicov.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... SB.svg.png
Akonahle cokolvek prehodis prevodnik skoncil svoju cinnost.
Vystup je zapojeny podla ILDA normy a ten musi mat kazda firma rovnaky.
To ze kazda firma ktora ponuka svoj ILDA prevodnik a k nemu software je zapricine len tym, ze kazda pouzila vlastny mikrokontroler ako prevodnik medzi USB a paraller port. Tieto cipy maju vlastny firmware ktory je potom naviazany na software - preto ta nekompatibilita.
Profi audio, zvučenie a iné...

kocur
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 16:37

Re: ILDA převodník

Příspěvek od kocur »

Na stranke http://www.photonlexicon.com sa treba regnut.
Potom nakontaktovat namika co si hovori "afrob".
On je tvorcom projektu BILDA 1 a teraz uz aj BILDA 2.
Bilda 2 vid link http://www.linux-laser.org/images/bilda/bilda2-1.jpg sa da u neho kupit za nejaku cenu (po dohode s nim).
Je k tomu mraky softu co funkuju bez problemov.
Manik zo slovenska co si hovori "blackout" to predava... ale dalej sa k tomu radsej nevyjadrujem.
Profi audio, zvučenie a iné...

blackout.sk

Re: ILDA převodník

Příspěvek od blackout.sk »

Mnou vyrabany prevodnik USB-ILDA funguje z vecsinou softou ktore su free na nete, neni potreba zhanat ziadny specialny soft
Podporuje ho Mamba 2004, Mamba Black, HE Laserscan, Spagethy, NLS, cinsky soft Lasershow co je v podstate upravena Mamba
k prevodniku dodavam aj 1Gb hotovych show a Framesov, ovladanie je uplne jednoduche, netreba sa nic ucit a cela show je nieco ako vytvaranie prezentacie v Power pointe
za cenu 130 eur nic lepsie nekupite, na vystupe je ILDA standard, plne simetricke vystupy, RGB a blanking je TTL

partymania
Příspěvky: 1
Registrován: 26 dub 2010 22:32

Re: ILDA převodník

Příspěvek od partymania »

Dobrý den
Prodávám Ilda převodníky i se softem za 3500kč.Originál čína ale jede je k tomu hodně obrázků a animací součástí je i konvertor formátů.
www.partymania.cz

blackout.sk

Re: ILDA převodník

Příspěvek od blackout.sk »

3500kc je dost vela

ja mam lite verziu bez simetrickych vystupou a s podporou blankingu na 1 farbu us od 50e tj cca 1400kc

full verzia zo simetrickymi vystupmi na X, Y, Blank, Red, Green, Blue - za 100e co je menej ako 3000kc..

no a nie je to cina....

obrazkov a animacii 2.2gb k tomu :)

Odpovědět