Hlavy Showtec Phantom HTI-150 Problém-help

Odpovědět
marlo
Příspěvky: 25
Registrován: 30 kvě 2010 21:48

Hlavy Showtec Phantom HTI-150 Problém-help

Příspěvek od marlo »

Mám hlavy Showtec Phantom HTI-150, a mám teraz dosť problém. A to to taký, že na jednej akcii mi zničoho nič prestala v jednej hlave svieťiť lampa. Mylsel som najprv že sa vypálila, ale keď som pre istotu vyskušal tie lampy zameniť tak ta čo nešla svietila a zas naopak. Keď na akcii prestala svietit robila všetky pohyby ako druha všetko ok okrem svetla. Viete mid ako poradiť čo s nou je či sa to dá dáko odstrániť tento problém a podobne.? Dakujem moc za info.

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Hlavy Showtec Phantom HTI-150 Problém-help

Příspěvek od Ludek »

Pokud jsou ty lampy v pořádku, tak může být problém v samotném světle, nebo jsi to světlo (lampu) na dálku třeba i nechtěně zhasl přes DMX. Zkus mu nastavit stejnou adresu jako u té první hlavy a pak by se měly obě chovat úplně stejně. Pokud se pak jedna rozsvítí a druhá ne, tak je zřejmě porouchaná.

marlo
Příspěvky: 25
Registrován: 30 kvě 2010 21:48

Re: Hlavy Showtec Phantom HTI-150 Problém-help

Příspěvek od marlo »

S DMX to nema nič spoločné, pretože som ich na tej akcii mal prepojené len medzi sebou. Teraz som ich komplet vyresetoval a ony tie hlavy robia všetko ako predtým aj displej, čiže ovládač všetko robí čo mu zadám. Iba tá lampa nechce svietiť. Na akcii mi jeden hovoril že to sa stáva treba ich vyresetovať a je to...ale nepomohlo. Ďalší mág spomínal že vnútri sú dáke poddimenzované poistky či ako...tak neviem, preto som to sem zavesil či tu nieje dáky majster čo s tým už má skúsenosť. Ďakujem za každú radu.

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 862
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: Hlavy Showtec Phantom HTI-150 Problém-help

Příspěvek od atlon »

jednoznacne to bude "svetelny obvod"(napajanie "lampy" ) daj si to premerat a uvidis

djchemik
Příspěvky: 89
Registrován: 28 říj 2011 12:37
Vybavení

Re: Hlavy Showtec Phantom HTI-150 Problém-help

Příspěvek od djchemik »

jsou 3 možnosti:

1. obvod napajení výbojky - nech zkontrolovat stav kondenzátoru, tlumivky a startéru
2. samotná výbojka - jak je stará? neblíží se konec její životnosti (HTI 150 jí má kolem 750 hod)? dále je možnost poškozené/vypálené patice
3. chlazení - kdy jsi napsledy hlavy čistil? je taky možné, že vynechává ventilátor, světlo se přehřeje a tepelná pojistka světelný zdroj odpojí (nevím zda je konkrétně v této hlavě pojistka vratná).

každopádně doporučuji dát hlavu do servisu. nejlépe www.audiolight.cz - jsou zastoupením této značky u nás a jejich přístup je nadstandardní (snad nejlepší jednání, s kterým jsem se setkal)

marlo
Příspěvky: 25
Registrován: 30 kvě 2010 21:48

Re: Hlavy Showtec Phantom HTI-150 Problém-help

Příspěvek od marlo »

Inak 4tá možnosť je tá správna. A je taká že to bol totálny šuflikant čo mi tie hlavy predal, keď sa na to pozrel jeden pán odporným očkom pod lupou tak zistil že to bolo doma na kolene spravované a moc moc až velmi neodborne. Ešteže som sa ich zbavil, odkúpil ich za dohodnutú sumu a použil na servisné diely.

djchemik
Příspěvky: 89
Registrován: 28 říj 2011 12:37
Vybavení

Re: Hlavy Showtec Phantom HTI-150 Problém-help

Příspěvek od djchemik »

Tak přeji šťastnou ruku při výběru nových světel.
2x AA CDI 300 MP3, AA QD5-MKII, 2x Akiyama K2, the t.bone IEM 100

cyberlights
Příspěvky: 10
Registrován: 12 kvě 2012 17:43

Re: Hlavy Showtec Phantom HTI-150 Problém-help

Příspěvek od cyberlights »

1. Vadné dráty k lampě .. Proměřit
2. Tepltní čidlo nebo vratný termostat (dát new kus) popřípadě dráty k čidlu
3. Kontrola větráků.

Odpovědět