Free PC DMX contoller - poradite??

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 862
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od atlon »

mal by si mať nainštalovaný zároveň aj fixture creator a tam si to vieš spraviť podľa manuálu k svetlu, kde sú rozpísané jednotlivé kanály svetla :wink:

rasto
Příspěvky: 1
Registrován: 18 říj 2016 14:03

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od rasto »

[quote="dj_snake"]tak to zariadenie v spravcovi zariadeni daj odinstalovat... a ked ho das odinstalovat tak ked to pripojis tak to daj instalovat... na 99% by to malo ist... a skus to nainstalovat ako ten FTDI Cip... tu instalacku si vyber tu na oficialnej stranke...
http://www.ftdichip.com/FTDrivers.htm
a potom by ti to zariadenie uz malo spolupracovat... a mozno nebudes potrebovat ani to cd...
keby si bol z Bratislavy alebo Prievidze by som ti to rozchodil... ja som sa s tym mojim prevodnikom tolko natrapil a vynervoval ze uz v tom viem dokonale behat... :lol:[/quote]
Čau.
Mám nainštalovaný Freestyler a prevodník DMX 512 zakúpený od nejakého chlapa z Košíc,ktorý by mal fungovať pod platformou Enttec Open DMX. Potrebujem niekoho,kto by to vedel rozchodit. Som z Bratislavy. Ďík.

RAN
Příspěvky: 5
Registrován: 03 lis 2016 05:53

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od RAN »

Hej, poradím. :palec+:
Stáhni si manuál, nebo sem napiš mail a já ti jej pošlu. Je to jednoduché. Vybereš si klávesu či kombinaci na "keyboard" a přiřadíš kanál.
Přílohy
DMX512_PC_Control.zip
Celý PC Controller DMX s CZ návodem
(530.69 KiB) Staženo 274 x

nemitom
Příspěvky: 3
Registrován: 04 lis 2016 22:25

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od nemitom »

Zdravím,
prosím o radu. Mám převodník uDMX a světla RGB Led (no name) - nic méně vím na kterém kanále co je ale bohužel světlo nesvítí ale nepravidelně bliká.
nevím kde by mohl být problém. Intezita dle nastavení kanálů a barva také jen místo svícení blikání.... zkouším s programem freestyler....
nějaké nakopnutí by se hodilo díky.....

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od honcka »

Máš na konci terminátor?

nemitom
Příspěvky: 3
Registrován: 04 lis 2016 22:25

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od nemitom »

popravdě nemám, ale vedení je sotva metr.... (test)

nemitom
Příspěvky: 3
Registrován: 04 lis 2016 22:25

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od nemitom »

tak pokud dám terminátor je tma.....

soske
Příspěvky: 2
Registrován: 15 pro 2016 15:26

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od soske »

Ahojte
Chcem Vás poprosiť o radu ako prepojiť freestyler, na ktorom idú svetlá, s hudbou napr. mic. od kopáku. Sme živá kapela a nieje čas na tapovanie počas hrania. ďakujem

RAN
Příspěvky: 5
Registrován: 03 lis 2016 05:53

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od RAN »

[quote="Vladimír Palko"]Zdravím pani. Čítam tu že sa rozobera freestyler, ja mám taký problém že mám prevodnik uDMX aj s driverom, inštalacia prebehla úspešne, len problém je v tom že svetlo ktoré chcem cez ten prevodnik ovládať tak nieje v zozname :/ da sa to nejako manualne tam doplnit? nemám s takýmto ovládaním svetiel zatiaľ žiadne skúsenosti . Typ svetla mám takýto ale výrobca je stagg:
https://www.1111.sk/exp-led-teddy-rotac ... h-70w.html
Ďakujem za pomoc :)[/quote]

:palec+:
Ano, vše jde zapsat do protokolu "Fixture Creator". Stačí jen opis z průvodní dokumentace do základu a posléze doplnit jednotlivé skupiny (macro, colors, macros sliders atd.). Uvedené věci pak ulehčí tvorbu scény.
Reedit světel si dělám sám, protože nepotřebuji všechny funkce.

RAN
Příspěvky: 5
Registrován: 03 lis 2016 05:53

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od RAN »

Stagga mám, můžu v základu poslat. pak stačí jen inport...

RAN
Příspěvky: 5
Registrován: 03 lis 2016 05:53

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od RAN »

...nebo si jej stáhni http://www.rrn.sweb.cz/

RAN
Příspěvky: 5
Registrován: 03 lis 2016 05:53

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od RAN »

nemitom píše:tak pokud dám terminátor je tma.....
:!:
Tento problém může způsobovat přepólovaný kabel, nebo volná GND (studený spoj) . Dbejte na zapojení DMX dle návodu.
Převážně, jdou-li informace datové do světla (změna colors, popř. dimmer), je to kabel.

djperoxid
Příspěvky: 5
Registrován: 05 úno 2014 21:37

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od djperoxid »

Ahoj,

jsem úplný začátečník co se týká světel a ovládání DMX.

Koupil jsem si uDMX 512 a sofware freestyler + mam dvě světla Showtec Ledpar 64 starší a Eurolite Z 224 obě světla nejsou v programu a nejdou přidat tudíž ovládání mi nejde.

Dokázal by mi prosím někdo poradit jak to zprovoznit?

děkuji moc

Pavel

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 862
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od atlon »

nájsť si papiere od svetiel kde máš rozpis kanálov ktorí čo ovláda a vytvoriť si "fixture profile"

Honzule
Příspěvky: 1
Registrován: 20 bře 2018 16:04

Re: Free PC DMX contoller - poradite??

Příspěvek od Honzule »

Ahoj, spasil by se nekdo nade mnou a vytvoril mi Fixturu pro laser Beamz Cronus pls, byl bych moc vděčnej, nebo alespoň poradit jak na to, jsem totálně zoufalý. Díky moc

Odpovědět